Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Marianna († 17) zahynula v aute priateľa Štefana: Usmrtil svoju lásku a ani jej nezapálil sviečku

S tragickou stratou dcéry sa nevedia zmieriť! Marianna (†17) zahynula pred rokom na sedadle spolujazdca, keď jej priateľ Štefan (20) nezvládol riadenie auta a narazil do stromu.

Mladík z nehody vyviazol so zraneniami, súd ho za smrť mladého dievčaťa odsúdil len podmienečne. Rodina dievčaťa ostala po verdikte šokovaná, mladý muž sa im doteraz neospravedlnil. Pri prvom výročí úmrtia, keď sa na mieste tragédie konala spomienka, Štefan chýbal, radšej sa išiel lyžovať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Marián (51), otec nebohej Marianny, pre Nový Čas prehovoril o udalostiach, ktoré zasiahli jeho rodinu po tragickom odchode dcéry. Okrem najťažších chvíľ v živote rodičov, keď museli pochovať vlastné dieťa, sa museli vyrovnať aj s medializáciou prípadu a reakciami ľudí. „V diskusiách pod článkom boli také strašné komentáre, akoby to ani nepísali ľudia,“ vraví otec Marianny so slzami v očiach.

Podmienka za smrť

 

Štefan pri autonehode utrpel zlomeninu krčného stavca a ľahší otras mozgu. Podľa Mariána po vyliečení s problémami zmaturoval, podstúpil doliečovanie i súd vo Vranove nad Topľou. „Za smrť našej dcéry dostal trest odňatia slobody vo výmere 24 mesiacov s podmienkou na skúšobné obdobie 36 mesiacov. Je toto vôbec normálne za zabitie nevinného človeka?“ pýta sa rozhorčene.

Otvoriť galériu
Dodáva, že Štefan na krátkom úseku medzi obcami Hermanovce nad Topľou a Bystré porušil ako vodič všetky dopravné predpisy, aké sa len dali. „Nás rodičov nikto neupovedomil o tom, kedy bude pojednávanie, akoby sa nás to ani netýkalo! Až dodatočne sme sa dozvedeli, že sudkyňa rozhodla v jeho neprítomnosti a, samozrejme, najlepšie, ako sa len dalo,“ tvrdí Marián.

Ľútosť nikdy nevyjadril

Podľa jeho slov podmienečne odsúdený muž so zákazom viesť motorové vozidlá všetkých druhov na 48 mesiacov sa venuje opravám áut i motoriek ako predtým a predáva ich pod cudzím menom. „Medzitým si odskočil na dovolenku. Nemal ani toľko charakteru, aby prišiel k tomu stromu 1. 1. 2019, kde ju pred rokom zabil,“ hovorí smutný otec a dodáva, že Štefan sa vtedy išiel lyžovať, údajne nemal čas.

Otvoriť galériu
„Som hlboko sklamaný, že sa mi človek, ktorý má na svedomí smrť mojej dcéry, za celý rok nedokázal ani len pozrieť do očí a vyjadriť ľútosť. Od miesta nehody býva kilometer a je mu jedno, ako to tam vyzerá, nemá vôbec záujem tam ísť zapáliť sviečku a poupratovať. Vždy som z neho cítil niečo zlé. Mariannku som nikdy s ním nechcel púšťať von a moja zlá predtucha sa, bohužiaľ, naplnila,” zúfa nešťastný otec.

Z tragédie, ktorú im spôsobil Štefan, sa celá rodina dodnes nespamätala.„Všetkým nám nesmierne chýba. Nikdy nezabudnem na poslednú pusu, ktorú mi dala. Až neskôr som si uvedomil, že bola na rozlúčku,“ zakončil. Nový Čas oslovil aj Štefana a jeho rodinu o reakciu k spovedi Marianninho otca, no odmietli sa vy­jadriť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva