Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Firma nechce ustúpiť mestu, naďalej vyberá od ľudí peniaze: Vodiči platia parkovné, aj keď je zadarmo!

Drzosť, akú svet nevidel! Firma EEI, ktorá dostala ešte v júni 2018 od mesta Košice padáka, naďalej vyberá poplatky od tamojších šoférov. Od Vianoc až do 6. januára je podľa platného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) parkovanie v centre, rezidentských lokalitách i závorových parkoviskách bezplatné.

Realita je však iná a košickí šoféri naďalej vyťahujú drobné zo svojich peňaženiek. Svojvôľa súkromnej firmy EEI privádza Košičanov do nepríčetnosti. Bezplatné parkovanie ostalo len na papieri. Aj vo štvrtok pri odchode z rampového parkoviska na Orlej ulici musel Košičan Tomáš (28) zaplatiť . „V médiách vyhlasovali, že parkovanie má byť od Vianoc bezplatné. Aj minulý týždeň, aj dnes som potreboval ísť do centra, a tak som musel zacvakať, inak ma rampa von nepustí!” rozhorčuje sa Tomáš.

Kto má pravdu?

Podľa EEI sa Košičania stali rukojemníkmi magistrátu. Zodpovednosť za chaos v parkovaní hádžu na nové vedenie mesta. „Podľa vykonateľného neodkladného opatrenia nemá momentálne mesto Košice právo prevádzkovať parkovací systém. Až do právoplatného rozhodnutia o platnosti alebo neplatnosti nájomnej zmluvy to naďalej vykonávame my. Rešpektujeme súdne rozhodnutie, preto povinnosti, ktoré pre EEI vyplývajú z platnej nájomnej zmluvy, budeme riadne plniť aj po 1. 1. 2019,” tvrdí vedenie EEI.

Otvoriť galériu

 

Podľa košického primátora Jaroslava Polačeka EEI nerešpektuje platné mestské VZN. „Parkovanie v meste prevezmeme od 7. januára, ako sme sľúbili. Firmu EEI sme vyzvali, aby zablokovala a deaktivovala parkovacie automaty v meste,” uviedol primátor. Aj splnomocnenec pre urovnanie vzťahu s danou firmou Henrich Burdiga tvrdí, že zmluva s EEI je neplatná.

„Musia sa riadiť platným VZN, podľa ktorého je parkovanie bezplatné od 24. decembra do 6. januára,“ uviedol s tým, že rampové parkoviská majú mať svoje závory zdvihnuté. Ak šoféri vojdú na takéto parkovisko a nevedia sa dostať von, majú volať na mestskú políciu. „Mesto nemôže tieto zariadenia demontovať, keďže nie sú náš majetok,” vysvetľuje. Od pondelka pre Košičanov platí novinka. Na parkovanie bude dozerať mestská polícia pomocou informačného systému. Šoférov vyzývajú, aby si cez online portál mesta zaregistrovali nové rezidentské karty.

Ako bude fungovať nové parkovanie

  • Od 6. januára sa zaregistrovať pomocou online formulára na www.parking.kosice.sk
  • Do 48 hodín príde na mail požiadavka na úhradu rezidentskej karty.
  • Po úhrade musí občan do 60 dní na kontaktnom mieste doložiť správnosť vyplnených informácií, čím karta získa plnú ročnú platnosť.
  • Kontaktné miesta od 7. januára: Magistrát mesta Košice, Miestne úrady mestských častí Sever, Staré Mesto a Juh, Kasárne/Kulturpark, Aupark Košice.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu