Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2019 09:07 | Šport | Tenis
Foto

V súboji šampióniek sa tešila z postupu Šarapovová, ďalej ide aj Berdych

Ruská tenistka Maria Šarapovová vyradila obhajkyňu titulu v ženskej dvojhre Dánku Caroline Wozniacku na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V piatkovom stretnutí 3. kola Šarapovová nasadená ako tridsiata zvíťazila nad turnajovou trojkou Wozniackou po náročnom trojsetovom boji 6:4, 4:6, 6:3. V súboji o postup do štvrťfinále čaká na šampiónku z roku 2008 turnajová pätnástka, domáca Ashleigh Bartyová.

Bývalé svetové jednotky Šarapovová a Wozniacka odohrali jedenáste vzájomné stretnutie. Ruska sa v piatok tešila zo siedmeho víťazstva. V úvodnom sete viedla Dánka už 4:1. Šarapovovej však patrilo nasledujúcich päť gemov a prvé dejstvo získala vo svoj prospech v pomere 6:4. Aj začiatok druhého setu patril Wozniackej. Ujala sa vedenia 3:0, Ruska však dokázala vyrovnať na 3:3. Za stavu 5:4 premenila dánska tenistka na príjme prvý setbal a vyrovnala stav setov na 1:1. Záverečný set spočiatku priniesol vyrovnaný tenis. V siedmej hre stratila Wozniacka svoje podanie, Šarapovová brejk potvrdila a za stavu 5:3 premenila Ruska na príjme druhý mečbal a tešila sa z postupu do osemfinále.

"Myslím si, že úroveň hry bola veľmi vysoká. Caroline je šampiónka. Vlani som neodohrala mnoho zápasov, najmä proti najlepším hráčkam. Trénujem najmä pre tieto zápasy," uviedla v rozhovore po stretnutí Šarapovová. K svojej najbližšej súperke, domácej Bartyovej, dodala: "Jej príbeh je fenomenálny Je to jej obľúbený turnaj. Minulý týždeň sa jej darilo v Sydney. Viem, že to bude náročné, lebo diváci budú na jej strane. Ja sa však budem snažiť odviesť čo najlepší výkon."

 

Miestna šampiónka z roku 2008 Šarapovová vlani skončila v Melbourne v 3. kole, keď nestačila na Nemku Angelique Kerberovú. Držiteľka kariérneho grandslamu Šarapovová ukončila minulú sezónu už v septembri. Päťnásobná grandslamová víťazka vlani nezískala ani jeden turnajový titul a jej maximom boli semifinálové účasti na podujatiach v Ríme a čínskom Šen-čene. Jej jediným triumfom od návratu po dištanci za doping zostáva triumf z čínskeho Tchien-ťinu, v októbri 2017 zdolala vo finále Bielorusku Arinu Sobolenkovú.

Dvojhra žien - 3. kolo:

Maria Šarapovová (Rus.-30) - Caroline Wozniacka (Dán.-3) 6:4, 4:6, 6:3, Sloane Stephensová (5-USA) - Petra Martičová (31-Chor.) 7:6 (6), 7:6 (5), Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Aleaksandra Sasnovičová (Biel.) 6:0, 6:3, Amanda Anisimovová (USA) - Arina Sobolenková (11-Biel.) 6:3, 6:2, Ashleigh Bartyová (15-Austr.) - Maria Sakkariová (Gr.) 7:5, 6:1.

Dimitrov postúpil do osemfinále

Tretí nasadený švajčiarsky tenista Roger Federer sa suverénnym spôsobom prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Dvojnásobný obhajca titulu v Melbourne v 3. kole zdolal Američana Taylora Fritza 6:2, 7:5, 6:2.

Muži - dvojhra - 3. kolo:

Grigor Dimitrov (20-Bul.) - Thomas Fabbiano (Tal.) 7:6 (5), 6:4, 6:4. Roger Federer (3-Švajč.) - Taylor Fritz (USA) 6:2, 7:5, 6:2, Stefanos Tsitsipas (14-Gr.) - Nikoloz Basilašvili (19-Gruz.) 6:3, 3:6, 7:6 (7), 6:4, Tomáš Berdych (ČR) - Diego Sebastian Schwartzman (18-Arg.) 5:7, 6:3, 7:5, 6:4.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári