Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Marianna († 17) zahynula v aute priateľa Štefana: Usmrtil svoju lásku a ani jej nezapálil sviečku

S tragickou stratou dcéry sa nevedia zmieriť! Marianna (†17) zahynula pred rokom na sedadle spolujazdca, keď jej priateľ Štefan (20) nezvládol riadenie auta a narazil do stromu.

Mladík z nehody vyviazol so zraneniami, súd ho za smrť mladého dievčaťa odsúdil len podmienečne. Rodina dievčaťa ostala po verdikte šokovaná, mladý muž sa im doteraz neospravedlnil. Pri prvom výročí úmrtia, keď sa na mieste tragédie konala spomienka, Štefan chýbal, radšej sa išiel lyžovať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Marián (51), otec nebohej Marianny, pre Nový Čas prehovoril o udalostiach, ktoré zasiahli jeho rodinu po tragickom odchode dcéry. Okrem najťažších chvíľ v živote rodičov, keď museli pochovať vlastné dieťa, sa museli vyrovnať aj s medializáciou prípadu a reakciami ľudí. „V diskusiách pod článkom boli také strašné komentáre, akoby to ani nepísali ľudia,“ vraví otec Marianny so slzami v očiach.

Podmienka za smrť

 

Štefan pri autonehode utrpel zlomeninu krčného stavca a ľahší otras mozgu. Podľa Mariána po vyliečení s problémami zmaturoval, podstúpil doliečovanie i súd vo Vranove nad Topľou. „Za smrť našej dcéry dostal trest odňatia slobody vo výmere 24 mesiacov s podmienkou na skúšobné obdobie 36 mesiacov. Je toto vôbec normálne za zabitie nevinného človeka?“ pýta sa rozhorčene.

Otvoriť galériu
Dodáva, že Štefan na krátkom úseku medzi obcami Hermanovce nad Topľou a Bystré porušil ako vodič všetky dopravné predpisy, aké sa len dali. „Nás rodičov nikto neupovedomil o tom, kedy bude pojednávanie, akoby sa nás to ani netýkalo! Až dodatočne sme sa dozvedeli, že sudkyňa rozhodla v jeho neprítomnosti a, samozrejme, najlepšie, ako sa len dalo,“ tvrdí Marián.

Ľútosť nikdy nevyjadril

Podľa jeho slov podmienečne odsúdený muž so zákazom viesť motorové vozidlá všetkých druhov na 48 mesiacov sa venuje opravám áut i motoriek ako predtým a predáva ich pod cudzím menom. „Medzitým si odskočil na dovolenku. Nemal ani toľko charakteru, aby prišiel k tomu stromu 1. 1. 2019, kde ju pred rokom zabil,“ hovorí smutný otec a dodáva, že Štefan sa vtedy išiel lyžovať, údajne nemal čas.

Otvoriť galériu
„Som hlboko sklamaný, že sa mi človek, ktorý má na svedomí smrť mojej dcéry, za celý rok nedokázal ani len pozrieť do očí a vyjadriť ľútosť. Od miesta nehody býva kilometer a je mu jedno, ako to tam vyzerá, nemá vôbec záujem tam ísť zapáliť sviečku a poupratovať. Vždy som z neho cítil niečo zlé. Mariannku som nikdy s ním nechcel púšťať von a moja zlá predtucha sa, bohužiaľ, naplnila,” zúfa nešťastný otec.

Z tragédie, ktorú im spôsobil Štefan, sa celá rodina dodnes nespamätala.„Všetkým nám nesmierne chýba. Nikdy nezabudnem na poslednú pusu, ktorú mi dala. Až neskôr som si uvedomil, že bola na rozlúčku,“ zakončil. Nový Čas oslovil aj Štefana a jeho rodinu o reakciu k spovedi Marianninho otca, no odmietli sa vy­jadriť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu