Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2019 07:20 | Šport | Hokej
Video

Štyri body Vatrana pri triumfe Floridy, Koivu už gólovo dostihol Gáboríka

Hokejisti Floridy Panthers zvíťazili nad hráčmi San Jose Sharks 6:2 v pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL.

Štyrmi bodmi k tomu prispel útočník Frank Vatrano, ktorý strelil gól a pri ďalších troch asistoval. "Panteri" triumfovali v treťom zápase po sebe, San Jose prehralo tretí duel v sérii.

Florida odskočila súperovi na rozdiel dvoch gólov v predtým vyrovnanom meraní síl v 43. min. Najprv sa v presilovej hre presadil obranca Keith Yandle a o deväť sekúnd neskôr pridal štvrtý gól Panthers v tej istej "presilovke" Vincent Trocheck.

"Bola to pre nás veľmi dobrá presilová hra. Keith a ja sme dali dva dôležité góly, získali sme potrebné sebavedomie. Vyšlo to veľmi dobre," vyjadril sa Trocheck pre oficiálny ligový web. Za "panterov" sa presadili aj Aaron Ekblad, Mike Matheson a Nick Bjugstad. Kapitán Aleksander Barkov si pripísal tri asistencie, brankár Roberto Luongo 27 úspešných zákrokov. Vatrano sa stal tretím nedraftovaným hráčom v klubovej histórii, ktorý získal štyri body v jednom stretnutí za Panthers. "Takto to niekedy v hokeji býva. Cítim sa naozaj dobre a sebavedomo. Myslím si, že tento tím zo mňa robí lepšieho hráča," uviedol americký útočník, ktorý nastúpil v elitnom útoku s Barkovom a Jevgenijom Dadonovom.

 

Hokejisti Los Angeles zdolali hráčov St. Louis 4:3. Brankár Kings Jonathan Quick si pripísal 302. víťazstvo v profilige a stal sa gólmanom so štvrtým najväčším počtom triumfov medzi Američanmi. Quick v zápase zneškodnil 33 striel "bluesmanov".

"Jednoducho si užívam hru, všetko to súťaženie a snažím sa zvíťaziť," povedal Quick. Za "kráľov" sa v dueli strelecky presadili Anže Kopitar, Tyler Toffoli (obaja 1+1), Drew Doughty a Paul LaDue. Úspešnými strelcami Blues boli Mackenzie MacEachern, ktorý strelil svoj prvý gól v profilige, Oskar Sundqvist a Ryan O'Reilly. "Myslím si, že sme odohrali náročný zápas. Boli sme vyrovnaným súperom, ale urobili sme príliš veľa chýb a to nás stálo výsledok," zhodnotil tréner St. Louis Craig Berube.

Minnesota triumfovala nad Vegas 4:2. Triumf Wild spečatil v 60. min kapitán Mikko Koivu svojím 200. gólom v NHL. Fínsky útočník sa po Mariánovi Gáboríkovi stal druhým hráčom v tímovej histórii, ktorému sa to podarilo. Strelcom víťazného gólu bol Charlie Coyle, za Minnesotu skórovali aj Marcus Foligno a Eric Staal. Brankár Devin Dubnyk zneškodnil 30 striel "zlatých rytierov".

"Odohrali skvelý zápas a boli nám veľmi nebezpečným súperom. Našťastie sme dokázali získať dva body," pochválil súpera z Las Vegas Dubnyk.

V žiadnom z pondelňajších stretnutí NHL sa nepredstavil slovenský hokejista.

Výsledky:

Colorado - Nashville 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Góly: 37. Kerfoot (Girard) - 26. Bonino (Järnkrok), 27. Arvidsson (F. Forsberg), 38. Josi (Watson, Bonino), 58. Ellis (Järnkrok, Ekholm).

Los Angeles - St. Louis 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Góly: 20. Toffoli (Leipsic), 28. Doughty (Kopitar, Carter), 39. Kopitar (D. Brown, Muzzin), 50. LaDue (Leipsic, Toffoli) - 11. MacEachern (Dunn, Barbašov), 19. Sundqvist (Barbašov, Pietrangelo), 46. R. O'Reilly (Tarasenko, Pietrangelo).

Vegas - Minnesota 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly: 4. Tuch (Marchessault, C. Miller), 33. Pacioretty (Stastny, C. Miller) - 30. M. Foligno (Eriksson Ek, Seeler), 31. E. Staal (Greenway, Suter), 55. Coyle (Spurgeon, E. Staal), 60. Koivu (Parise).

Florida - San Jose 6:2 (1:0, 1:2, 4:0)
Góly: 18. Ekblad (Barkov, Vatrano), 27. Matheson (Dadonov, Vatrano), 43. Yandle (Huberdeau, Barkov), 43. Trocheck (Vatrano), 48. Vatrano (Dadonov, Barkov), 60. Bjugstad (Hawryluk, Sceviour) - 25. Coutu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO