Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2019 12:00 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Zsuzsová a Glváč: Vášnivá komunikácia a pikantné fotky! Prečo ho volala Maznák?!

Nekonečný príbeh. Kontakty Aleny Zsuzsovej (44) obvinenej v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice siahajú poriadne vysoko.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Blízka priateľka Mariána Kočnera (55) vo výpovedi uviedla, že sa stretávala a dlhodobo komunikovala aj so smeráckym poslancom a podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom (51). Ten sa po počiatočnom zapieraní priznal, že k nejakému kontaktu došlo, avšak osobné stretnutia odmieta. Vo vyšetrovacom spise sa zatiaľ objavili Glváčove selfie fotografie, ktoré mala mať Zsuzsová v mobile.

Polícia Zsuzsovú zatkla v septembri a obvinila ju z objednávky vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27). Odvtedy vyšlo na povrch množstvo podozrení, ktoré v týchto dňoch vyvrcholili zoznamom vplyvných mužov, s ktorými mala byť Kočnerova priateľka v kontakte. Hlavu tak zoťala námestníkovi generálneho prokurátora Renému Vanekovi, dopisovanie s ňou priznali Boris Kollár aj župan Juraj Droba. Na internete sa objavila aj komunikácia s Danielom Lipšicom, ktorú však hlavný aktér označuje za falošnú.

Otvoriť galériu

Najnovšie sa na pretrase ocitol podpredseda parlamentu a krajský šéf Smeru Martin Glváč. Toho mala Zsuzsová uloženého v telefóne ako Maznák, informoval denník SME. „Priateľský, flirtujúci, nezáväzný a mám ho rada ako človeka a nebolo medzi nami nič, keďže má partnerku a má malé dieťa,“ hovorí Zsuzsová v spise o poslancovi, pričom si posielali správy aj fotografie a tvrdí, že sa dokonca trikrát stretli.

 

Glváč spočiatku kontakt s ňou zapieral, po novom zmenil rétoriku. „Pravdepodobne ako jediný z oslovených som na takéto kontakty upozorňoval príslušné orgány a postupoval som podľa ich pokynov a odporúčaní, pričom komunikácia prebehla prostredníctvom tretích osôb a v koordinácii s nimi, preto nepovažujem predmetnú komunikáciu za osobnú. Informácie o stretnutiach s podozrivou sú klamstvom,“ píše Glváč. Konštatuje, že sa k tejto veci nebude ďalej vyjadrovať vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a považuje to za diskreditačnú kampaň voči nemu.

Otvoriť galériu
Obsahom komunikácie Glváča so Zsuzsovou, ktorá je súčasťou vyšetrovacieho spisu, sú podľa TV Markíza okrem intímnych poznámok a návrhov aj viaceré fotografie. Na nich sa fotí sám Glváč, pričom je aj v pléne parlamentu, a následne ich posielal Kočnerovej priateľke. Glváč tvrdí, že je platné jeho stanovisko o tom, že so Zsuzsovou nekomunikoval osobne a dohodoval presný postup s príslušnými orgánmi. „O ničom inom netuším,“ dodal Novému Času.

Už počas týždňa sa s Glváčom plánoval rozprávať aj premiér Peter Pellegrini. Počas víkendu neodpovedal na otázky, či sa s Glváčom stretol a či ho svojimi argumentmi presvedčil. 

Otvoriť galériu

Otvára sa aj Bonaparte

Zoltán Andruskó, ktorý je jeden z obvinených v prípade vraždy mladého páru, začal vypovedať o ďalšej kauze. Pred policajtmi svedčil o tom, že Zsuzsová ho poprosila, aby pomohol pozametať stopy po fi rme Real Forum Invest Ladislava Bašternáka. Tá stavala bytovku Bonaparte, kde dodnes býva expremiér Robert Fico. Andruskó tvrdí, že do spoločnosti zohnal bieleho koňa - maďarského občana. „Uvedené skutočnosti sa nezakladajú na pravde,“ reagoval Bašternák pre Denník N.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní