Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2018 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Jožo Pročko v šoku, zlodeji sa vlámali do jeho penzióna: Zistil akú spravili škodu, ostali mu len oči pre plač

Nočná mora pred Vianocami! Zabávač Jožo Pročko (53) má hlavu v smútku. Do jeho penziónu sa totiž vlámali zlodeji a mali to poriadne premyslené.

Keďže Pročko nenechával nič na náhodu a objekt bol zabezpečený, dômyselní zlodeji si museli nájsť inú cestičku, známu tvár z televíznej obrazovky okradli o nemalé peniaze. Zarážajúci je pritom fakt, že Jožo bol svoj majetok len krátko pred vniknutím neznámych ľudí skontrolovať. Čo sa v osudnú noc stalo a čo na nepríjemný zážitok pred sviatkami povedal samotný Pročko?!

Pročko sa už dlhé roky venuje podnikaniu. Jeho penzión je známy široko-ďaleko a tentoraz si naň posvietili aj dlhoprstí. Zabávačov osudný večer sa začal celkom neškodne a nič nenasvedčovalo, čo sa stane. „Prišiel som v noci z Bratislavy a vždy, keď prídem, tak si obídem Zbrojnicu. Nič sa tam nedialo. Bývam od nej asi sto metrov,“ začal svoje rozprávanie pre Nový Čas Pročko.

Ráno ho však čakal naozaj nepríjemný telefonát. „Objekt máme napojený na bezpečnostný systém - alarm, ktorý nám dáva hlásenia. Keď prišla prevádzkarka do roboty, volala, že máme vykradnutú kanceláriu,“ pokračoval Jožo, ktorý neskrýval sklamanie. V hre sú totiž peniaze jeho zamestnancov.

Otvoriť galériu

 

„Výplaty, stravné lístky a vianočné odmeny boli preč. Zlodeji sa dostali cez podkrovie dovnútra, kde nie je hlásič. Ani na chodbe, po ktorej išli, nie je. Senzor je v kancelárii, ale ten nič nehlásil,“ vysvetľuje Pročko, ktorý už mal podobnú skúsenosť pred tromi rokmi. V Haliči má totiž múzeum a vtedy sa lupiči dostali práve tam. Podľa informácií Nového Času prišiel Jožo o tisícky eur.

Vlastní zbraň

Len málokto však tušil, že podnikateľ má doma zbraň. „Mám legálne držanú zbraň. Neviem si predstaviť, čo by som urobil, keby som prišiel do Zbrojnice a našiel tam cudzieho človeka, ako kradne. Naozaj neviem, ako by som sa zachoval,“ neskrýval rozhorčenie zabávač. Prízemie objektu bolo zabezpečené, čo znamená, že keby išli zlodeji tadiaľ, zachytili by ich kamery a senzory.

„Mne príde hlásenie a som tam do minúty. Za 15 rokov som tam bol asi 10-krát, čo mi prišiel takýto poplach. Nikdy tam nemáme veľké peniaze. Len teraz tam boli odmeny a výplaty. Je to hrozné, že takto pred sviatkami,“ doplnil Pročko s tým, že prosí kohokoľvek o pomoc. „Každá informácia nám pomôže. Samozrejme, poskytneme za pomoc aj odmenu,“ dodal na záver.

Celou vecou sa už zaoberá polícia. „Odbor kriminálnej polície v Lučenci vyšetruje prípad zločinu krádeže. Bližšie informácie k prípadu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu? SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné