Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2018 16:44 | Šport | Futbal

Trenčín po turbulentnej jeseni čakajú zmeny: Rybníček avizuje prievan v kabíne

Futbalisti AS Trenčín, ktorých pred touto sezónou "pasovali" na popredné priečky v najvyššej slovenskej súťaži, majú za sebou najhoršiu jeseň od návratu medzi elitu v lete 2011.

Mužstvo získalo v ostatných desiatich ligových vystúpeniach iba jediný bod za bezgólovú remízu v Dunajskej Strede proti FC DAC, k tomu si pripísalo deväť prehier. Naposledy sa hráči AS tešili z víťazstva 22. septembra, keď doma zdolali Zlaté Moravce 1:0 v dueli 9. kola.

Tieto nelichotivé štatistiky znamenajú, že trenčiansky tím figuruje po jesenných 18 odohraných kolách až na 9. mieste s 18 bodmi (bilancia: 5 - 3 - 10, skóre: 23:32), teda mimo "hornej" šestky, ktorá bude po skončení základnej časti a 22 kolách bojovať v desaťkolovej nadstavbe v skupine o majstrovský titul. Ten získali hráči AS v sezónach 2014/2015 a 2015/2016. Na nevýraznom jesennom účinkovaní Trenčína vo Fortuna lige nič nemení ani skutočnosť, že pre výstavbu nového štadióna museli "domáce" duely odohrať v Myjave.

"Jeseň bola turbulentná. Zažili sme obrovský úspech, prešli sme v kvalifikácii Európskej ligy cez slávny Feyenoord Rotterdam. Všetci hovorili o našom klube, no vo Fortuna lige prišiel pád. Niekedy sa takéto situácie stávajú aj v živote. Musíme to akceptovať a tiež si to musíme veľmi dobre rozanalyzovať. Myslím si, že vieme, kde sú hlavné chyby. Na základe toho sa musíme nastaviť a pripraviť všetko od januára tak, aby sa nám už niečo takéto nestalo. Náš klub je už naozaj veľmi ďaleko na to, aby mal takúto negatívnu sériu. Bez ohľadu, či máme svoj domovský štadión alebo nie. Toto sa nám už nemôže stať a verím tomu, že ani nestane," vyjadril sa na oficiálnej internetovej stránke najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček a na margo hlavných príčin pokazenej jesene v lige ešte skonštatoval: "V prvom rade je to zodpovednosť a motivácia hráčov. Samozrejme, aj vedenie tímu a veľa ďalších vplyvov. Myslím si, že niektorým hráčom je dnes v Trenčíne veľmi dobre, pretože majú všetko zabezpečené, je o nich postarané. Na druhej strane nemajú v sebe ani trochu motivácie navyše, ktorá by mala pomôcť ich budúcnosti a predovšetkým budúcnosti klubu. Myslím si, že štyria až piati hráči opustia v zime našu kabínu. Musíme si tiež upratať realizačný tím, pretože ani tam nám to veľmi nefunguje."

 

Výsledkový obrat AS nenastal ani od konca októbra po odchode holandského lodivoda Ricarda Moniza, ktorého v ostatných piatich ligových kolách (bilancia: 0 - 1 - 4) nahradil jeho asistent Vladimír Cifranič. Generálny manažér trenčianskeho mužstva nevylúčil ani zmenu na poste hlavného trénera. "Stále to analyzujeme. Taká bola aj dohoda medzi nami. Budeme veľmi radi, ak s nami Vladimír Cifranič zostane, no musíme vziať do úvahy aj zodpovednosť voči klubu. Nie je to iba vzťahová otázka, že či by sme mu to dopriali. My sa musíme posúvať a treba zhodnotiť, či sme schopní ísť v takomto režime ďalej. V hre je aj doplnenie realizačného tímu. Kedysi sme v ňom mali aj supervízora, ktorý pomáhal. Nad touto alternatívou rozmýšľame. Radi by sme pokračovali ako doteraz, ale treba povedať, že očakávania neboli naplnené a mužstvo momentálne v sebe nemá žiadnu emóciu, nasadenie. Žiaľ, je to aj vec realizačného tímu. Teraz budeme mať čas vyriešiť to a 9. januára, keď začneme prípravu na jarnú časť sezóny, bude všetko jasné," skonštatoval pre web fortunaliga.sk Róbert Rybníček.

V hráčskom kádri počas zimnej pauzy nastanú zmeny. "O niektorých je záujem. Napríklad Antonio Mance si urobil v Európskej lige veľmi dobré meno, v lete bol v hľadáčiku viacerých klubov. Uvidíme, či interes o neho ešte trvá, keďže v poslednom čase sa mu herne príliš nedarilo, jasnejšie bude do dvoch týždňov.

U niektorých hráčov zase budeme musieť zvážiť, či má pre obidve strany zmysel ďalej pokračovať v spolupráci. Toto je príklad Desleyho Ubbinka či Jakuba Paura. Sú to výborní futbalisti, no ide predovšetkým o ich motiváciu. Majú už svoje roky, nadobudnuté skúsenosti a náš klub hľadá typy, o ktoré sa môže oprieť. Momentálne cítime, že z ich strany to tak nie je. Budeme si s nimi musieť sadnúť a prehodnotiť, ako pôjdeme ďalej. Na druhej strane budú aj príchody. Nedávno nás posilniť mladý Ghančan Mohammed Lamine, ešte plánujeme angažovať dvoch krídelníkov."

Róbert Rybníček pripomenul, že namiesto zimného veľkého prievanu by v AS radi stabilizovali tvár mužstva. "Ja stále hovorím a stojím si za tým, že v tíme máme potenciál - a obrovský. Futbal sa už nehrá len tak, že viete hrať futbal. Futbal sa hrá aj srdcom a mentalitou a platí to čím ďalej tým viac. My takéto typy momentálne v kabíne nemáme. Musíme porozmýšľať aj nad tým, kde ich pohľadať, lebo to nie je vôbec jednoduché. Každopádne, musíme inak nastaviť disciplínu a zodpovednosť každého hráča v tíme. Je to aj o zodpovednosti, ktorú hráči musia dostať iba disciplínou a pokynmi trénera. Tie musia byť stručné, jasné, ale pritom zrozumiteľné pre každého. Iba tak vieme využiť náš veľký potenciál."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu