Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2018 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Jožo Pročko v šoku, zlodeji sa vlámali do jeho penzióna: Zistil akú spravili škodu, ostali mu len oči pre plač

Nočná mora pred Vianocami! Zabávač Jožo Pročko (53) má hlavu v smútku. Do jeho penziónu sa totiž vlámali zlodeji a mali to poriadne premyslené.

Keďže Pročko nenechával nič na náhodu a objekt bol zabezpečený, dômyselní zlodeji si museli nájsť inú cestičku, známu tvár z televíznej obrazovky okradli o nemalé peniaze. Zarážajúci je pritom fakt, že Jožo bol svoj majetok len krátko pred vniknutím neznámych ľudí skontrolovať. Čo sa v osudnú noc stalo a čo na nepríjemný zážitok pred sviatkami povedal samotný Pročko?!

Pročko sa už dlhé roky venuje podnikaniu. Jeho penzión je známy široko-ďaleko a tentoraz si naň posvietili aj dlhoprstí. Zabávačov osudný večer sa začal celkom neškodne a nič nenasvedčovalo, čo sa stane. „Prišiel som v noci z Bratislavy a vždy, keď prídem, tak si obídem Zbrojnicu. Nič sa tam nedialo. Bývam od nej asi sto metrov,“ začal svoje rozprávanie pre Nový Čas Pročko.

Ráno ho však čakal naozaj nepríjemný telefonát. „Objekt máme napojený na bezpečnostný systém - alarm, ktorý nám dáva hlásenia. Keď prišla prevádzkarka do roboty, volala, že máme vykradnutú kanceláriu,“ pokračoval Jožo, ktorý neskrýval sklamanie. V hre sú totiž peniaze jeho zamestnancov.

Otvoriť galériu

 

„Výplaty, stravné lístky a vianočné odmeny boli preč. Zlodeji sa dostali cez podkrovie dovnútra, kde nie je hlásič. Ani na chodbe, po ktorej išli, nie je. Senzor je v kancelárii, ale ten nič nehlásil,“ vysvetľuje Pročko, ktorý už mal podobnú skúsenosť pred tromi rokmi. V Haliči má totiž múzeum a vtedy sa lupiči dostali práve tam. Podľa informácií Nového Času prišiel Jožo o tisícky eur.

Vlastní zbraň

Len málokto však tušil, že podnikateľ má doma zbraň. „Mám legálne držanú zbraň. Neviem si predstaviť, čo by som urobil, keby som prišiel do Zbrojnice a našiel tam cudzieho človeka, ako kradne. Naozaj neviem, ako by som sa zachoval,“ neskrýval rozhorčenie zabávač. Prízemie objektu bolo zabezpečené, čo znamená, že keby išli zlodeji tadiaľ, zachytili by ich kamery a senzory.

„Mne príde hlásenie a som tam do minúty. Za 15 rokov som tam bol asi 10-krát, čo mi prišiel takýto poplach. Nikdy tam nemáme veľké peniaze. Len teraz tam boli odmeny a výplaty. Je to hrozné, že takto pred sviatkami,“ doplnil Pročko s tým, že prosí kohokoľvek o pomoc. „Každá informácia nám pomôže. Samozrejme, poskytneme za pomoc aj odmenu,“ dodal na záver.

Celou vecou sa už zaoberá polícia. „Odbor kriminálnej polície v Lučenci vyšetruje prípad zločinu krádeže. Bližšie informácie k prípadu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Na snímke zľava Michal Šimečka a Branislav Gröhling.
Opozícia kritizuje zákon o telerozhlase: Šimečka hovorí o štátnej televízii, Gröhling tvrdí, že naráža na predpisy EÚ
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Caution
Slovensko trápi chlad a zrážky: Neďaleko Bratislavy SNEŽÍ! Niekde napadne aj 10 centimetrov, platia VÝSTRAHY
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
Ilustračné foto
Na výstavbu a opravu športovísk chcú takmer 80 miliónov eur
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor