Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Planý poplach na stavbe R7: Hlásenia už riešia orgány činné v trestnom konaní

Hlásenie o krvácaní robotníkov na stavbe R7 pri obci Blatná na Ostrove (okr. Dunajská Streda) vyvolal paniku. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky a dokonca aj špecialisti civilnej ochrany.

Výsledok ich prešetrovania mnohých šokoval. Zasahujúce zložky neobjavili žiadnu nebezpečnú látku. "Zasahujúci hasiči vykonali všetky potrebné úkony na dekontamináciu postihnutých, zároveň vykonali aj merania - s negatívnym výsledkom. Merania na škodlivé látky vykonali aj Kontrolné chemické laboratória, ktoré taktiež v ovzduší nenamerali žiadne nebezpečné látky," napísali hasiči na sociálnych sieťach. Zároveň sa u robotníkov nepotvrdili žiadne zo spomínaných zdravotných ťažkostí, ktoré boli prvotne hlásené od oznamovateľa udalosti. 

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Informáciu potvrdil aj minister dopravy a výstavby Árpád Érsek, ktorý bol situáciu na mieste osobne skontrolovať. „Zasahujúce zložky nenamerali žiadne nebezpečné látky v ovzduší a išlo len o falošný poplach. Som rád, že aj takýto prípad nás všetkých preveril, aby sme boli vždy pripravení a vedeli včas reagovať na podobné situácie,“ povedal Érsek.

Planý poplach pri stavbe rýchlostnej cesty R7 medzi Blatnou na Ostrove a Lehnicami už riešia orgány činné v trestnom konaní. V piatok o tom informoval generálny riaditeľ Sekcie krízového riadenia MV SR Marián Dritomský. Polícia po skončení zásahu a aj na základe výsledkov meraní odborníkov Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Nitre preveruje udalosť ako podozrenie zo šírenia poplašnej správy. "Prioritou je teraz preveriť všetky informácie, ktoré nahlásila osoba na tiesňovú linku v kontexte s možným protiprávnym konaním," povedala pre Čas.sk trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

 

Ako doplnil prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý, zložky museli pracovať rovnako, ako keby nebezpečná látka naozaj unikala. "Spoločne sme urobili opatrenia, aké sme mali. Počas zásahu sa však zistilo, že tam nič neuniká a prípad sme mohli uzavrieť. Nepotvrdili sa ani informácie o tom, že je niekto zranený. Zásah bol ukončený tým, že išlo o planý poplach," priblížil.
Situácia podľa Nejedlého slov vznikla, keď stavbyvedúci dostal sťažnosti od svojich podriadených. "Do toho sa objavili ďalšie informácie. Prirodzene si to vyhodnotil ako nebezpečnú situáciu a zavolal na tiesňovú linku," opísal.

Záchranári, polícia aj hasiči vo štvrtok zasahovali medzi Blatnou na Ostrove a Lehnicami, kde pri stavbe rýchlostnej cesty R7 malo zdravotné problémy 16 robotníkov. Záchranári mali podozrenie, že unikla nebezpečná látka. „Výsledky meraní potvrdili, že išlo o planý poplach,“ uviedla hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká s tým, že aj zhotoviteľ stavebných prác potvrdil, že v danej sa oblasti nevykonávali žiadne úkony, ktoré by mohli ohroziť zdravie a bezpečnosť robotníkov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, TASR, Čas.sk, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ