Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2018 09:59 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo predstavil časť svojho tímu: S týmito ľuďmi zmením Bratislavu

V pracovnom nasadení! Novozvolený primátor Matúš Vallo (41) sa netají tým, že pre Bratislavu chce urobiť maximum. Na stredajšej prvej oficiálnej tlačovej konferencii prezradil, aké sú jeho najbližšie plány s mestom.

Okrem toho predstavil aj ďalšiu časť svojho tímu, s ktorým bude realizovať všetky zásadné zmeny. Matúš Vallo sa podelil aj o svoje srdcové projekty, ktoré chce v najbližšom čase zrealizovať. Jedným z nich je aj renovácia kúpeľov Grössling, ktoré by chcel do plnej prevádzky spustiť v roku 2022. Druhým projektom je Námestie SNP a Kamenné námestie, ktoré si podľa neho žiadajú výrazné zmeny.

Tiež vyhlásil, že v žiadnom prípade nebude na magistráte tolerovať zneužívanie postavenia zamestnancov, obchádzanie pravidiel či politické obchody. Obsadzovanie pozícií nových šéfov podnikov a organizácií budeme realizovať transparentne podľa nastaveného manuálu,“ dodal. Všetky zmeny chce realizovať so svojím tímom, ktorého časť predstavil aj počas konferencie.

Otvoriť galériu

Toto sú oni

 

Bruno Konečný

Právnik, ktorý je v komunálnom prostredí dlhodobo. Bude splnomocnenec pre všetky mestské časti a bude mať dôležitú úlohu aj ako predseda Únie miest Slovenska. Jeho úlohou bude to, aby komunikácia mesta a mestských častí bola efektívna v prospech všetkých Bratislavčanov.

Andrej Kovalik

Environmentalista, stane sa splnomocnencom pre životné prostredie a zeleň. Je poslancom Bratislavského samosprávneho kraja a pracuje aj v štátnej ochrane prírody.

Tatiana Kratochvílová

Prvá Viceprimátorka Bratislavy, ktorá má tému dopravy s ktorou jej bude z externého prostredia pomáhať Ján Kovalčík, ktorý bude zároveň riešiť dopravu a dopravné stavby mesta.

Iveta Chovancová

Splnomocnenkyňa pre bezpečnosť a drogovú problematiku. Jej úlohou bude koordinácia opatrení mesta v oblasti drog a systémové riešenie otázok bezpečnosti v ohrozených lokalitách, ako sú Pentagon, Trnavské mýto a Obchodná ulica.

Otvoriť galériu

Bezpečnosť v nočnej Bratislave bude mať v rukách nočný primátor

Máte v pláne vytvoriť nové mestské aleje so stromami. Kedy plánujete túto myšlienku zrealizovať?

Stromy sú skvelá vec. Nebavíme sa iba o nejakom estetickom pohľade na to, ale hlavne o zdraví obyvateľov. Stromy vedia mesto chladiť svojím tieňom, vedia zadržiavať dažďovú vodu, preto sú veľmi potrebné. Nepoznám nikoho, kto by nemal rád stromy.

Mám pocit, že v Bratislave sú stále priestory, kde zeleň chýba, a ja som povedal, že vysadíme 10 000 drevín, teda kríkov a stromov. Začneme to napĺňať od prvého dňa. Predstavil som už človeka splnomocnenca pre životné prostredie a zeleň, ktorý to bude mať vo svojej kompetencii.

Chcete byť v kontakte s Bratislavčanmi, ako budete tieto stretnutia realizovať a čo od nich očakávate?

Poviem úprimne, že ja by som chcel byť primátorom, ktorý sa aj v ťažkej situácii chce postaviť pred Bratislavčanov. Keď to budem vedieť urobiť počas všetkých rokov svojho mandátu, tak budem spokojný. Je to pre mňa úplný základ toho, keď niekto robí servis pre ľudí, tak je dôležité, aby s nimi vedel komunikovať a vedel ísť medzi nich.

Takže my v januári predstavíme spôsob, ako na mesačnej alebo dvojtýždňovej báze budeme mať stretnutia s Bratislavčanmi, kde budem zbierať ich podnety a budeme odpovedať na ich otázky. Budeme chodiť po mestských častiach, po kulturákoch a chcem, aby to fungovalo celé štyri roky.

Plánujete zaviesť novinku v podobe funkcie nočného primátora?

Každý, kto bol v piatok o 23.00 v noci v Starom Meste alebo na Obchodnej, vie, že my potrebujeme tému nočného života dostať pod kontrolu. Je to otázka bezpečnosti, užívania návykových látok, alkoholu, toho, ako sa Bratislavčania cítia vo svojom meste.

Ja by som nechcel, aby v Bratislave boli piatkové alebo sobotňajšie „no go“ zóny, z ktorých sa Obchodná ulica, Námestie SNP a Kollárovo naozaj stávajú. Práve preto hľadáme človeka a predstavíme ho v januári, ktorý bude mať po vzore iných európskych miest túto tému ako svoju a bude koordinovať tieto komunity, bezpečnostné zložky, ale aj majiteľov tých podnikov, kde sa predáva lacný alkohol.

Budú pod kontrolou všetky skupiny, ktoré sa na nočnom živote nejako podieľajú, aby sa nočný život nestal nočnou morou a aby sa ľudia nebáli chodiť po uliciach.

Akým spôsobom plánujete zlepšiť čistotu a údržbu mesta?

Čistota v Bratislave má veľké rezervy. Práve k tomu má viesť komunálny podnik spomenutý na tlačovke. Bratislava sa má sama starať o čistotu a na začiatku budúceho roka predstavíme konkrétne opatrenia.

Nasledujúce mesiace budú hlavne o zimnej údržbe, ale predstavíme aj konkrétne opatrenia, ako chceme radikálne zmeniť čistotu v bratislavských uliciach. 

Čo si ešte vezmete do kancelárie?

Mám od Banksyho - britského umelca plagát, na ktorom je napísané, že môžete sa smiať, teraz sme na rade my. To som mal aj vo volebnom štábe dlhodobo aj pri sebe. Ja v tej kancelárii trávim už teraz veľa času a určite si tam prinesiem niektoré svoje dôležité veci, o ktorých určite budem informovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Andrea Galajdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť