Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Úradníci klepli Pauhofovej po prstoch kvôli domu: Stopka čiernej stavbe!

Herečka Táňa Pauhofová (35) zrovnala so zemou dom, ktorý zdedila po dedovi. Ešte v minulosti však vyhlasovala, že sa pôvodného domčeku nevzdá a len ho zrekonštruuje.

Povolenie na to síce dostala, ale jej plány sa zmenili. Dom zbúrala, avšak už bez povolenia úradu. Jej konanie nezostalo bez povšimnutia a kompetentní si na čiernu stavbu posvietili. Pauhofová dostala stopku a zo stavby zmizli robotníci i hlučná miešačka. Jej sen o dome sa tak nateraz rozplynul, keďže sa prípad jej nelegálnej stavby posúva z jedného úradníka na druhého. Táňa sa predviedla v nelichotivom svetle. Herečku si totiž podali úradníci, ktorí na základe podnetu preverili jej stavbu v lukratívnom bratislavskom Horskom parku. Z pôvodne ohlásenej rekonštrukcie domu sa totiž vykľula kompletná demolácia, a to dokonca s chýbajúcou informačnou tabuľou.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Vami spomínané stavebné práce nie sú súčasťou pôvodného povolenia vydaného v júli tohto roka,“ upozornila nedávno hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková. Do terénu preto vybehli kontrolóri. Tí zistili, že ryšavka síce požiadala o zmenu stavby pred dokončením, ale na rozhodnutie úradu sa čakať neunúvala. Čulý ruch pokračoval ďalej, a to bez papiera s povolením. „Stavebníkovi bola doručená výzva na zastavenie prác, momentálne sa nestavia. So stavebníkom bude vedené priestupkové konanie,“ uviedla Gubková. „Kým úrad o zmene nerozhodne, stavebník nie je oprávnený realizovať zmenu stavby,“ dvíha varovný prst aj Mojmír Plavec, tajomník Realitnej únie SR. Čiernym prácam teda malo odzvoniť, ale fotograf Nového Času nedávno zistil priamo na „mieste činu“ presný opak. „Robotníci pobehovali s tehlami a vyzerá to tak, že ťahali múry,“ tvrdí náš zdroj.

Zdá sa, že herečka mohla využiť vákuum, ktoré nastalo po novembrových komunálnych voľbách. Výmena stráží na starostovskom stolčeku jej totiž nahrala do kariet. „Exstarosta už nerieši komplikovanejšie záležitosti, ale ich posúdenie nechá na svoju nástupkyňu,“ dozvedeli sme sa. Informáciu nám nepriamo potvrdila aj samotná hovorkyňa. „Žiadosť o zmenu stavby bude podpisovať nová pani starostka,“ tvrdí Gubková, ktorá zopakovala: „Vytýčenie výšky pokuty bude výsledkom priestupkového konania, ktoré vedie stavebný úrad.“ Výška pokuty môže byť poriadne mastná. „Ak stavebník realizuje stavbu v rozpore s vydaným stavebným povolením, koná v rozpore so zákonom. Úrad mu môže uložiť pokutu, ktorá sa môže vyšplhať až na 33 000 eur,“ dodal Plavec.

 

Porušila sľub

Táňa ešte vlani spievala inú pesničku a dom po milovanom dedkovi bol pre ňu nedotknuteľnou svätyňou. „Snažím sa zachovať genius loci toho priestoru. Nechcem tú staručkú stavbu zbúrať a postaviť novú,“ tvrdila herečka českému denníku Aha! Pauhofová na otázky Nového Času nereagovala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?