Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2019 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Obrovská rana pre missku Denkovú: Prišla o vytúžené bábätko!

Osud jej hádže polená pod nohy! Druhá vicemiss Slovensko 2015 Petra Denková (25), dnes už Sliacka, prežíva najťažšie obdobie v živote. Ešte pred niekoľkými týždňami sa s manželom Martinom tešili na svoje vytúžené bábätko, ktoré Petra nosila pod srdcom.

Prišla však krutá rana osudu a dievčatko v misskinom brušku zomrelo. Slzy, smútok, beznádej a obrovská bolesť, ktorú misska cíti zo straty svojho anjelika, jej pomáha zvládnuť milovaná rodina. Tá sa už v minulosti musela popasovať so stratou najbližších, ktorí navždy odišli do neba. Sliacka patrila medzi tie missky, ktoré si človek okamžite zapamätá.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Zahviezdila nielen u nás, ale získala aj titul Miss Supranational Europe 2015. Z krásky vyžarovala pozitívna energia a svojím vystupovaním mohla ísť príkladom mnohým ľuďom. Keď prišla správa, že Petra čaká bábätko, tešili sa všetci. Modelka mala pri sebe milujúceho manžela Martina, ktorý by jej zniesol aj modré z neba, a ich dcérka by sa narodila do láskyplného prostredia. Zaľúbenci sa jej nevedeli dočkať.

„Ešte nie je úplne hotovo, ale najdôležitejšie veci sú pripravené a maličká môže prísť do svojho kráľovstva. Už sa neviem dočkať, ako jej budem čítať rozprávky,“ napísala pred časom na sociálnej sieti Sliacka. Princezná mala byť vianočným darčekom pre dvojicu, no život to zariadil inak. „Bábätku prestalo biť srdiečko tri týždne pred pôrodom. Bohužiaľ, oňho prišli. Dali mu meno Amélia,“ povedal priateľ dvojice.

Otvoriť galériu

 

Tieto smutné správy držali manželia v tajnosti, pochopiteľne, chceli to najprv prežiť sami a spolu. Petrou zaisto pulzuje obrovská bolesť, o ktorej sa jej hovorí len ťažko. No sama je príkladom obrovskej sily pre iné ženy, ktoré si týmto peklom prešli.

„Je to priveľmi osobná a citlivá záležitosť, o ktorej je stále ťažké hovoriť. Každá žena, ktorá prešla niečím podobným, určite dokáže pochopiť, aké náročné to je. Či už prvé dni v nemocnici, za ktoré by som rada poďakovala personálu pod vedením docenta Karola Dókuša z gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Banskej Bystrici za citlivý prístup a starostlivosť, ale aj návrat domov, kde mi boli veľkou oporou hlavne manžel a moji blízki,“ uviedla so smútkom v hlase Petra. Podľa informácií Nového Času nič nenasvedčovalo tomu, že sa niečo také stane.

Otvoriť galériu

Traja anjeli

Kráska si už v živote prešla náročnými obdobiami, kedy jej osud zobral tých, čo najviac milovala. V roku 2009 zomrela jej staršia sestra Dominika († 19), s ktorou mala nádherný vzťah a o šesť rokov neskôr zobrala rakovina Petre aj milovaného otca Petra († 54). V nebi tak k dvom anjelom pribudol ďalší. So sestrou a ockom sa na krásku pozerá zhora aj malá Amélia. Napriek veľkým ranám na srdci sa manželia nevzdávajú a veria, že sa raz stanú šťastnými rodičmi a privinú si k sebe klbko šťastia...

Príčinu nemusia odhaliť

Jozef Španka, gynekológ

Ak pacientka príde o novordenca niekoľko týždňov pred pôrodom a dovtedy nemala žiadne problémy, mohli sa vyskytnúť viacere príčiny. Mohlo ísť o vrodenú vývojovú chybu srdca plodu, ale aj iných orgánových systémov. Alebo pupočníkovú patológiu (strangulácia, teda „uškrtenie plodu“) alebo dotiahnutý pravý uzol pupočníka, či infekcia plodu. Stretávame sa aj so skupinou prípadov, kedy príčinu nepoznáme. A neodhalí ju ani patologickoanatomická pitva novorodenca.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov