Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.12.2018 11:35 | Šport | Futbal
Foto

Slovan to s titulom myslí vážne: Hráči podstúpia počas pauzy takúto tvrdú prípravu

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava boli počas jesennej časti sezóny 2018/2019 v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige absolútne suverénni. "Belasí" zimujú na prvej priečke s náskokom ôsmich bodov pred druhou Dunajskou Stredou.

Slovan v prvej časti ročníka nastrieľal najviac gólov spomedzi všetkých účastníkov elitnej slovenskej súťaže (47) a inkasoval najmenej (17). V kádri trénera Martina Ševelu je i aktuálne jednoznačne najlepší ligový strelec Andraž Šporar s 15 zásahmi. Napriek tomu sú na jeseni Slovana i výrazné negatíva, klub sa rozlúčil s Európskou ligou i slovenskou pohárovou súťažou Slovnaft Cup.

spešnú jeseň podčiarkli "belasí" jednoznačným triumfom nad MŠK Žilina 5:2 v záverečnom 18. kole. "Po zápase som sa zverencom poďakoval za naozaj výnimočnú jeseň. Možno by som sa vrátil ešte do okamihov pred zápasom. Hráčom som povedal, že počas jesene už niečo ukázali a že chcem, aby si posledný zápas užili a ukázali ľuďom, že na náš futbal sa dá pozerať. A splnili to do bodky. Po zápase sme si ešte prešli individuálne tréningové plány na prechodné obdobie, ktoré hráči dostali, aby prišli na štart prípravy fyzicky fit. Hráčom som zaželal pekné prežitie sviatkov, nech si oddýchnu a strávia aj čas s rodinami," prezradil Ševela.

Napriek 46 bodom na konte Slovana progresívny tréner vie, že sezóna je ešte dlhá. "Jeseň je záväzkom, ktorý nás motivuje zvyšovať latku smerom nahor. Hráčov čaká v januári a februári tradičná zimná drina. Je dôležité s nimi hovoriť, aby pochopili, že je to pre ich vlastné dobro. Sami sme sa totiž presvedčili, že máme potenciál hrať lepšie, rýchlejšie, efektívnejšie. Počas zimy sa budeme snažiť zlepšiť tieto komponenty, aby sme mužstvo opäť posunuli o úroveň vyššie," povedal.

 

Po sviatkoch hráči absolvujú neobľúbenú tvrdú zimnú prípravu. Na pokračovanie Fortuna ligy sa budú pripravovať vo vlasti i v zahraničí. "Štartujeme v domácich podmienkach, počas prvých dní prebehne aj fyzické testovanie hráčov. Následne odchádzame na Maltu, kde absolvujeme herné sústredenie a zahráme si na zaujímavo obsadenom podujatí. Po návrate do Bratislavy dostanú hráči na jeden deň voľno, a hneď v nedeľu 27. januára odlietame do Turecka na ďalšie dvojtýždňové sústredenie. Na kvalitné tréningy potrebujete aj dobré klimatické podmienky a kvalitnú prírodnú trávu. Tieto atribúty nám ponúknu práve tieto sústredenia, a verím, že sa dôkladne pripravíme na jarnú časť," uzavrel Ševela.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!