Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2018 18:51 | Správy | Domáce správy

Sudca ŠTS zobral do väzby päť obvinených členov drogového gangu, všetci podali sťažnosť

Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, zobral v piatok do väzby päť mužov z drogového gangu, ktorí operovali mimo iného v Seredi, Galante a Trnave a ktorých zaistila polícia pred pár dňami.

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, vzal do väzby päť osôb, ktoré sú obvinené zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Dôvodom väzby je u štyroch obvinených možná obava z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti a u jedného obvineného je dôvodom väzby obava z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné a obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," uviedla v piatok pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Otvoriť galériu

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Generálnej prokuratúry SR podal dňa 13. decembra návrh na vzatie do väzby piatich osôb - S. W., T. P., M. P., R. F. a M. J. To pre členstvo v zločineckej skupine, respektíve činnosť pre zločineckú skupinu a súvisiacu drogovú trestnú činnosť páchanú predovšetkým v Seredi, Galante, Trnave a okolí. Hlavným členom skupiny v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody 20 - 25 rokov až doživotie," uviedla v piatok pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Podľa jej slov podrobnejšie informácie ÚŠP nebude poskytovať vzhľadom na to, že vec je v štádiu neverejného prípravného konania.

Otvoriť galériu

NAKA zasahovala v týchto dňoch proti zločineckej skupine v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Uviedla polícia vo štvrtok (13. 12.) na svojej facebookovej stránke. Obvinila 19 osôb. Zaistila množstvo drog a prekurzorov na ich výrobu. Zadržala spomínaných piatich obvinených.

 

V tomto prípade NAKA v súčinnosti s národnou protidrogovou jednotkou vykonávala operatívno-pátraciu činnosť v Trnavskom a Bratislavskom kraji. Jej výsledkom bolo zadokumentovanie drogovej trestnej činnosti zločineckej skupiny, operujúcej prevažne v mestách Sereď, Galanta, Trnava a v ich okolí. Zorganizovala preto policajnú akciu pod názvom Venal.

Počas akcie policajti NAKA vykonali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Pri zaisťovacích úkonoch využili aj inštitút vstupu do obydlia a znalecké skúmania. Vyšetrovateľ vypočul svedkov a obvinil 19 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Jedenásť z nich aj z drogovej trestnej činnosti, ktorú mali páchať obzvlášť závažným spôsobom.

Od roku 2015 mali členovia skupiny zabezpečiť väčšie množstvo prekurzorov (tabletky) v hodnote približne 4,8 milióna eur na výrobu asi 480 kilogramov metamfetamínu v hodnote 16,8 milióna eur. Počas akcie policajti zadržali piatich obvinených, zaistili 141 000 eur v hotovosti a 31 kilogramov prekurzorov vo forme tabliet s obsahom efedrínu. Z tohto množstva sa dá vyrobiť až 6,6 kilogramu metamfetamínu v hodnote 200 000 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?