Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2018 11:20 | Prominenti | Domáci Prominenti

Cinkota doplatil na zranenie z basy: Vážna operácia, ktorej opis je len pre silné žalúdky!

Musel ísť pod nôž! Herec Dušan Cinkota (48) má za sebou krušné chvíle. Len nedávno ho opustil milovaný otec Dušan († 67), ktorý podľahol zákernej chorobe.

Podľa informácií Nového Času však okrem psychiky trpelo v poslednom čase aj hercovo telo. Neznesiteľné bolesti ho prinútili vyhľadať lekárov, ktorí nad ním vyniesli ortieľ - neodkladná operácia! Cinkota tak musel absolvovať chtiac-nechtiac pred pár dňami nevyhnutný zákrok. Ako dopadol a je vôbec umelec v poriadku?!

Cinkota je na slobode od júla tohto roku, keď strávil za mrežami šesť rokov pre opletačky s drogami. Po prepustení zo žalára sa napriek tomu uňho striedajú šťastné momenty s tými smutnými. Dušan sa v septembri tešil zo svojho vytúženého synčeka Olega, ktorého mu porodila milovaná manželka Zuzka. Potom však prišla rana osudu. Jeho otec Dušan totiž len pár dní po narodení vnúčika zomrel.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Herec bral stratu milovaného človeka veľmi ťažko. Keď sa zdalo, že boľavá rana sa ako-tak zocelila, nastal v jeho živote nečakaný zvrat. Nedávno sa totiž o slovo prihlásili aj zdravotné problémy, ktoré inokedy usmievavého Cinkotu nasmerovali do rúk lekárov. „Mal som silné bolesti v ramene, tak som išiel k lekárovi. Vyšetrenia ukázali, že mám natrhnutú šľachu,“ priznal otvorene Novému Času Cinki. Absolvoval tak operáciu, ktorá mala vyriešiť jeho problém. Ten pritom nemal vôbec krátke trvanie, keďže bolesť začal pociťovať ešte vo väzení. „Stalo sa mi to asi pri práci alebo pri cvičení. Keď som totiž cítil, že ma to bolí, chcel som to rozhýbať a s lekárom som to neriešil,“ uviedol.

 

 

Týždne bez pohybu

To, čo sa odohrávalo za dverami ambulancie, je pritom len pre silné žalúdky. „Zbrusovali mi z kosti a zašívali šľachu v ramene. Operácia dopadla dobre, ale teraz to veľmi bolí. Mám ortézu,“ vysvetlil ubolený herec, ktorý sa teraz musí šetriť.

Namáhanie by mu totiž mohlo urobiť veľa škody a dobu rekonvalescencie poriadne predĺžiť. „Tri týždne bez pohybu, ale po dvoch mesiacoch by som mal normálne fungovať,“ uzavrel optimisticky Cinkota. Ten chce byť čo najskôr fit, aby sa mohol venovať svojej láske Zuzke a synčekovi, ktorí mu robia najväčšiu radosť a sú preňho hnacím motorom.

Liečba trvá 4 týždne

Tomáš Jakubík, ortopéd

Ide o zákrok, tzv. manžetu rotátorov. Je to päť svalov, ktoré sú zodpovedné za hybnosť v ramene, lebo v ňom regulujú pohyb. Sval sa poškodí buď úrazom, alebo veľmi často aj opotrebením. Svaly nepracujú tak, ako by mali a je preťažený aj kĺbový aparát, ktorý tento sval ovláda. Medzi kľúčnou kosťou a lopatkou môže tiež dôjsť k výrastkom alebo k nejakým zmenám, ktoré spôsobujú zápal v tejto lokalite. Vtedy môže dôjsť postupným spôsobom k poškodeniu tohto svalu. Najprv jeho úponu, ktorý sa však neskôr môže odtrhnúť. Ak k tomu dôjde práve opotrebovaním, tento priestor sa musí zväčšiť. Vybrúsi sa z ramennej kosti tak, aby sval, ktorý sa tam prišije, mal dostatočný priestor. Aby nedošlo k opakovanému roztrhnutiu. Pacient minimálne štyri týždne fixuje rameno. Za toto obdobie sa sval zrastá.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, rg, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu