Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2018 00:00 | PR články

LG OLED TV: Najlepší televízor všetkých čias

LG OLED je najmladšia komerčne využitá technológia, ktorá si už za krátky čas vydobyla všeobecné uznanie ako doteraz najvyššia dosiahnutá kvalita televízneho obrazu.

Hlavnou prednosťou LG OLED TV  je vynikajúci kontrast, dokonalé farebné podanie obrazu vďaka dokonalej čiernej a veľmi tenké prevedenie obrazovky, ktoré umožňuje skonštruovať televízor, ktorý si zavesíme na stenu skôr ako plagát, alebo zarámovaný obraz - napríklad LG OLED W8 po inštalácii na stenu má hrúbku iba 4 mm.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Úspech televízorov LG OLED nedáva spať konkurencii vyrábajúcej stále LCD obrazovky. Samozrejme, že aj oni vylepšujú svoje produkty, v poslednej dobe napríklad použitím nanočastíc (tzv. Kvantových bodov) v zložení farebných filtrov. Základný princíp LCD zobrazovanie ale zostáva rovnaký a s ním aj známe nedostatky.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Máme sa báť?

Neprehliadnuteľná je však aj snaha týchto firiem technológiu OLED "ohovoriť" zdôrazňovaním jej údajných slabých miest. Predovšetkým ide o nebezpečenstvo tzv. zvyškového obrazu, označovaného aj ako "vypálenie". K tomuto javu môže dôjsť pri akejkoľvek obrazovke, teda aj LCD. Vec má ale háčik: aby k "vypáleniu" došlo, museli by sme televízor užívať neštandardným spôsobom. Tak však bežný užívateľ nepostupuje; pri normálnom používaní televízora nič podobné nehrozí. Bolo by veľkou škodou nechať sa zveličením údajných slabín pripraviť o to najdôležitejšie: najvyššiu kvalitu, ku ktorej sa televízna technika zatiaľ dopracovala. A tou je práve technológia LG OLED, čo dokazujú nielen recenzie a hodnotenia odbornej tlače, ale aj skúsenosti užívateľov. Len vlani sa celosvetovo predalo okolo 2 miliónov OLED televízorov (čo vzhľadom na vyššie ceny nie je zanedbateľné). Aj to iste stojí za zamyslenie: ak by OLED naozaj bol tak problematický, ako sa nám výrobcovia LCD snažia vsugerovať, malo by o neho záujem stále viac ľudí na celom svete?

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Pozor na písmenká

A skôr úsmevná poznámka na záver: výrobcovia LCD televízorov síce na technológii OLED nenechávajú "niť suchú", napriek tomu svoje novinky pomenúvajú tak, aby názov u nepoučeného zákazníka vyvolával dojem príbuznosti práve s obrazovkami OLED. Či už ide o QLED (Samsung, TCL) alebo ULED (Hisense), stávka na "prehliadnutie" sa viac ako ponúka. Ale nenechajte sa mýliť. Aj v novom kabáte s mimikry ide stále o staré známe LCD so všetkými systémovými chorobami.Skutočný technologický pokrok predstavuje technológia LG OLED so samosvietiacimi bodmi a tým dokonalou čiernou, ktorá vyzdvihuje ohromujúci kontrast. Ten dodáva všetkým farbám hĺbku a odhaľuje detaily a textúry v obraze pre dokonalý filmový zážitok a rozdiel v kvalite, ktorý dokáže zabezpečiť len technológia OLED so samostatne sa rozsvecujúcimi pixelmi.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!