Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2019 07:14 | Šport | Cyklistika
FotoVideo

Sagan sa tesne pred cieľom vyhol pádu: V druhej etape už vystúpil na pódium

Slovenský cyklista Peter Sagan (28) finišoval ako tretí v 2. etape 21. ročníka pretekov Tour Down Under v Južnej Austrálii, ktoré sú prvým podujatím prestížneho seriálu WorldTour.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Víťazom etapy so štartom v Norwoode a cieľom v Angastone (122,1 km) sa stal Novozélanďan Patrick Bevin (CCC Team), ktorý v záverečnom špurte poriadne preriedeného "balíka" cyklistov zdolal Austrálčana Caleba Ewana (Lotto Soudal) a spomenutého Sagana.

Šprintérsky záver poznačil hromadný pád v poslednom kilometri, ktorému sa Sagan aj ďalší favoriti úspešne vyhli. Aj preto v samom závere špurtovala do cieľa v čelnej skupine iba približne dvadsiatka pretekárov. Bevin zapol na najvyššie obrátky asi 150 m pred cieľom, keď predstihol dovtedy vedúceho Španiela Luisa Leona Sáncheza (Astana). Za ním sa vyviezol Ewan, ale už ho nestačil predstihnúť. Sagan mal na treťom mieste už miernejší odstup. Víťaz prvej etapy Viviani finišoval na siedmej priečke. Pôvodne mala etapa z Norwoodu do Angastonu merať 149 km, ale organizátori vzhľadom na veľké teplo a ťažké podmienky pristúpili k jej výraznému skráteniu až na 122,1 km.

"Napriek dnešnému pádu v závere mám pocit, že včerajší šprint bol nebezpečnejší. Dnes tam bolo mierne stúpanie a bolo to viac o nohách. Pád nemal na mňa vplyv, udialo sa to za mnou. Mám však pocit, že niekto sa dotkol môjho zadného kolesa. Keď Luis Leon Sánchez zaútočil, zostal som za ním, ale Patrick Bevin zvíťazil celkom ľahko. Zajtra bude ťažšia etapa ako prvé dve, uvidím, čo sa bude dať spraviť. Ešte som sa nerozhodol, či do toho pôjdem v závere. Zariadim sa podľa vývoja v etape, aké budem mať šance. Preteky v Austrálii beriem najmä ako prípravu. Ak sa mi podarí vyhrať etapu, bude to fajn, ak nie, nebudem preto nahnevaný," povedal Peter Sagan, cituje ho webová stránka jeho tímu Bora-Hansgrohe.

Víťaz 2. etapy Bevin sa stal aj novým lídrom celkového priebežného poradia TDU. Vedie o 5 sekúnd pred Ewanom a 9 sekúnd pred Vivianim. P. Sagan poskočil z 11. na 8. miesto, jeho aktuálny odstup od lídra je 11 sekúnd. V súťaži o najlepšieho šprintéra je Sagan štvrtý s 21 bodmi, na čele je 24-bodový Viviani.

 

Výsledky - Tour Down Under 2019:

2. etapa (Norwood - Angaston, 122,1 km): 1. Patrick Bevin (N. Zél.) CCC Team 3:14:31 h, 2. Caleb Ewan (Aus.) Lotto Soudal, 3. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 4. Danny van Poppel (Hol.) Jumbo-Visma, 5. Jasper Philipsen (Belg.) UAE Team Emirates, 6. Phil Bauhaus (Nem.) Bahrain-Merida, 7. Elia Viviani (Tal.) Deceuninck - Quickstep - všetci v rovnakom čase ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Patrick Bevin (N. Zél.) CCC Team 6:04:03 h, 2. Elia Viviani (Tal.) +5 s, 3. Caleb Ewan (Aus.) Lotto Soudal +9, 4. Max Walscheid (Nem.) Team Sunweb +9, 5. Arťom Zacharov (Kaz.) Astana +9, 6. Jason Lea (Aus.) UniSA-Australia +10,...8. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +11.

Bodovacia súťaž: 1. Elia Viviani (Tal.) Deceuninck - Quickstep 24 bodov, 2. Patrick Bevin (N. Zél.) CCC Team 23, 3. Phil Bauhaus (Nem.) Bahrain-Merida 22, 4. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 21

Program ďalších etáp:
štvrtok 17.1. - 3. etapa: Lobethal - Uraidla, 146,2 km
piatok 18.1. - 4. etapa: Unley - Campbelltown, 129,2 km
sobota 19.1. - 5. etapa: Glenelg - Strathalbyn, 149,5 km
nedeľa 20.1. - 6. etapa: McLaren Vale - Willunga Hill, 151,5 km

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali