Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2018 11:25 | Správy | Domáce správy

Kauza objednávky vraždy Sylvie Volzovej: Pavol Rusko sa obhajuje

Je absurdné tvrdiť, že zo smrti Sylvie Volzovej by som mal finančný prospech.

Na tlačovej besede to dnes uviedol obvinený exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko. Polícia ho totiž obvinila, že si v 90-tych rokoch objednal likvidáciu svojej obchodnej spoločníčky u Mikuláša Černáka. Podľa Ruska v tomto prípade nesedí viacero tvrdení vyšetrovateľa, ako ani Černáka a Miloša Kaštana, ktorí proti nemu vypovedajú. Keď podľa Ruska v roku 1995 vznikla spoločnosť Markíza Slovakia, ako držiteľ vysielacej licencie podpísala zmluvu so spoločnosťou TV Markíza, ktorá zabezpečovala výrobu televízneho vysielania. Volzová podľa Ruska nikdy nemala podiel v televízii, bola len spolumajiteľkou Markíza Slovakia. Táto spoločnosť mala dostávať 10 % zisku televízie, teda podiel Volzovej bol 5 % ziskov. "Ak toto má byť vysoká majetková hodnota, tak to je na zamyslenie," povedal.



O zmenách vo vlastníckej štruktúre v Markíza Slovakia by podľa Ruska musela rozhodovať Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie. Preto je podľa neho nezmyslel, že by Volzovú mohol prinútiť previesť jej podiel na neho a následne ju dať odstrániť, keďže by to mohlo viesť k zániku licencie. Rusko tiež tvrdí, že nikdy nebol vo firme Mikuláša Černáka a nestretol sa ani s členmi skupiny sýkorovcov. Podľa obvinenia ich on najal, aby Volzovú sledovali. Podľa Ruska sa však vtedy Volzová neskrývala, preto by bolo absurdné platiť niekomu peniaze za jej sledovanie. Tiež tvrdí, že ešte v čase mečiarizmu stál proti vládnej moci, preto, keby si objednal vraždu, mohol ho každý, kto o tom vedel v tom čase, zdiskreditovať. Černák, ktorý bol vtedy vo väzbe, by podľa Ruska dostal za jeho diskreditáciu "slobodu a pol Slovenska". Diskreditovať ho tiež v tejto súvislosti mohli Peter Steinhübel a Peter Čongrády, ktorí chceli podľa Ruska získať Markízu. Volzová mala navyše podľa Ruska vtedy Čongrádyho ochranku a podpísala mu neexistujúci dlh, na základe ktorého chcel prebrať televíziu.

Podľa Ruska tvrdenia zozbierané vyšetrovateľom potvrdil len jeden svedok z 55, pričom išlo len o "Černákovho štartéra". O Volzovej povedal, že nikdy do spoločnosti nepriniesla ani euro". "Nie jej to obeť, ale agresor, ktorý nám priviedol na krk podsvetie," vyhlásil. Obvinenie voči svojej osobe označil za zastrašovanie, demonštráciu sily a snahu zlomiť ho, keď bol minulý rok vo väzbe. Dodal, že v tejto súvislosti podá na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na skupinu neznámych osôb pre diskreditáciu jeho osoby.

Exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ TV Markíza čelí takisto s väzobne stíhaným podnikateľom Marianom Kočnerom obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote približne 70 miliónov eur, ktorých podpis Rusko priznal a Marian Kočner sa následne ich vyplatenia domáhal súdnymi žalobami. Pravosť zmeniek od začiatku spochybňovala TV Markíza ako žalovaný v druhom rade. K tejto kauze Rusko povedal dnes len to, že vo veci predložili s advokátom "nové kľúčové dôkazy".

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!