Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2018 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Bezradný otec Ľubomír sa po 18 rokoch rozvádza s manželkou Veronikou: Neľútostný boj o deti!

Ľubomír (36) zo Starých Hôr pri Banskej Bystrici sa po 18 rokoch rozvádza s manželkou Veronikou (36). Podľa neho si našla partnera a odišla zo spoločnej domácnosti.

So sebou si vzala aj ich dvojičky Nicolasa (9) a Kevina (9). Zrušila synom trvalé bydlisko na Starých Horách a odhlásila ich zo školy. Spolu s chlapcami sa odsťahovala za novým priateľom do Popradu, kde už majú trvalý pobyt. Otec tvrdí, že mu manželka bráni v styku s dvojčatami. Ona vraví, že sa iba snaží chrániť synov pred ním.

„Našla si v Poprade frajera. My sa rozvádzame už rok, vlani v októbri podala papiere na rozvod,“ spomína Ľubomír. Dodal, že po odchode zo spoločnej domácnosti bývala so synmi v Banskej Bystrici u kamarátky. Keď bola v práci, staral sa o chlapcov on a potom naopak. Takto to vraj fungovalo. „V Banskej Bystrici nás zatiaľ nerozviedli ani na viackrát. Keďže odišla do Popradu, tak chcem, aby mi boli deti pridelené. Ak by zostala v Bystrici, súhlasím aj so striedavou starostlivosťou. Deti majú u mňa zázemie odmalička. Sudkyňa navrhla súdnoznalecké dokazovanie a psychologickú poradňu, aby znalec rozhodol, kde bude deťom najlepšie,“ hovorí otec.

Otvoriť galériu

Nemôžu mi písať

 

Na druhý deň po pojednávaní matka odišla do Popradu. „Zmenila si trvalé bydlisko a na popradskom súde podala neodkladné opatrenie, aby deti boli zverené do jej opatery. Tam súd bez toho, aby zisťoval, čo sa deje na súde v Banskej Bystrici, vyhovel matke a dal jej deti do dočasnej opatery. V Bystrici jej trikrát zamietli neodkladné opatrenie a súd v Poprade jej vyhovel. Ako je to možné?“ pýta sa Ľubomír s tým, že jeho synovia v Poprade trpia a chcú sa vrátiť domov. „V Poprade byť nechcú, majú aj problém so staršími chlapcami na sídlisku. V minulosti mi písali SMS, ako ma majú radi, že chcú ísť domov. Teraz mi písať už nemôžu a v posledných dňoch sa im ani neviem dovolať. Matka im zakazuje akýkoľvek kontakt so mnou,“ dodal Ľubomír.

Otvoriť galériu
Esemesky od synov.
Zdroj: fab, Nový Čas

Veronika: Chceme žiť bez urážok a nadávok

„Všetko je to jedno velikánske klamstvo, ja ich chcem pred ním iba chrániť,“ tvrdí manželka Veronika (36) a pokračuje. „Deti k nemu chodia každý druhý víkend. On si po ne príde, my si po ne prídeme v  nedeľu. Keď tam chlapci idú, tak s plačom, naspäť sa vracajú nervózni. Nikdy tam nešli s radosťou. Nikdy, a nehovorím to preto, že sa chcem chrániť. Donútil ich napísať SMS, že nechcú byť v Poprade, že nemajú radi môjho priateľa. Báli sa, aby im nerobil výčitky. Majú aj pekný vzťah s mojím priateľom. V Poprade sa cítia ako doma. Neodišla som len kvôli sebe, ale hlavne kvôli deťom, lebo som im chcela ukázať, že sa dá žiť bez kriku a  nadávok. A hlavne bez urážok.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť