Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2018 22:50 | Šport | Futbal
FotoVideo

Víťazná rozlúčka s Európskou ligou: Trnava zdolala Fenerbahce

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v záverečnom šiestom vystúpení v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2018/2019 nad Fenerbahce Istanbul 1:0 vďaka gólu tureckého útočníka Kubilaya Yilmaza zo 41. minúty.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Zverenci Radoslava Látala obsadili v tabuľke D-skupiny so ziskom siedmich bodov tretie miesto za dvojicou postupujúcich Dinamo Záhreb a Fenerbahce, na poslednej 4. priečke skončil Anderlecht Brusel.

Slovenský šampión najskôr účinkoval v Lige majstrov, kde vyradil Zrinjski Mostar a Legiu Varšava, v 3. predkole už bola nad jeho sily Crvena Zvezda Belehrad. Putoval do play off EL, v ktorom sa cez Olimpiju Ľubľana kvalifikoval do skupinovej fázy európskej súťaže číslo dva. Sedembodovým ziskom prevýšil trnavský klub očakávania a hoci sa neprebojoval ďalej, utvoril nové slovenské maximum. To patrilo Artmedii Petržalka, ktorá v skupinovej fáze Ligy majstrov 2005/2006 nazbierala v šiestich zápasoch šesť bodov.

6. kolo D-skupiny EL:
FC Spartak Trnava - Fenerbahce Istanbul 1:0 (1:0)
Gól: 41. K. Yilmaz. ŽK: Greššák, Grendel - Özbayrakli, Köybasi. Rozhodovali: Sanchez Martinez - Cabanero, Rodriguez (všetci Šp.), 11.413 divákov
Trnava: Chudý - Tóth (64. Kulhánek), Godál, Oravec - Jirka, Schirtladze, Greššák, Grendel (81. Miesenböck), Čanturišvili - K. Yilmaz - Bakoš (75. Ghorbani)
Fenerbahce: Tekin - Özbayrakli, Güveli (82. D. Yilmaz), Škrtel, Reyes - Isla, Jailson, Köybasi - Alici, Slimani, Capkan (73. Caki)

 

Úvodná šanca zápasu patrila Spartaku, po kombinácii Grendela so Schirtladzem vypálil v 4. minúte tvrdo nad bránku K. Yilmaz. Na opačnej strane sa cez Oravca pokúsil prejsť Alici, mladý obranca "andelov" si však viedol ako rutinér, súpera odzbrojil od lopty a nedovolil mu odcentrovať na nabiehajúceho Slimaniho. V tradične skvelej atmosfére sa domáci tím na favorizovaný "Fener" vytiahol a v prvom polčase viackrát skúšal nájsť štrbiny v jeho defenzíve. Po zaváhaní Güveliho sa dostal k strele K. Yilmaz, ale jeho stopérsky "partner" Škrtel loptu zblokoval.

Hostia väčšinu akcií smerovali na Slimaniho, ktorý dvoma gólmi rozhodol prvé vzájomné meranie síl, no v Trnave to jemu, ako ani celému mužstvu nešlo podľa predstáv. V 40. minúte sa lopta po priamom kope dostala ku K. Yilmazovi, ktorého technický pokus vytlačil Tekin končekmi prstov na roh. Po ňom už vypukol v Trnave gólový gejzír radosti, keď si najlepší hráč na trávniku K. Yilmaz nabehol na Grendelov center do stredu šestnástky a volejom od zeme poslal loptu k ľavej žrdi - 1:0. Spartak išiel do kabín zaslúžene s jednogólovým náskokom.

Ten mohol v 48. minúte zdvojnásobiť Jirka, no Tekin mu zmenšil strelecký uhol a jeho pokus zneškodnil. Spartak neupustil od aktívnej hry, v 51. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Čanturišvili, ale koncovka mu nevyšla. Fenerbahce sa nevedelo dostať z útlmu, pohrozilo síce strelou Slimaniho, ale tá nesmerovala na bránku a v 62. minúte neuspel Alici pred Chudým. Spartak odpovedal nenápadnou strelou K. Yilmaza, ktorá iba tesne minula ľavý vinkel.

Domácej defenzíve neublížilo ani striedanie zraneného Tótha, frustrovaný Slimani ani nik z jeho spoluhráčov sa nedostali na dostrel Chudého. Spartak sa s úspešným rokom i érou akcionára Vladimíra Poóra rozlúčil víťazne, za čo verní diváci odmenili hráčov ováciami v stoji.

konečná tabuľka D-skupiny:
1. Dinamo Záhreb           6  4  2  0  11:3  14 - postup do 16-finále
2. Fenerbahce Istanbul   6  2  2  2  7:7   8 - postup do 16-finále
3. SPARTAK TRNAVA       6  2  1  3  4:7   7
4. Anderlecht Brusel       6  0  3  3  2:7   3

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?