Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.01.2019 12:00 | Správy | Politika

Smer konečne ukázal kandidáta na prezidenta: Čím chce Šefčovič presvedčiť Slovákov?!

A je to jasné. Doterajší eurokomisár Maroš Šefčovič (52), ktorý sa venoval prevažne energetike, ide do boja o prezidentské kreslo.

Muž, ktorý sa doteraz spájal najmä so Smerom, tvrdí, že bude nadstraníckym kandidátom, avšak potrebných 15 podpisov aj financie mu poskytne práve strana Roberta Fica (52). Ponuku prijal po vyše týždňovom zvažovaní, no na oficiálnej tlačovke sa otázkam o kauzách Smeru zatiaľ vyhol.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Hoci do boja o prezidentské kreslo vstúpil na základe Ficovej ponuky, nikto z predstaviteľov strany nebol na jeho oznámení prítomný a nebolo vidieť ani logo strany. To, že ide o kandidáta socialistov, však dosvedčovali malé písmenká objednávateľa Šefčovičovej kampane na jeho pútačoch.

„Dnes pred vami stojím ako kandidát na prezidenta Slovenskej republiky. Cítim obrovskú zodpovednosť, hlbokú pokoru a veľké odhodlanie. Zodpovednosť preto, lebo si vážim dôveru, ktorú mi svojou ponukou dala strana Smer-SD, ale ktorú cítim aj v mnohých osobných kontaktoch s ľuďmi z rôznych oblastí života,“ vyhlásil Šefčovič, ktorý zdôraznil, že nie je členom Smeru. Za klúčový cieľ svojej prezidentskej misie vidí nastolenie zmierenia spoločnosti.

Otvoriť galériu

 

„Žijeme mimoriadne zložité časy - na Slovensku aj v Európe. Som preto presvedčený, že naša krajina potrebuje dobrého nadstraníckeho prezidenta, ktorý prispeje k celospoločenskému zmieru, ktorý bude Slovensku otvárať dvere v Európe aj vo svete a ktorý bude trvať na ďalšom zlepšovaní života u nás doma. Ponúkam svoju históriu - všetky moje skúsenosti, kontakty, doterajšie výsledky a víziu založenú na silnej viere v Slovensko a našich ľudí,“ dodal Šefčovič, ktorý chcel pevne presadzovať zakotvenie Slovenska v Európskej únii.

Kritika protikandidátov

Šefčovič prezradil, že ako prezident by chcel deň otvorených dverí aspoň raz v mesiaci. Oporou v kampani mu bude aj manželka Helena Šefčovičová. „Som pripravená vložiť svoje srdce a čas do charitatívnej činnosti a do projektov, ktoré možno ešte slovenská verejnosť celkom nepodporuje,“ povedala. Do kampane chce Šefčovič investovať vlastné finančné prostriedky, s financovaním mu pomôže aj Smer.

Otvoriť galériu

Jeho protikandidáti nenechali Šefčovičovo ohlásenie bez odpovede. „Voľby budú aj o tom, či po všetkých škandáloch a prehrách dokáže Smer získať vo voľbách väčšinu. Urobím všetko pre to, aby nezískal,“ povedal Robert Mistrík. Zuzana Čaputová dodala, že je veľkým otáznikom Šefčovičov vzťah ku Smeru. „Aj otázka, ako by sa postavil k menovaniu predsedu tejto strany na post ústavného sudcu,“ dodala.

Nepoďakoval Ficovi

Grigorij Mesežnikov, politický analytik

Seba prezentuje ako nezávislého s podporou Smeru, ale zdôraznil, že nie je členom strany. Čo je zaujímavé, ocenil síce, že Smer ho oslovil, ale Roberta Fica priamo neuviedol, ani mu nepoďakoval. Táto pozícia takého nezávislého kandidáta iba s podporou Smeru bude zrejme jedným z jeho kľúčových posolstiev.

Napokon aj to povedal, že on chce spájať. Bolo to uistenie pre ľudí, ktorí pochybujú, či bude prekračovať hranice straníckej lojality. Ani preto zrejme neurobil prezentáciu v straníckej centrále Smeru, ale na neutrálnej pôde.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, fsz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich