Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.01.2019 11:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vojna medzi Bičanom a exmanželkou: Zvráti Edita rozhodnutie súdu?! S dvoma vecami nesúhlasí

Minulý rok skončilo manželstvo moderátora Andreja Bičana (44) a Edity (42) na rozvodovom súde, ktorý prominentný párik rozviedol.

Počas vianočných sviatkov však majiteľka jazykovej školy podala proti rozsudku odvolanie, nakoľko v jej záujme je chrániť svoje dcérky Ninku (9) a Aničku (12). Preto sa Bičanová obrátila na súd predovšetkým kvôli striedavej starostlivosti a výživnému, s ktorým nesúhlasí. Má Edita šancu zvrátiť prvotné rozhodnutie súdu? 

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Súdne ťahanice medzi Andrejom Bičanom a manželkou Editou sa stupňujú zo dňa na deň. Majiteľke jazykovej školy ide najmä o ochránenie detí, a preto sa rozhodla podať proti rozhodnutiu súdu odvolanie. Sudkyňa totižto dcérkam Ninke a Aničke určila striedavú starostlivosť, s čím ich mama absolútne nesúhlasí. „Mám silnú potrebu chrániť svoje deti a v neposlednom rade aj seba,“ povedala Novému Času Edita, ktorá okrem dievčat rieši aj majetkové pomery.

V krátkom čase Bičan totiž vymenil zámky na dome v Ivanke pri Dunaji, kde žila s dcérkami, a doslova ich z príbytku vyhodil. Vysťahoval ju aj z kancelárskych priestorov, kde mala jazykovú školu, a zobral jej automobil, ktorý využívala najmä na odvoz a dovoz detí do školy a zo školy a do záujmových krúžkov. „Nikdy nechcel, aby som pracovala. Chcel, aby som sa výlučne starala len o domácnosť a deti. Našťastie som si vydupala jazykovú školu, ktorú mám od roku 2006. Nikdy nevozil dievčatá do školy alebo do krúžkov. O všetko som sa starala ja,“ prezradila Edita, ktorá je presvedčená, že moderátor mal všetko vopred premyslené.

Má šancu uspieť?

 

Bičanová doposiaľ netuší, aký meter bude nastavený na súde pri delení nehnuteľností a majetku, či ako sa upraví striedavá starostlivosť a výživné, ktoré musí Bičan na deti platiť. Edita totižto podala odvolanie voči rozhodnutiu súdu. „Pokiaľ by sa odvolanie podalo len voči výroku o striedavej starostlivosti alebo výživnému, ale voči samotnému výroku o rozvode manželstva nie, rozvod by bol právoplatný a súdy by neskôr riešili len výživné a starostlivosť o deti,“ vysvetlil advokát Róbert Bános.

Ďalej sa teraz natíska aj otázka, či by sa Bičanová mohla dostať späť k majetku, ktorý jej Bičan počas rozvodových konaní zobral a či súd vyhovie jej požiadavke ohľadom detí. „Všetko má napísané na firmy. Je to nespravodlivé. Veľa žien takto skončí. Muž si založí firmu, všetok majetok patrí firme, žena je v domácnosti, nemá žiadny príjem,“ dodala Edita. Podľa advokáta má Bičanová nárok len na určitú časť zo zisku firmy, ktorú Bičan vlastní, na majetok však nemá dosah. „Veci, ktorých vlastníkom je spoločnosť, nepatria do BSM, a teda druhý manžel na ne nemá nárok. Súčasťou BSM by sa mohol stať napr. iba podiel zo zisku z obchodnej činnosti,“ vysvetlil Bános. Moderátorove firmy mali podľa verejne dostupných zdrojov za rok 2017 zisk takmer 180-tisíc eur.

Bojuje za deti

Jediným svetlým bodom v jej živote zostali len jej dve dcéry, ktorých sa nechce za žiadnych okolností vzdať. Práve preto napadla rozhodnutie súdu. „Naše zákony sú totiž veľmi zastarané a deravé, keďže nechránia ženu s dieťaťom, ale v podstate toho, čo koná na hrane zákona,“ priznala Edita, ktorá boj o deti nevzdáva. Bičan k celej veci uviedol, že sa jeho exmanželka snaží len získať viac peňazí pre seba. „Odvolala sa na peniaze. Nestačí jej 900 eur na dva týždne, chce 2500 eur. Choré," povedal moderátor. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mrh, dv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?