Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.12.2018 15:25 | Šport | Hokej
Foto

Ramsay a Šatan škrtali pred Švajčiarskym pohárom: Hrivík sa už druhý raz po sebe ospravedlnil

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay museli urobiť pred nadchádzajúcim Švajčiarskym pohárom oproti pôvodnej nominácii štyri zmeny.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zranenia vyradili z účasti na prípravnom turnaji obrancov Adama Drgoňa, Vojtecha Zeleňáka (obaja HKM Zvolen) a útočníkov Mareka Hrivíka (Viťaz Podoľsk) a Mateja Pauloviča (Mountfield HK).

Namiesto nich sa na pondelkovom zraze v Bratislave hlásili trénerom zadáci Dominik Graňák (Mountfield HK), Patrik Koch (HC Košice) a dvojica útočníkov Marek Hecl (Dukla Trenčín) a Andrej Šťastný (HC '05 Banská Bystrica).

Ramsay tak opäť nemal možnosť vidieť v akcii Hrivíka, ten nemohol štartovať na Nemeckom pohári a zo zdravotných dôvodov vynechá aj turnaj v Luzerne. Pre zranenie museli debut v národnom mužstve oželieť Zvolenčania Zeleňák s Drgoňom. Jedinými dvomi nováčikmi v kádri sú tak útočník Samuel Buček z Nitry a Patrik Koch. Ten už sa v minulosti predstavil v drese Olympijského tímu SR, ale za "áčko" ešte neštartoval. Najskúsenejším hráčom v kádri je Dominik Graňák so 190 reprezentačnými štartmi, Libor Hudáček odohral 90 a Ivan Baranka 89 duelov v národnom drese.

 

Na turnaji sa predstavia dvaja brankári Andrej Košarišťan z Nových Zámkov a Denis Godla z fínskej KalPy Kuopio. Košarišťan sa predstavil už na Nemeckom pohári, pri premiére v národnom drese si v dueli s domácim tímom udržal čisté konto. S tímom bude v pondelok v Bratislave trénovať ako sparing aj 17-ročný Dávid Borák. Godla a obranca Martin Štajnoch sa pripoja k mužstvu až v utorok.

V 22-člennom kádri je trinásť hráčov z Tipsport Ligy, medzi nimi aj najproduktívnejší hráč súťaže Michal Chovan. Pri absencii Hrivíka nie je vo výbere žiaden hráč z KHL. V nominácii chýbajú hokejisti Slovana Bratislava, vedenie reprezentácie sa so slovenským zástupcom v KHL dohodlo, že na decembrovú akciu nebude volať žiadneho hráča "belasých".

Hlavnému trénerovi Ramsaymu bude okrem Róberta Petrovického a kouča brankárov Jána Lašáka na striedačke vo Švajčiarsku vypomáhať ako asistent Ivan Droppa.

Slováci sa predstavia na Švajčiarskom pohári (13. - 14. decembra) po ročnej prestávke. Najprv sa v semifinále stretnú s olympijským výberom Ruska a potom s jedným z dvojice Švajčiarsko - Rakúsko. Pre zverencov trénera Craiga Ramsayho to bude druhá turnajová previerka v sezóne po novembrovom Nemeckom pohári, kde obsadili tretie miesto.

Aktualizovaný káder pred Švajčiarskym pohárom v Luzerne:
Brankári: Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky), Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín.).
Obrancovia: Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera, ČR), Marek Ďaloga (Mora IK, Švéd.), Martin Chovan (HC 07 Detva), Tomáš Malec (Kometa Brno, ČR), Mislav Rosandič (Mountfield HK, ČR), Martin Štajnoch (EC Red Bull Salzburg, Rak./EBEL), Dominik Graňák (Mountfield HK), Patrik Koch (HC Košice).
Útočníci: Samuel Buček, Róbert Lantoši, Branislav Rapáč (všetci HK Nitra), Lukáš Handlovský, Michal Chovan, Milan Kytnár (všetci HKM Zvolen), Libor Hudáček (Bílí Tygři Liberec, ČR), Radovan Puliš (HC 07 Detva), Dávid Šoltés (HC Košice), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera, ČR), Marek Hecl (Dukla Trenčín), Andrej Šťastný (HC '05 Banská Bystrica).

Program Švajčiarskeho pohára:
štvrtok 13. decembra
16.15 Rusko "OH" tím - Slovensko
20.15 Švajčiarsko - Rakúsko
piatok 14. decembra
16.15 Rakúsko - Rusko "OH" tím/Slovensko
20.15 Švajčiarsko - Slovensko/Rusko "OH" tím

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť