Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Kam mohla Nadežda zmiznúť? Deti sa na mamičku pýtajú každý deň

Dni plné zúfalstva a bezmocnosti! Ľuboš Ondejka, manžel nezvestnej Nadeždy Ondejkovej (39) z Rusoviec, prežíva najťažšie momenty svojho života. Jeho láska a matka ich troch detí odišla v pondelok 14. januára z domu a odvtedy akoby sa po nej zľahla zem.

V postieľke zostala ich štvormesačná dcérka a v dome na mamino objatie čakajú aj dvojičky Patrik a Oliver. Zúfalý otec len ťažko hľadá slová, ktorými by svojim anjelikom vysvetlil, že ich mama jednoducho zmizla. Pátranie po Nadežde pokračuje zatiaľ bez výsledku.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Otec troch detí je zúfalý. Od zmiznutia jeho manželky Nadeždy sa objavili len „falošné stopy“ a „tipy“ od ľudí, ktorí tvrdili, že ju zaručene videli. Vo štvrtok vzbudila novú nádej informácia, že Naďu videli v Pezinku, ale nakoniec sa táto informácia nepotvrdila. Správa, ktorá by nešťastného muža a políciu priviedla na stopu jeho manželky, zatiaľ neprišla. Zúfalstvo otca znásobuje aj fakt , že Nadežda bola pod lekárskym dohľadom pre popôrodnú depresiu.

„S pribúdajúcimi dňami mám obavy o jej zdravie. Tomu prislúcha aj moja komunikácia, lebo je to pre mňa stres,“ priznal Ľuboš, ktorý sa musí starať o štvormesačné bábätko a sedemročné dvojičky Pa­trika a Olivera. „Chlapci sa na mamičku pýtajú každý deň, zatiaľ som sa s nimi o tom nerozprával, nechávam tomu voľný priebeh. Ale už pociťujem, že začínajú chápať, čo sa deje,“ pokračoval Ľuboš.

 

Keďže mladá mamička odišla len v čiernej prešívanej bunde, sivočiernom nákrčníku, modrých rifliach, čiernych čižmách a nemá pri sebe žiadne osobné veci, veľmi ťažko sa stopuje. „Zvládam to len vďaka príbuzným, kamarátom a ľuďom, ktorí nám pomáhajú,“ uviedol nešťastný otecko. V tejto ťažkej situácii mu silu dodáva aj dcérka. „Malá je poklad, ktorý mi manželka dala,“ uza­vrel Ľuboš.

Žiadna stopa

Svetlo do prípadu zrejme nevniesli ani kamerové záznamy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti školy, úradu a rovnako aj pri hlavnej ceste v Rusovciach, kde rodinka býva. Nadeždina rodina si dokola kladie tie isté otázky: Prečo, s kým a kam mohla mamička odísť a prečo si so sebou nič nevzala. Polícia na sociálnej sieti uverejnila, že rešpekt patrí všetkým zúčastneným, ale aj policajtom z poriečneho oddelenia, ktorí sú tiež intenzívne zapojení do pátrania.

Nadeždu hľadajú aj dobrovoľníci z Trenčína. „Pátranie naďalej pokračuje,“ potvrdil hovorca krajského ria­diteľstva Policajného zboru Michal Szeiff. A zatiaľ čo desiatky dobrovoľníkov pomáhajú pri hľadaní Nadeždy, otec Ľuboš sa musí napriek bolesti a strachu postarať aj o svoje tri detičky, ktoré tak neúnavne čakajú na svoju mamičku.

Čo je popôrodná depresia?

Dana Šedivá, psychiatrička

Pri spúšťaní kojenia nastávajú u ženy nevyhnutné hormonálne zmeny. Väčšina žien niekoľko dní po pôrode pociťuje psychický dyskomfort, sú zraniteľnejšie, plačlivé, obavné. U väčšiny ťažkosti vymiznú do niekoľkých dní, u iných sa môže rozvinúť klinická depresia, ktorá môže prejsť od ľahkého stupňa až po ťažkú formu.

Popôrodná psychóza je spôsobená patologickým zvýšením dopamínu v mozgu a má súvis s kojením. Môže vzniknúť zo dňa na deň a rodina si to nemusí všimnúť. Niektoré psychózy nastupujú po pôrode, iné majú plíživý priebeh. Môžu sa prejaviť aj po dlhšej dobe aj niekoľkých mesiacoch. Akútna porucha sa rozvíja niekoľko hodín či dní. Žena má poruchu myslenia - depresívne bludy či dokonca môže počuť hlasy, ktoré jej niečo kážu.

Liečba

Tento stav sa dá veľmi dobre liečiť medikamentmi. Pri odklone od reality, kedy žena trpí halucináciami alebo depresívnymi bludmi (napr.cíti sa byť vinná, neschopná) je nutná akútna hospitalizácia. Chorobné presvedčenia sú argumentami nevyvrátiteľné, je zvýšené riziko samovražedného konania, prípadne rozšírenej samovraždy, kedy žena ublíži aj dieťaťu. Liečbou sa pacientka uzdraví a vracia sa do bežného života, určité obdobie užíva ešte lieky.

Nadežda Ondejková

Vek: 39 rokov

Popis osoby: žena zdanlivého veku 35 rokov, štíhlej postavy, 175 cm vysoká, zelenohnedé oči, hnedé vlasy po ramená.

Opis oblečenia: čierna prešívaná bunda po stehná, sivočierny nákrčník, pravdepodobne modré rifle a čierne čižmy.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?