Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2019 00:00 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Lyžovačka v Jasnej: V najlepšom slovenskom stredisku išli ceny skipasov nadol

Lyžovať v najlepšom slovenskom stredisku Jasná má svoje nezameniteľné výhody. Najmä pre fantastické prírodné podmienky a teraz aj nízke ceny skipasov.

Fotogaléria
18
fotiek v galérii

Majestátne hory, dokonalé panenské zjazdovky s čerstvým snehom, najbezpečnejšie lanovky, chutné jedlo, príjemná obsluha, praskajúce drevo v štýlových hoteloch a rodinná atmosféra sú dôvodmi, prečo sa zbaliť na zimnú dovolenku práve do Jasnej.

Lyžiarske stredisko Jasná

Jasná sa vďaka masívnym investíciám do infraštruktúry – výstavby nových kabínkových lanoviek, rozšíreniu zjazdoviek, budovaniu zasnežovania, vytvoreniu lyžiarskych škôl a trendových športových obchodov stala najvyhľadávanejším lyžiarskym areálom na Slovensku.

 

Ceny skipasov kúpite lacnejšie ako v minulom roku

Zimná sezóna 2018/19 priniesla do tatranských stredísk zásadnú a revolučnú novinku v podobe modernej cenotvorby skipasov, a to prostredníctvom novej funkcionality webu GOPASS. Ceny skipasov už nie sú fixné, ale zobrazujú sa dynamicky online, podľa riadeného manažovania počtu predaných lístkov a vyťaženosti strediska v danom termíne.  Zatiaľ čo sa ceny v TOP sezóne (5 dní) v Jasnej z dôsledku nedostatku kapacít v strediskách vyšplhali na kase na 60 eur, teraz si môžete zalyžovať za lepšiu cenu ako v minulom roku. To, aká bude finálna cena primárne záleží na vás. Lyžovačku po novom však môžete získať aj za ceny od 35 €, priamo na pokladni stoja v týchto dňoch 39 €. Vzhľadom na to je lepšie plánovať lyžovačku vopred, cez internet a tak získať skipas v čo najlepšej cene.

Neopakovateľné zážitky

V lyžiarskom stredisku Jasná na svahoch Chopku si v zime vychutnáte slovenskú lyžovačku plnú neopakovateľných zážitkov. V najväčšej lyžiarskej aréne na Slovensku zažijete výborné snehové podmienky, vyveziete sa modernými lanovkami a vír zábavy prináša bohatá eventová nádielka. 50 km kvalitne upravených zjazdoviek vďaka modernému zasnežovaciemu systému garantuje lyžovačku minimálne 5 mesiacov v roku s možnosťou lyžovať na severnej aj južnej strane Chopku. Stredisko ponúka široké možnosti lyžovania na všetkých typoch trás, od modrých – ľahkých zjazdoviek až po náročné - čierne zjazdovky. 23 lanoviek a vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 28 000 osôb za hodinu, medzi nimi moderný lyžiarsky výťah Twinliner, 24 miestna kabína Funitel odolná voči vetru a 15 miestne gondoly prepájajúce severnú a južnú stranu Chopku, poskytujú nadšencom lyžovačky maximálne pohodlie na ceste za zimnými zážitkami. Nekonečnými výhľadmi na druhom najvyššom vrchu Nízkych Tatier víta kráľovná horských reštaurácií – panoramatická Rotunda so slnečnou terasou a možnosťou ubytovať sa na Chopku vo výške 2 004 m n.m.

Freeridové zóny

V stredisku, ktoré býva zastávkou svetovej Freeride World Tour si prídu na svoje všetci milovníci divokej jazdy v dvanástich rozľahlých freeridových zónach. Ako v jednom z mála stredísk sú zóny pohodlne dostupné kabínkovými lanovkami, čo pridáva na ich výnimočnosti. Vylepšený trendový snowpark dizajnovaný pre začiatočníkov aj skúsených jazdcov, zábavná lyžiarska trať Fun Zone s nenáročnými snehovými prekážkami, vhodnými pre  malých aj veľkých šantiacich lyžiarov, či ranný Fresh Track s nedotknutými zjazdovkami ešte pred oficiálnym spustením prevádzky.  

Občerstvenie priamo na svahu, či v Habarke vo folklórnom šate

Lyžovačka v Jasnej je túto zimu opäť o čosi komfortnejšia. Sneh na Chopku garantuje systém technického zasnežovania, ktorý sa túto zimu rozšíril o 9 nových snežných bodov v časti zjazdovky č. 12 a Jelení Grúň a na zjazdovke Zadné Dereše o ďalších 13 bodov. Spolu je tak na Chopku už 617 snežných bodov. Komfortnejšie vylepšenia cítia lyžiari, ktorí prevetrajú svoje lyže na severnej strane Chopku, a to vďaka novej modernej Reštaurácii Habarka so slovenskou kuchyňou vo folklórnom šate. Ski-in Ski-out 200 miestnu reštauráciu so 100 miestnou terasou nájdu lyžiari pri výstupnej stanici lanovky Lúčky B8 v bezprostrednej blízkosti zjazdoviek FIS a Turistická. V lokalite Priehyba na severnej strane Chopku sa zase môžu občerstviť v novom gastro pointe – Jasná Mountain Food, v horskej verzii veľmi moderného a obľúbeného street food-u. Lyžiari si tu vychutnajú rýchle občerstvenie priamo na svahu. V lokalite Otupné pribudlo 5 nových chaletov s nápaditým a moderným dizajnom pre náročného klienta. 

Profesionálna pretekárska trať

Aj v tomto roku si všetci milovníci lyžovania v Jasnej vychutnávajú profesionálnu pretekársku trať Skiline aréna na zjazdovke č. 10 Vrbická (Grand – Brhliská). Vstup do Skiline arény je bezplatný. Stredisko Jasná naďalej rozvíja procesy skibusovej dopravy, skialpové koridory, osvetu skialpinistov a  bezpečnostnú hliadku na lyžiach – skipatrolu. Jasná využíva profesionálny softvér SNOWsat so systémom riadenia s meraním hĺbky snehu a satelitného navádzania polohy ratraku.

Vždy informovaný

Pre skvalitnenie dôležitých strediskových informácií v Jasnej na lanovej dráhe Záhradky – Rovná hoľa posilnili centrálny strediskový rozhlas. Na južnej strane Chopku zaviedlo stredisko nové komfortné zlepšenie v podobe riadenej nástupnej zóny. Systém vpustí do nástupnej zóny presný počet ľudí, podľa kapacity kabínky. Na tlačenice teda zabudnite. Pohodlne si nastúpite a uložíte svoje lyže do držiakov.

Špičkové stredisko s eko bonusom

V najväčšom slovenskom stredisku myslia ekologicky. Postupne nahrádzajú plastový riad v gastro zariadeniach na svahoch ekologickými materiálmi ako papier či bambus, prípadne porcelánom. Na nástupných miestach lanoviek a v prevádzkach v stredisku separujú komunálny odpad vďaka lisu, ktorý pribudol v Hoteli Grand Jasná.

Prírodná chladnička sa vydarila

V Jasnej si v uplynulej sezóne dokonca uchovali sneh. Prírodná chladnička nad Bielou Púťou sa ako projekt vydarila. Jasná hodnotí experiment pozitívne.

Bezkonkurenčný skipas z obývačky, či s GOPASS Tickets

Zaobstarať si výhodný skipas priamo z pohodlia svojho domova je vždy veľmi jednoduché a to prostredníctvom e-shopu. Stačí sa zaregistrovať v danej krajine cez www.gopass.sk, nakupovať a užívať si členstvo vernostného klubu s množstvom zliav, odmien a výhod. Vďaka najmodernejším technológiám a inteligentným telefónom je nákup skipasov možný aj cez mobilnú aplikáciu GOPASS. Vo všetkých strediskách sú špeciálne vyhradené a označené miesta – GOPASS Tickets so samoobslužnými dotykovými pokladňami. Pri samoobslužných pokladniach je vyškolený personál, ktorý pomáha s kúpou najlacnejšieho skipasu, radí, usmerňuje, podáva informácie a upriamuje pozornosť na najvýhodnejšie skipasové ponuky. Na takýto nákup najlacnejšieho skipasu je potrebné mať pri sebe platnú GOPASS kartu resp. sa na mieste zaregistrovať a zaplatiť za najlacnejší skipas bezhotovostne (bankomatovou kartou). V prípade, že lyžiar svoju GOPASS kartu ešte nemá, nevadí. Na mieste vie túto kartu po zaregistrovaní sa do GOPASSu získať zadarmo a ešte si aj pohodlne na počkanie dobyť  svoj najlacnejší skipas.

Lyžiar si sám vyberá, akú cenu za skipas zaplatí

Lyžiari za skipas a dovolenku v Jasnej ušetria, len ak si budú lyžovačku plánovať a nakupovať skipasy vždy online. Viac informácií na www.gopass.sk alebo www.jasna.sk.

Jasná

- Jasná - raj pre lyžiarov, snowboardistov, komplexné stredisko vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých lyžiarov, freeriderov, či rodiny s deťmi

- najširšia lyžiarska ponuka na Slovensku v jednom stredisku, dostupná pohodlne lanovkami z južnej aj severnej strany Chopka

- 50 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek,  23 vlekov a lanoviek 12 freeride zón

- 35,5 km technicky zasnežovaných zjazdoviek až na vrchol Chopka s garanciou kvalitnej lyžovačky

- komfortný bezdotykový systém skipasov GOPASS s vlastným e-shopom, mobilnou

- aplikáciou GOPASS a samoobslužnými pokladňami v stredisku – GOPASS Tickets

- extra výhodný celosezónny skipas: Šikovná sezónka (SK), - skipas platný v lyžiarskych strediskách Jasná Chopok Sever & Juh, Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso,v Aquaparku Tatralandia a vodnom parku Bešeňová

- možnosť rozšírenia o Aquapass Šikovná sezónka platný v Aquaparku Tatralandia a vodnom parku Bešeňová

- možnosť rozšírenia o skipass Šikovný sezónka platný v Špindelorovom Mlýne (ČR) a v Szczyrku (PL)                      

- Bohaté APRÈS SKI, svetové eventy, luxusné wellness, music club

- SKI-IN SKI-OUT ubytovanie priamo na zjazdovkách

- Kde sa ubytovať v Nízkych Tatrách? Výnimočnú polohu priamo pod lyžiarskymi svahmi Hotel Grand Jasná**** a nový Hotel Pošta****, unikátnou atmosférou zaujme Hotel Tri Studničky**** alebo Chalety de Luxe v Jasnej. Tradičné ubytovanie ponúkajú apartmány a chatky Holiday Village Tatralandia.

- Kam za teplom aj v zime? Leto v zime - leto v každom počasí! Najväčší vodný svet Aquaparku Tatralandia očarí tropickou klímou a prekvapí dokonca aj morskou vodou v  Tropical Paradise. Za vyskúšanie stojí aj umelé vlnobitie, saunové ceremoniálny a tradičné wellnes & spa vo vodnom parku Bešeňová.

Prevádzková doba

denne: 8.30 – 16.00 h

večerné lyžovanie: 18.00 – 21.00 h

Najbližšie akcie a podujatia

Pondelok, streda, sobota – Tatranská večera zážitkov

31.1. – 2.2. – Culinary Week – VI. ročník

22. – 23. 2. – Krňačky Chopok - Medzinárodné preteky v krňačkách 

30.3. – Hero Season Trophy

13.2. – Školská snowboardová liga

Demänová Ratrak Stage:

09.02. – Priehyba, DJ, Trumpetix, Tanečnice

23.02. – Priehyba, DJ EKG, DJ East Luke, Bongoman Elizz, Tanečnice

02.03. – Priehyba, DJ Mikias, DJ Just Dave, Hali Sax, Tanečnice

16.03. – Priehyba, Pablik DJ, Trumpetix, Tanečnice

30.03. – Priehyba, Queen B, DJ Just Dave, Hali Sax, Tanečnice

06.04. – Priehyba, DJ East Luke, Bongoman Elizz, Tanečnice

Aprés ski party Krupová

02.02. - DJ Just Dave, Hali Sax, Tanečnice

23.03. - DJ Just Dave, Hali Sax, Tanečnice

Do 3.2. okrem pondelkov – BMW xDrive Aréna

Kontakty

infolinka, Biela Púť: +421 907 88 66 44

infolinka, Srdiečko: +421 911 85 63 91

e-mail: info@jasna.sk

Súťaž o skipasy:

Chcete zažiť lyžovačku v stredisku Jasná s partiou zdarma? Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku do nedele 3. februára. Dvaja z vás získajú 5 celodenných skipasov.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?