Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.12.2018 21:12 | Šport | Hokej

Črtá sa silná hokejová partia: Dvadsiatku posilní aj osem hráčov zo zámoria

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala v Piešťanoch záverečnú prípravu pred majstrovstvami sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia od 26. decembra 2018 do 5. januára 2019 v kanadských mestách Victoria a Vancouver.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Tréner Ernest Bokroš nominoval na túto fázu prípravy 26 hráčov, pričom ďalších osem hokejistov sa k mužstvu pripojí po odlete do zámoria. Do záverečného výberu sa však dostane iba 23 hráčov.

"Ide o prvý kemp, v ktorom sme okrem hráčov z projektu privítali aj hráčov z Európy. Zámerom tohto kempu je zmonitorovať chlapcov po zdravotnej a fyzickej stránke. Samozrejme, nejakú predstavu o kádri už máme, takže vytvárať určité dvojice či trojice hráčov môžeme už v tejto fáze prípravy,“ povedal Bokroš pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Kemp v Piešťanoch potrvá do štvrtka 13. decembra a následne prebehne zúženie kádra, ktorý poletí do kanadského Nanaima. Tam bude mať skúsený lodivod k dispozícii aj osmičku hráčov, ktorá účinkuje v zámorských juniorských súťažiach. O miestenku na šampionát zabojujú obranca Michal Ivan a útočníci Miloš Roman, Adam Ružička, Patrik Hrehorčák, Oliver Okuliar, Maxim Čajkovič, Andrej Kukuča a Martin Pospíšil. "V zámorí budeme trénovať s piatimi kompletnými päťkami a tromi brankármi. Následne, tak ako každý rok, nás bude čakať ťažká a nevďačná úloha vyradiť piatich hráčov,“ objasnil rodák z Karvinej.

 

V nominácii na úvodnú fázu prípravy hrajú prím hokejisti z projektu HK Orange 20, ktorý v 24 tipsportligových dueloch v aktuálnej sezóne ani raz nezvíťazili a získali iba dva body. Kvalitu slovenského tímu by však mali zvýšiť legionári. Okrem tých zo zámoria sú to obranca Martin Fehérváry (HV 71/Švéd.) alebo útočník Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna/Fín.). V kádri nechýba ani Adam Liška z bratislavského Slovana, ktorý zbiera skúsenosti v KHL. "Musím povedať, že tento rok bola kvalita viac vonku než doma. Avšak ďalší chlapci dostali šancu. Mali sme tu brankárov, ktorí by bez projektu nikdy nechytali mužskú súťaž. Chlapci odchytali vyše tridsať zápasov v seniorskom hokeji. Keby nebol projekt, tak by boli chytali len v juniorskej súťaži, čo je obrovský rozdiel. Áno, súhlasím, výsledky v extralige neboli v tejto sezóne také, ako sme si predstavovali, na druhej strane podstatná je pre nás príprava na vrchol sezóny," dodal Bokroš.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na prvú fázu záverečnej prípravy pred MS tejto vekovej kategórie:

Brankári: Samuel Hlavaj, Jakub Kostelný, Juraj Ovečka, Juraj Sklenár

Obrancovia: Dávid Boldižár, Daniel Demo, Marcel Dlugoš, Martin Fehérváry, Andrej Golian, Marek Korenčík, Martin Kupec, Ján Nahálka, Enrik Švec, Adam Žiak

Útočníci: Jozef Baláž, Filip Čenka, Miloš Fafrák, Oliver Giertl, Matúš Havrila, Miloš Kelemen, Andrej Kollár, Jakub Köver, Filip Krivošík, Adam Liška, Pavol Regenda, Jakub Urbánek

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!