Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2018 18:23 | Šport | Hokej
Foto

Smolný vstup do turnaja: Slováci tesne podľahli mladíkom z Ruska

Slovenskí hokejisti vstúpili do turnaja o Švajčiarsky pohár prehrou proti mladučkému tímu Ruska.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Vo štvrtok v Luzerne podľahli Olympijskému výberu Ruska 1:2. Pre zverencov Craiga Ramsayho to znamená, že o tretie miesto na turnaji budú hrať v piatok proti neúspešnému tímu zo súboja Švajčiarsko - Rakúsko (20.15 h).

Slováci držali s Rusmi krok dve tretiny, keď po vedúcom góle Vladislava Provolneva v závere druhého dejstva vyrovnal o 18 sekúnd neskôr Martin Chovan. V tretej tretine však rozhodol Alexander Chochlačov.

Slovensko - Olympijský tím Rusko 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly: 40. Ma. Chovan (Lantoši) - 40. Provolnev (Fjodorov), 55. Chochlačov (Alexejev). Rozhodovali: Lemelin (Kan), DiPietro - Duarte, Altmann (všetci Švaj.), vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

 

Slovensko: Košarišťan - Ma. Chovan, Rosandič, Baranka, Ďaloga, Štajnoch, Graňák, Malec, Koch - Lantoši, Hudáček, Puliš - Štrauch, Kytnár, Mi. Chovan - Buček, Šťastný, Tybor - Šoltés, Rapáč, Hecl 
Olympijský tím Rusko: Konovalov - Zemčjonok, Demidov, Zub, Bereglazov, Rafikov, Provolnev, Abrosimov, Šaripzjanov - Michejev, Žernov, Kručinin - Čibisov, Maľcev, Burdasov - Chochlačov, Alexejev, Fjodorov - Li, Iľjin, Žafjarov 

Opatrný úvod z oboch strán predznamenal dianie v prvej tretine. Obe mužstvá pozorne bránili, prvé šance mali Rusi pri vylúčení Šťastného. Najväčšiu obranca Zemčjonok, ktorého však v závere presilovky v dobrej pozícii vychytal Košarišťan. Prvú vážnejšiu situáciu na druhej strane musel riešiť Konovalov v 10. minúte po závare druhého útoku so zakončením Michala Chovana. O päť minút neskôr mali Ramsayho zverenci k dispozícii prvú presilovú hru, najväčšie šance však prišli po jej vypršaní. Unavených Rusov zatlačili Slováci v pásme, ale stav sa už v prvom dejstve nezmenil.   

V druhej tretine mohli ísť Rusi do vedenia po chybe Kocha, po ktorej sa na Košarišťana rútil Chochlačov, ale slovenský brankár jeho zakončenie medzi betóny vystihol. V 30. minúte vypálil z pravej strany nepresne Šoltés, ale jeho rana riadne vystrašila Konovalova. V polovici zápasu sa hral svižný hokej, hra mala tempo, oba tímy dobre korčuľovali. Ďalšiu možnosť Slovenska mal Lantoši po nahodení Chovana, puk mu v rozhodujúcej chvíli preskočil čepeľ hokejky. Šance na skórovanie mali potom Michejev, Baranka, Štrauch i Puliš, ale góly padli až v závere druhej tretiny. Košarišťana 34 sekúnd pred jej koncom prepálil Provolnev, ale po buly v útočnom pásme a následnej strele Martina Chovana 18 sekúnd pred sirénou bolo vyrovnané.

V úvode tretieho dejstva sa dostal do úniku Žernov, ale na zakončenie už nemal dostatok času. Rusi potom pokračovali v tlaku, pretože na trestnej lavici sedel Baranka, ale ich strely neboli nebezpečné. "Zborná" čoraz viac podkurovala Slovákom, jej hráči mali viac z hry, ďalšiu šancu nevyužil opäť Žernov. Dve z mála šancí Slovenska v tretej tretine mali Hudáček a Ďaloga päť minút pred koncom, ale obaja trafili iba brankára. Trest prišiel vzápätí, keď Chochlačov z pravej strany dorazil puk do siete a rozhodol o víťazovi duelu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz