Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2018 08:09 | Správy | Domáce správy

Kauza objednávky vraždy Sylvie Volzovej: Vyšetrovateľ navrhol obžalovať Ruska!

Vyšetrovanie ukončené!

V prípade prípravy vraždy Silvie Volzovej, na ktorej sa mal podieľať bývalý minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko, bolo už ukončené vyšetrovanie. Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na Pavla Ruska, ktorý je obžalovaný aj v kauze takzvaných televíznych zmeniek. Okrem Ruska podali návrh na obžalobu aj na troch mužov podvsetia - Mikuláša Černáka, Róberta Lališa a Miloša Kaštana.

 "Policajný vyšetrovateľ navrhol obžalovať Pavla R. z objednávky vraždy. O ďalšom postupe rozhodne dozorový prokurátor. Ak sa s návrhom stotožní, začne konať súd," uviedla vo štvrtok na svojej facebookovej stránke slovenská polícia. Na ukončenie vyšetrovania s návrhom na obžalobu upozornil vo štvrtok denník Sme. Podľa tohto zdroja by sa mal obhajca obvineného Marek Para vyjadriť k návrhu podať obžalobu ešte vo štvrtok.

"V stredu (5. 12.) vyšetrovateľ podal na Krajskú prokuratúru v Bratislave (KP BA) návrh na podanie obžaloby na štyri osoby. O ďalšom postupe rozhodne dozorujúci prokurátor," uviedlo vo štvrtok na otázku TASR oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru SR. Vo veci doteraz dozoroval prokurátor KP BA Michal Šúrek, ktorý už v druhej polovici novembra pre TASR uviedol, že vyšetrovanie je ukončené.

"O podaní návrhu na obžalobu vieme. Z nášho pohľadu vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu napriek viacerým procesným pochybeniam a dôkazným nezrovnalostiam. Pritom je motivovaný snahou prehodiť dôkaznú mizériu na plecia prokuratúry a súdov. Ak by prokurátor predsa podal obžalobu a nedoplnil vyšetrovanie, vyjadríme sa s klientom podrobnejšie," reagoval obhajca Pavla Ruska Marek Para.

 

Pavla Ruska polícia v minulosti obvinila z trestného činu prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Volzovej. Na príprave sa mali podieľať aj známi členovia slovenského podsvetia, ako napríklad bos sýkorovcov Róbert Lališ, alias Kýbel, či za viacero vrážd právoplatné odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Černák a napokon komplic posledne menovaného Miloš Kaštan.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko  je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák. Krajský súd v Bratislave mu na začiatku mája uložil aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia. K probačnému úradníkovi sa na KS v Bratislave podľa informácií TASR pravidelne dostavuje.

V súčasnosti s ním prebieha na bratislavskom súde hlavné pojednávanie v prípade zmeniek televízie Markíza, ktoré mal údajne podpísať. Podnikateľ a spoluobvinený v kauze zmeniek Marián Kočner je naďalej vo väzbe, napriek opakovaným snahám dostať sa z nej. O jeho sťažnosti bude Najvyšší súd SR rozhodovať v najbližších dňoch na svojom neverejnom zasadnutí. Termín zasadnutia zatiaľ nie je známy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou