Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2019 20:31 | Šport | Šport mix
Foto

Petra Vlhová to nemala pred pretekmi v Záhrebe ľahké: Toto zažila prvýkrát

Viróza aj enormná únava z náročného programu limitovali Petru Vlhovú v posledných hodinách pred slalomom v Záhrebe, ale Slovenka odmietla podvoliť sa.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V prvom kole síce na náročnom profile s viacerými zmenami rytmu chytila od svojej najväčšej súperky Mikaely Shiffrinovej manko 1,34 s, ale v tom druhom sa vypla k skvelému výkonu a najdlhšiu trať vo Svetovom pohári absolvovala najrýchlejšie zo všetkých. Zdolala aj Shiffrinovú, ale len o 9 stotiniek. Američanka zasa raz potvrdila, že v špeciálnych slalomoch je fenomenálna (toto bol jej 37. víťazný) a po štvrtý raz jej nasadili na hlavu korunku určenú pre víťazku pretekov Snow Queen Trophy.

"V druhom kole som sa snažila ísť naplno. Tam som potvrdila, že Mikaela je zdolateľná.. Možno mi pomohlo aj to, že druhé kolo postavil môj tréner tak, ako sme to chceli. Myslím si, že to vyšlo. V prvom kole mi však Mikaela ušla a nebola som s tým spokojná," uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá akreditované v Záhrebe.

Všetky slalomové výsledky v sezóne 2018/2019 majú vo Svetovom pohári na prvých dvoch miestach stále nezmenenú podobu. Shiffrinová víťazí a Vlhová je s menším či väčším odstupom druhá. Bolo to tak v Levi, Killingtone, Courcheveli, Semmeringu a potvrdilo sa to aj v Záhrebe. V paralelných slalomoch, ktorých výsledky sa rovnako rátajú aj do poradia najtočivejšej disciplíny, už Petra dokázala Mikaelu zdolať. Stalo sa tak na Nový rok v Osle.

 

"Som šťastná, že som opäť potvrdila svoju pozíciu a skončila druhá. Veľmi sa všetci v tíme tešíme, lebo to nie je jednoduché stále byť na pódiu a potvrdzovať svoju pozíciu. Úspech je každé pódium, ale, samozrejme, ja chcem vyhrávať," nezabudla pripomenúť ambiciózna 23-ročná Liptáčka.

Pred sobotnými pretekmi sa rozhodla vynechať piatkový tréning, lebo sa necítila zdravotne najlepšie. Navyše mala v nohách aj v celom tele únavu po dvoch nahustených pretekoch v Semmeringu a jedných v Osle. "Prvýkrát som zažila, že som pred pretekmi netrénovala, ale snažím sa počúvať svoje telo. To mi povedalo, že je lepšie si oddýchnuť, aby som dnes mohla byť stopercentná. Myslím si, že sme urobili dobre a všetko aj dobre dopadlo," pripomenula Vlhová.

Už o tri dni na ňu čaká ďalší slalom v rámci Svetového pohára, ktorého dejiskom bude rakúske Flachau. Vlani aj predvlani tam nedošla až do cieľa, ale tým sa rozhodne nemieni stresovať. "Vypadla som tam pred rokom, ale to bolo vtedy a sústredím sa len na to, čo bude teraz. Teším sa na preteky. Máme trochu času na regeneráciu a musím sa spolu s celým tímom dať dokopy," dodala P. Vlhová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Radoslava obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy vlastného syna.
Foto
Radoslav obvinený z vraždy syna Samuela († 19): Tri dni triezvel a na súde stratil reč
Putin s portrétom otca počas pochodu v roku 2016.
Pochod, ktorého sa zúčastnil aj Putin, tento rok nebude: Narástli obavy!
Peter Pecha
FotoVáš Tip
Markizácky herec sa nezdá: V Dunaji slušný farár, mimo kamier výstrih takmer po pupok!
Drvivá väčšina vodičov v Košiciach si nesadla za volant
Autobus sa na Pereši zrazil s nákladným autom: Vodič bezočivo ušiel! Vie už polícia, o koho ide?
Ilustračné foto
Rozhodnuté: Toto už v štátoch EÚ nekúpite! Nezoženiete to ani online
Tragická nehoda neďaleko Šale: Pri zrážke dvoch áut zahynul vodič († 40) a manželský pár
Interiér žiari luxusom.
Foto
Zo slov Olivera Andrásyho mrazí: Pripravuje sa na NAJHORŠIE?!
(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ