Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2019 15:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVáš Tip

Rezešovci predávajú luxusnú vilu v Košiciach, dôvodom je Varholíková: Útek do cudziny!

Hľadajú kupca pre svoj prepychový dom! Známy klan boháčov predáva vilu, v ktorej žil aj Alexander Rezeš († 54), bývalý oceliarsky magnát a minister dopravy za vlády Vladimíra Mečiara (76). Zábery zvnútra nehnuteľnosti sa objavili na internete a odhaľujú nevídaný prepych.

V sídle nechýbajú kachle vykladané 24-karátovým zlatom, koberce vyrobené na mieru od Gianniho Versaceho či kozub z talianskeho mramoru. Podľa odhadov maklérov je hodnota vyšperkovaného paláca viac než milión eur, ktoré jedna z dedičov, Eva Varholíková (41), použije na svoj útek do cudziny! V dome, ktorý na realitnom portáli hľadá nového majiteľa, žije vdova nebohého miliardára Eva Rezešová staršia so svojou dcérou Evou Varholíkovou.

Fotogaléria
35
fotiek v galérii

Tá sa vlani vrátila po šiestich rokoch z maďarského väzenia, kde si odpykávala trest za smrť štyroch osôb, ktoré zahynuli na následky dopravnej nehody. Boháčka po zložení pút otvorila novú kapitolu života, do ktorej už pohnutá minulosť nepatrí. Nečudo, že za zbavením sa haciendy stojí práve ona. „Eva chce odísť zo Slovenska a začať odznova v cudzine. Kúpila si v zahraničí už nehnuteľnosť. Mamu však nechce nechať samu v tom dome, tak sa ho rozhodli zbaviť,“ tvrdí náš zdroj z okolia rodiny.

Varholíková tak má na dosah ruky možnosť urobiť za pohnutým osudom hrubú čiaru. „Na Slovensku sa necíti dobre, jediné, čo ju tu ešte držalo, boli jej dcéry Alexandra a Ella. Po tom, čo sa po návrate z basy rozkukala, prišiel čas, aby žila taký život, aký chce. Túži byť slobodná, nechce, aby na ňu ukazovali prstom, a to sa dá len tak, že odíde s mladšou dcérkou za hranice. Tá staršia má svoje zázemie v Košiciach,“ dozvedeli sme sa.

Záchod s tigrom

 

Predajom bašty klanu si Varholíková môže svoj sen štedro zafinancovať. Kupec si totiž na vilu bude musieť prichystať poriadny balík peňazí. „Strop má benátsky štuk, ktorý odráža svetlo, vytvára hĺbku a dojem, že sa v ňom prelínajú farebné odtiene, čím dotvára veľkolepé architektonické detaily interiéru,” uvádza na portáli realitka. Prepych kypí aj v kúpeľni, kde tróni vaňa na kožušine z tigra.

Podľa košického realitného makléra, ktorý si želá ostať v anonymite, sa cena nehnuteľnosti pohybuje nad milión eur. „Je to prirodzené, že pri takýchto nehnuteľnostiach sa cena verejne neuvádza,“ vyjadril sa. Vila sa podľa neho dá predať aj dnes. „Meno alebo história majiteľov podľa mňa nemusia zohrať pri kúpe domu veľkú úlohu,“ dodal realitný maklér. Nový Čas sa snažil s Rezešovcami spojiť, no bez úspechu.

Otvoriť galériu

Dvojpodlažné kráľovstvo

  • Rozloha dvojpodlažnej vily: 820 m²
  • Pozemok: 1 580 m²
  • Bazénové centrum: 149 m²
  • Na prízemnom podlaží sú: vstupná hala, centrálny priestor pozostávajúci z obývacej izby, jedálenského sedenia, zo šatníka, z kuchyne a dvoch toaliet.
  • Na vrchnom podlaží sú: detská izba, dve spálne, dve kúpeľne a šatník.
  • Sprchový kút s keramickou mozaikou potiahnutou 24-karátovým zlatom.
  • Koberce Versace, koža z tigra v kúpeľni, kozub s talianskym mramorom.
  • Na stenách sú tapety, strop ma benátsky štuk, ktorý odráža svetlo, vytvára hĺbku a dojem, že sa v ňom prelínajú farebné odtiene, čím dotvára veľkolepé architektonické detaily interiéru.
  • Cena viac ako 1 milión eur (odhad)

Dom plný harabúrd

Krisztián Hruskó, interiérový dizajnér

Je to zariadené v štýle „podnikateľské baroko” - v jednotlivých miestnostiach sú bezhlavo kombinované štýly a farby. Aj keď jednotlivé prvky interiéru sú veľmi vzácne a drahé kúsky, priestor pôsobí chaoticky až prepchane. Pravdepodobne si pri zariaďovaní interiéru nevyžiadali radu odborníka, riešili to na vlastnú päsť.

Otvoriť galériu

Svedčí o tom nielen bezhlavý mix nábytku a rôznych umeleckých predmetov, ale aj časté nezmyselné kombinácie veľmi drahých stavebných riešení s občasnou kombináciou lacných prvkov. Práca sadrokartonistov a štukatérov je skvelá, tapety, záclony a závesy sú krásne. Celkový dojem z vily je gýčový. Interiér pôsobí skôr ako rozhádzaná šperkovnička, kde sa nájdu drahé kúsky, ale aj plno falošných lacných harabúrd.

Prominentné návštevy

Vila je ikonou Košíc a dôverne ju pozná takmer každý obyvateľ metropoly východu. V minulosti si tam podávali kľučky rôzni vplyvní ľudia, od podnikateľov cez politikov až po miestne celebrity. V tom čase vládol Slovensku Mečiar so svojím HZDS a pán domu Alexander Rezeš († 54), ktorý zomrel na infarkt v roku 2002, sa návštevám papalášov nebránil.

Otvoriť galériu

Výpredaj majetku

Rezešovci, ktorí zbohatli vďaka privatizácii košických železiarní, vlastnili hotový majland. Postupne však z neho začali predajmi ukrajovať. Počas rokov sa zbavili futbalového klubu Sparta Praha, troch hotelov v Košiciach, Prešove a Starom Smokovci, dvoch historických budov v Košiciach, dvoch bytov a meštiackeho domu v Banskej Štiavnici, ale aj dvoch luxusných víl v Bratislave a v Košiciach.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sk, rg, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!