Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2018 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Jožo Pročko v šoku, zlodeji sa vlámali do jeho penzióna: Zistil akú spravili škodu, ostali mu len oči pre plač

Nočná mora pred Vianocami! Zabávač Jožo Pročko (53) má hlavu v smútku. Do jeho penziónu sa totiž vlámali zlodeji a mali to poriadne premyslené.

Keďže Pročko nenechával nič na náhodu a objekt bol zabezpečený, dômyselní zlodeji si museli nájsť inú cestičku, známu tvár z televíznej obrazovky okradli o nemalé peniaze. Zarážajúci je pritom fakt, že Jožo bol svoj majetok len krátko pred vniknutím neznámych ľudí skontrolovať. Čo sa v osudnú noc stalo a čo na nepríjemný zážitok pred sviatkami povedal samotný Pročko?!

Pročko sa už dlhé roky venuje podnikaniu. Jeho penzión je známy široko-ďaleko a tentoraz si naň posvietili aj dlhoprstí. Zabávačov osudný večer sa začal celkom neškodne a nič nenasvedčovalo, čo sa stane. „Prišiel som v noci z Bratislavy a vždy, keď prídem, tak si obídem Zbrojnicu. Nič sa tam nedialo. Bývam od nej asi sto metrov,“ začal svoje rozprávanie pre Nový Čas Pročko.

Ráno ho však čakal naozaj nepríjemný telefonát. „Objekt máme napojený na bezpečnostný systém - alarm, ktorý nám dáva hlásenia. Keď prišla prevádzkarka do roboty, volala, že máme vykradnutú kanceláriu,“ pokračoval Jožo, ktorý neskrýval sklamanie. V hre sú totiž peniaze jeho zamestnancov.

Otvoriť galériu

 

„Výplaty, stravné lístky a vianočné odmeny boli preč. Zlodeji sa dostali cez podkrovie dovnútra, kde nie je hlásič. Ani na chodbe, po ktorej išli, nie je. Senzor je v kancelárii, ale ten nič nehlásil,“ vysvetľuje Pročko, ktorý už mal podobnú skúsenosť pred tromi rokmi. V Haliči má totiž múzeum a vtedy sa lupiči dostali práve tam. Podľa informácií Nového Času prišiel Jožo o tisícky eur.

Vlastní zbraň

Len málokto však tušil, že podnikateľ má doma zbraň. „Mám legálne držanú zbraň. Neviem si predstaviť, čo by som urobil, keby som prišiel do Zbrojnice a našiel tam cudzieho človeka, ako kradne. Naozaj neviem, ako by som sa zachoval,“ neskrýval rozhorčenie zabávač. Prízemie objektu bolo zabezpečené, čo znamená, že keby išli zlodeji tadiaľ, zachytili by ich kamery a senzory.

„Mne príde hlásenie a som tam do minúty. Za 15 rokov som tam bol asi 10-krát, čo mi prišiel takýto poplach. Nikdy tam nemáme veľké peniaze. Len teraz tam boli odmeny a výplaty. Je to hrozné, že takto pred sviatkami,“ doplnil Pročko s tým, že prosí kohokoľvek o pomoc. „Každá informácia nám pomôže. Samozrejme, poskytneme za pomoc aj odmenu,“ dodal na záver.

Celou vecou sa už zaoberá polícia. „Odbor kriminálnej polície v Lučenci vyšetruje prípad zločinu krádeže. Bližšie informácie k prípadu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!