Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2019 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dominika Morávková ako tvár kampane železníc: Pravda o trapase s reklamou

Dôkazom, že ženy dokážu robiť naraz viacero vecí a pritom dobre, je aj herečka Dominika Morávková (28). Hrá divadlo, pred dvomi rokmi ju na Art filme vyhlásili za najlepšiu herečku, za film Špína bola nominovaná na Českého leva.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Diváci si ju pamätajú aj ako moderátorku šou Zem spieva, okrem toho stíha koncertovať s kapelou S Hudbou Vesmírnou. Najviac času a lásky venuje svojej dcérke a manželovi. Najnovšie je súčasťou nového markizáckeho seriálu Autoškola.

Nedávno odštartoval komediálny seriál Autoškola. Tvorcovia vás obsadili do úlohy krásnej a zároveň prísnej Karolíny. Aké bolo nakrúcanie?

Nakrúcanie bolo veľmi príjemné. Je to moja prvá skúsenosť s komediálnym seriálom a priznám sa, že som si to spočiatku nevedela celkom predstaviť. Myslím si totiž, že som skôr dramatická herečka.

Čo vás presvedčilo?

 

Práve to, že som si chcela vyskúšať komediálny formát. Mám rada, keď si človek pri televízii oddýchne. Nemusím sa pozerať na katastrofy a drámy. Netvrdím, že si nepozriem aj vážnejšie témy, ale radšej sa pri obrazovke zasmejem.

Naplnili sa teda vaše očakávania? Lebo prvý diel schytal nelichotivú kritiku.

Prvý diel som sledovala ako bežný divák. Na gauči, pod dekou, so šálkou čaju... Tým, že som zainteresovaná na natáčaní, možno nie som celkom objektívna. Mne sa to páči, so seriálom mám spojené len príjemné zážitky. Ale pokojne znesiem aj kritiku, ak má niekto iný názor.

Otvoriť galériu
Hneď v prvom diele vaša postava prekvapila krkolomným kúskom – vyskočila za jazdy z vozidla autoškoly. Boli ste to reálne vy alebo vás zaskočila kaskadérka?

Môj ocino bol kaskadérom, takže by mohol byť na mňa pyšný. Nemá však byť na čo, lebo pravda je taká, že reálne som tieto kúsky nerobila ja. V takých záberoch nás zaskakujú profesionálni kaskadéri. Trúfla som si však sama natočiť záber, keď auto urobilo šmyk a zastavilo až tesne predo mnou.

Mimochodom, ako si spomínate na to, keď ste vy chodili do autoškoly?

Popravde, testy som urobila na druhýkrát, lebo mi chýbal nejaký ten bodík. Ani jazdu som nezvládla na prvý šup, lebo som prekročila na štyridsiatke rýchlosť. Argumentovala som tým, že moja mama tvrdí, že policajti zastavujú, až keď vodič prekročí rýchlosť o viac než 10 km/h. Na to som dostala odpoveď: Ale nie na skúškach v autoškole! Menší problém som mala aj pri skúšaní z údržby. Keďže som sa vždy doslova biflila, všetko, čo bolo v knižke, som sa naučila. Dostala som však otázku, ktorá tam nebola: Akej farby sú svetlá pri cúvaní? Oponovala som, že tá otázka v knižke nebola, na čo mi skúšajúci povedal, že to neznamená, že to nemám vedieť. Hoci mi inštruktor nenápadne ukazoval prstom na bielu stenu, povedala som, že červené. Na tretíkrát som to však urobila! (smiech)

Akou ste šoférkou?

Myslím si, že pokojnou. Nepotrebujem experimentovať, jazdím predpisovo, aj keď pokutu som už dostala. Nie však za rýchlosť, ale za parkovanie.

Otvoriť galériu
S Autoškolou vás spája aj úvodná pieseň. Nahrali ste ju s kapelou S Hudbou Vesmírnou, ktorej ste súčasťou. Čí to bol nápad?

Prišiel s tým režisér Tomáš Jančo, ktorý nás oslovil, že by bolo fajn, keby to naša kapela nahrala. Asi sa mu to hodilo do konceptu. Trochu som sa toho obávala, lebo som bola akoby na dvoch frontoch – v seriáli ako herečka a v klipe ako speváčka. Ale myslím si, že to vyšlo.

Kapela S Hudbou Vesmírnou nahrala aj song Ideme vlakom, v ktorom ospevujete cestovanie vlakom. Skladba bola súčasťou kampane Železničnej spoločnosti Slovensko, aby ľudia presadli z áut do vlakov. Paradoxne, vzápätí niekoľko vlakov malo vážne problémy. Jedna súprava sa roztrhla, iný vlak strhol trakčné vedenie, ďalšie začali horieť... Trochu trapas, nie?

Išlo o myšlienku zlepšiť cestovanie, preto sme do toho šli. Bola to smola, že vlaky začali jeden za druhým horieť a je pravda, že niektorí ľudia si z nás po tých nešťastných udalostiach robili srandu. Napriek tomu cestujem vlakom stále rada.

Nie ste len herečkou a speváčkou, ale aj skvelou saxofonistkou. Pre ženy trochu netypický nástroj...

Môj dedko hrával na saxofón, otec na trúbku. Počas týchto Vianoc sme sa stretli u manželovej rodiny a hrali sme na rôzne hudobné nástroje. Manžel Janko (31) hrá na gitare a na klavíri, jeho sestry krásne spievajú, hrajú na husliach, na flaute. Bolo to veľmi príjemné. Je super, ak človek do herectva vnesie aj niečo iné – spev, nástroj, šport alebo tanec.

Zdedila muzikálny talent aj vaša dvaapolročná dcérka Amálka?

Áno, prejavila sa napríklad už prvý deň v škôlke. Keď sme po ňu prišli, pani učiteľka sa nás spýtala, či doma spievame. Lebo Amálka spievala deťom pri obede. Keď je dlhšie v škôlke, púšťajú jej pesničky a klipy našej kapely.

Zdá sa, že ste dosť vyťažená. Rodina, televízia, divadlo, kapela. Nedávno ste vydali CD, máte e-shop s tričkami... Nie je to na úkor času, ktorý by ste venovali dcérke?

S manželom si prácu vieme podeliť, Janko Amálku niekedy vezme aj na náš koncert. Je tiež hudobníkom a hercom, robil bábkoherectvo a teraz sa venuje alternatívnej scéne. Spájajú nás teda aj spoločné záujmy. Janko je tým najlepším manželom a otcom. Myslím si, že dieťa si tak či tak samo vyberie, kedy je jeho správny čas.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?