Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Nečakané rozuzlenie večernej drámy na R7: Chemický poplach spôsobili hemoroidy?!

Večerná dráma sa zmenila na frašku! Všetko nasvedčuje tomu, že hasičov, políciu, protichemické laboratórium aj ministra postavili do pozoru obyčajné hemoroidy.

Poplach okolo úniku nebezpečnej látky a otravy niekoľkých robotníkov na stavbe rýchlostnej cesty R7 pri Blatnej na Ostrove, ku ktorému malo dôjsť vo štvtok podvečer, bol podľa polície planý.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Podozrenie z úniku nebezpečnej látky a otravy viacerých robotníkov pracujúcich na stavbe R7 polícia napokon rieši ako šírenie poplašnej správy. „Všetko to bol výmysel jedného z dvoch robotníkov. Deň predtým mal problémy so stolicou, mal v nej krv, boli to hemoroidy. Povedali, že sa pri robote nakazili nejakou látkou. Mali aj sklené oči, ale to bolo od 12-hodinovej šichty. Nevieme, o čo im išlo,“ krútili včera hlavami robotníci, ktorí sa stali rukojemníkmi kolegov.

Na stavbe pracujú Slováci, Španieli a Poliaci. „Vinníkmi by mali byť dvaja Slováci. Asi štyridsiatich nás tu vďaka nim držali od 16.00 do 22.00 hod. Bolo nám zima, chceli nás sprchovať, ale to sme odmietli,“ zhodli sa robotníci.

 

Zbuntošili aj ministra

Hasiči po oznámení, že robotníci došli do styku s toxickou látkou a krvácajú z konečníka a nosa, začali konať. „Okamžite sme začali robiť nutné opatrenia pri podozrení na únik chemickej alebo toxickej látky. Pri takomto vážnom podozrení nemôžeme nič podceniť,“ potvrdil Vojtech Valkovič, krajský riaditeľ hasičov z Trnavy. Prišiel aj minister dopravy Árpád Érsek, v obci zavládla panika.

Otvoriť galériu

„Lietali tu sanitky, policajné a hasičské autá, vrtuľník. Nebolo nám všetko jedno,“ priblížil napätú situáciu Vojtech Czighárt, ktorý býva v blízkosti stavby. „Stále mi zvonili telefóny, ľudia sa báli a niektorí tomu neverili. Čakali sme, či máme vyhlásiť evakuáciu, ale našťastie sa nič nepotvrdilo,“ vyjadrila sa starostka Blatnej Terézia Földaryová.

Šírenie poplašnej správy

„Dráma na R7“ je už v rukách mužov zákona. „Polícia po ukončení zásahu a aj na základe výsledkov meraní pracovníkov Kontrolného chemického laboratória v Nitre preveruje udalosť ako podozrenie z prečinu šírenia poplašnej správy. Prioritou je preveriť všetky informácie, ktoré nahlásila osoba na tiesňovú linku v kontexte s možným protiprávnym konaním,“ informovala Mária Linkešová, trnavská krajská policajná hovorkyňa. O tom, že nikto z robotníkov nemal zdravotné problémy, sa presvedčili aj záchranári.

Otvoriť galériu

„Informáciu o údajnom úniku nebezpečnej látky sme prijali od hasičov s tým, že tri osoby udávajú zdravotné ťažkosti, krvácajú z nosa. To sa nepotvrdilo a nebol potrebný prevoz do nemocnice,“ uviedla Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. Podľa zistení Nového Času si dvaja podozriví robotníci našli na internete, že ak im zdravotné ťažkosti spôsobí únik nebezpečnej látky, dostanú za to odškodné, a tak si zdravotné príznaky tomu aj prispôsobili. Za šírenie poplašnej správy im hrozí 1 až 5 rokov basy.

Otrava sa nepotvrdila

Karolína Ducká, hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby

Únik kontaminovanej látky do ovzdušia na stavbe rýchlostnej cesty R7 medzi obcami Blatná na Ostrove a Lehnice sa nepotvrdil. Celkovo 12 robotníkov, ktorí sa sťažovali na zdravotné problémy, po vyšetreniach prepustili bez akýchkoľvek podozrení na otravu. Výsledky meraní potvrdili, že išlo o planý poplach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené