Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.01.2019 00:00 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Najkrajšia lyžovačka vo Vysokých Tatrách: Skipas kúpite lacnejšie ako minulý rok

Vo Vysokých Tatrách si užijete zjazdovky ako v Alpách, ceny skipasov sa vrátili do normálnych - slovenských.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso i Starý Smokovec sú špičkovým rezortom v krásnom vysokohorskom prostredí Vysokých Tatier s celkovou dĺžkou zjazdoviek 24 km a výbornými podmienkami pre zimné športy aj vysokohorskú turistiku vo výške nad 2000 m n.m. Prepravná kapacita 20 lanoviek a vlekov vo všetkých troch strediskách je 21 385 osôb za hodinu. Moderný zasnežovací systém poskytuje garanciu snehu 5 mesiacov v roku. Milovníci zimnej zábavy si môžu užiť príjemnú sánkovačku na Hrebienku, či netradičnú zábavu na atrakciách - skifox, snowscoot.

Zjazdovky s prekrásnymi panorámami a fantastickou atmosférou, ideálne snehové podmienky. Výlety lanovkou na druhý najvyšší vrch Tatier – Lomnický štít. Vír aprés-ski zábavy, či relax vo wellness. To všetko na môžete zažiť pri lyžovaní v strediskách vo Vysokých Tatrách. Keď sa vyveziete pozemnou lanovkou na Hrebienok odnesiete si so sebou dokonca aj nezabudnuteľný zážitok z Tatranského ľadového dómu na Hrebienku, ktorý sa tento rok nesie v téme Baziliky Sv. Petra v Ríme spolu s Berniniho kolonádou. Na majstrovskom diele sa podieľalo kompletne 17 sochárov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Walesu a z USA pod vedením Adama Bakoša. Na stavbu sa použilo neuveriteľných 1880 ľadových blokov, ktoré dokopy tvoria viac ako 225 ton ľadu. Tento rok je Tatranský Dóm na Hrebienku umiestnený vo väčšej kupole o priemere 25 metrov. Ľadový chrám je teda aj tento rok väčší a ešte veľkolepejší. O tvorbu sklenených vitráží sa postaral sklár a dizajnér, so slovensko-gréckym pôvodom - Achilleas Sdoukos. Táto majestátna stavba, ktorá nemá na Slovensku obdobu, rozhodne stojí za návštevu. Precízna práca a detaily sú podčiarkuje príjemným osvetlením.

Lyžiarsky raj v najmenších veľhorách sveta

Tatry nie sú len synonymum božského pokoja, čarovnej zimnej rozprávky s dokonalou idylkou praskajúceho ohňa v krbe horskej chaty, ale najmä zážitkom a eufóriou z perfektnej lyžovačky v najlepších slovenských lyžiarskych strediskách. Romanticky slnkom zaliate veľkorysé zjazdovky pod Lomnickým štítom, trate vhodné pre rodiny s deťmi, individuálnych jazdcov, odvážnych freeriderov sú príťažlivým magnetom a tou pravou čerešničkou na dovolenkovej torte.

Fantastická lyžovačka pre rodiny s deťmi

 

Každé z troch horských stredísk Vysokých Tatier sú svojim charakterom unikátne. Tatranská Lomnica  očarí výhľadom na druhý najvyšší štít na Slovensku (Lomnický štít dostupný lanovkou) aj najvyššie položenou a najstrmšou zjazdovkou. 1 300 metrové prevýšenie, 5 mesačná garancia snehu, nové moderné sedačkové lanovky a rozšírené zjazdovky zaručia skvelý zážitok na prvotriednej carvingovej 5,5 kilometrovej trati so šírkou až do 60 m. Stredisko zároveň ponúka takmer 5 km zjazdoviek najnižšej náročnosti, čo ocenia najmä rodiny s deťmi. Najväčšiu obľubu si v stredisku získali dve moderné lanovky, 6-sedačková lanovka s oranžovými bublinami a vyhrievanou sedačkou ako aj 8-sedačková lanovka s modrými bublinami a špeciálnym bezpečnostným systémom Kids-stop, vďaka ktorému môžu byť rodičia pokojní, aj keď ich malí lyžiari sú trošku neposední. Komfortnú prepravu v stredisku zabezpečuje 15-miestna kabínková lanovka s prepravnou kapacitu 2 400 osôb/h a prekonávaním 597 metrového prevýšenia.

Štrbské Pleso láka vynikajúcimi lyžiarskymi podmienkami so skvelými traťami na slalom, zjazd, či bežecké lyžovanie - so službami s najvyšším štandardom. Pre bežecké lyžovanie sú k dispozícii bežecké trate v celkovej dĺžke až 26 km. V tomto stredisku je príležitosť aj na nočnú lyžovačku po osvetlenej zjazdovke Interski. Milovníci snowboardu môžu navštíviť atraktívny snowpark.Starý Smokovec – Jakubkova lúka s ľahkou zjazdovou traťou je strediskom pre lyžiarov začiatočníkov. V ponuke sú aj výhodné skipasy platné len v danom stredisku, čo oceňujú mnohí menej nároční lyžiari a úplní začiatočníci. Najobľúbenejšou nelyžiarskou tatranskou atrakciou je denná a nočná sánkovačka po 2,5 km dlhej osvetlenej trati z Hrebienka do Starého Smokovca.

Komplexné centrum zimných služieb vo Vysokých Tatrách

Ak nemáte lyžiarsku výstroj, či potrebujete servis lyží pomoc nájdete v TATRY MOTION. Požičovne priamo pri staniciach lanoviek sú kompletne vybavené pre lyžiarov a snowboardistov, freeride a freestyle lyžami. Ak vám to na kopci až tak nejde, zveriť sa môžete do rúk profesionálnych inštruktorov, ktorí ponúkajú lekcie pre individuálov, skupiny aj úplných začiatočníkov. Hlavne rodičia ocenia výhody výučby lyžovania v detskom areáli Maxiland v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese, kde deti môžu využívať aj pohodlný pasový prepravník.

Príjemné posedenie pri jedle, či nápojoch na svahoch a v okolí

Priamo na svahoch lyžiarov, snowboardistov ako aj ďalších návštevníkov hôr čakajú 4 štýlové horské reštaurácie na medzistanici Štart (1357 m n.m.), na Skalnatom plese (1751 m n.m.), pri údolnej stanici lanovky Solisko (1400 m.n.m) a na Solisku (1840 m.n.m.) Kaviareň Dedo vo výške 2634 m n.m., moderný Aprés ski bar priamo na konci zjazdovky. Veľkým lákadlom sa stalo HUMNO music club. Tento unikátny a viacúčelový objekt, prvý a jedinečný svojho druhu na Slovensku, kombinuje v sebe ponuku Apres-ski baru, reštaurácie, coctail baru a disco klubu. HUMNO sa nachádza neďaleko údolnej stanice 6-sedačkovej lanovky v Tatranskej Lomnici. Interiér zaujme aj zaveseným čiernym Cadillacom, ktorým sa počas svojho turné v Prahe v roku 2006 vozila americká popová hviezda Madonna, či nefalšovaným ratrakom, ktorý roky upravoval tatranské zjazdovky.

Ceny skipasov kúpite lacnejšie ako v minulom roku

Zimná sezóna 2018/19 priniesla do tatranských stredísk zásadnú a revolučnú novinku v podobe modernej cenotvorby skipasov, a to prostredníctvom novej funkcionality webu GOPASS. Ceny skipasov už nie sú fixné, ale zobrazujú sa dynamicky online, podľa riadeného manažovania počtu predaných lístkov a vyťaženosti strediska v danom termíne. Zatiaľ čo sa ceny v TOP sezóne (5 dní) vo Vysokých Tatrách z dôsledku nedostatku kapacít v strediskách vyšplhali na kase na 54 eur, teraz si môžete zalyžovať za lepšiu cenu ako v minulom roku.  

Lyžiar si sám vyberá, akú cenu za skipas zaplatí

Zaobstarať si výhodný skipas priamo z pohodlia svojho domova je vždy veľmi jednoduché a to prostredníctvom e-shopu. Stačí sa zaregistrovať v danej krajine cez www.gopass.sk, nakupovať a užívať si členstvo vernostného klubu s množstvom zliav, odmien a výhod. Nákup skipasov je možný aj cez mobilnú aplikáciu GOPASS. Vo všetkých strediskách sú špeciálne vyhradené a označené miesta – GOPASS POINTY so samoobslužnými dotykovými pokladňami. Pri samoobslužných pokladniach je vyškolený personál, ktorý pomáha s kúpou najlacnejšieho skipasu, radí, usmerňuje, podáva informácie a upriamuje pozornosť na najvýhodnejšie skipasové ponuky. Lyžiari za skipas a tatranskú dovolenku ušetria, len ak si budú lyžovačku plánovať a nakupovať skipasy vždy online a vopred. Viac informácií na www.gopass.sk alebo www.vt.sk.

Vysoké Tatry:

- 3 lyžiarske strediská Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica a Starý Smokovec

- 24 km zjazdoviek

-20 lanoviek a vlekov

-Štýlová 15 – miestna kabínková lanovka zo Štartu na Skalnaté pleso

-2 ultra moderné lanovky: 8-sedačková lanovka s atraktívnymi bublinami modrej farby a špeciálnym systémom Kidsstop a 6-sedačková lanovka s oranžovými bublinami a vyhrievaním

-garancia lyžovania vďaka zasnežovaniu 5 mesiacov v roku

-17,2 km technicky zasnežovaných zjazdoviek vo Vysokých Tatrách

-všetky typy trás pre lyžiarov začiatočníkov, pokročilých aj freeride lyžiarov

-komfortný bezdotykový systém skipasov  - GOPASS s vlastným e-shopom,  mobilnou  aplikáciou GOPASS a samoobslužnými pokladňami GOPASS  point priamo v strediskách. 

-extra výhodný celosezónny skipas: •  Šikovná sezónka (SK), - skipas platný v lyžiarskych strediskách Jasná Nízke Tatry -  Chopok Sever & Juh, Vysoké    Tatry - Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. •  možnosť rozšírenia o Aquapass Šikovná sezónka platný v Aquaparku Tatralandia a vodnom parku Bešeňová  • možnosť rozšírenia o skipass Šikovný sezónka platný v Špindelorovom Mlýne (ČR) a v Szczyrku (PL)

-komplexná ponuka doplnkových služieb pre návštevníkov Tatier.

-výhodné pobytové SKI balíky so skipasmi zadarmo

-zábava v Tatrách pokračuje celú noc –každý deň špeciálny apres-ski program – nočná sánkovačka, Tatranská večera zážitkov, či priamo v centre Tatranskej Lomnice  HUMNO

Prevádzková doba

denne: 8.30 – 15.30 h

Najbližšie akcie a podujatia

Večerné zážitkové ratrakovanie – Dobrodružstvo spojené s adrenalínom počas hodinovej večernej jazdy – Tatranská Lomnica -Čučoriedky a späť.

Streda, sobota – Tatranská večera zážitkov

Štvrtok, sobota – Fresh Track –Štrbské Pleso

Piatok, nedeľa – Fresh Track – Tatranská Lomnica

Utorok, piatok, sobota – nočná sánkovačka z Hrebienka

Piatok – od 18.00 hodiny – Slovenský večer v Humne

9. - 10. februára – Snežné psy 2019 - 2 dni plné súťaží, rozprávok, vystúpení psíkov, lavínových hier

1. marca a 20. apríla – Večera pod hviezdami – drink v Apreski Bare v Tatranskej Lomnici, nočný vývoz lanovkou na Skalnaté pleso, delikátne jedno v Restaurant Skalnaté Pleso, návšteva observatória.

2.3. a 23.3. – 75 Tajomstiev lanovky

23.3. Hero Season Trophy – Tatranská Lomnica

16.3. Hero Season Trophy – Štrbské Pleso

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

Kontakty

Infolinka (Tatr. Lomnica): +421 903/112 200

E-mail: info@vt.sk

Infolinka (Štrbské Pleso): +421 917/682 260

E-mail: strbske@vt.sk

Súťaž o skipasy

Chcete zažiť lyžovačku vo Vysokých Tatrách s partiou zdarma? Stačí, ak správne odpoviete do piatka 1. februára na súťažnú otázku. Dvaja z vás získajú 5 celodenných skipasov.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona