Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2018 11:35 | Prominenti | Domáci Prominenti

Bolestivé tajomstvo Sajfovej manželky Veroniky: Porucha, ktorá jej ničila život!

Prísne strážené! Markizácka redaktorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (29) má za sebou minulosť, z ktorej doslova mrazí.

Manželka moderátora Mateja Sajfu Cifru (39), vždy vysmiata blondínka, však vo svojom vnútri skrýva boliestky z minulosti, ktoré ju mátajú dodnes. Ako totiž priznala, bojovala s psychickými poruchami, ktoré sa týkali príjmu potravy. Desivé tajomstvo v sebe držala niekoľko rokov, až sa napokon rozhodla prehovoriť o nočnej more, s ktorou bojovala a ktorá ju mohla stáť život.

Ostrihoňová, ktorá má okrem vlastných projektov základňu v televízii Markíza, pred pár dňami načrtla na svojom profile na sociálnej sieti tému týkajúcu sa nebezpečných psychických porúch, akými anorexia či bulímia rozhodne sú. Znepáčil sa jej totiž úryvok textu, ktorý v nej naštartoval a priniesol na svetlo sveta jej vlastných démonov, s ktorými ona sama zápasila.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

„V čase, keď majú osem- či deväťročné deti naháňať loptu, riešiť domáce úlohy a tešiť sa, že dostanú poobede dezert, sú im priamo v škole podsúvané vnemy, aké je skvelé schudnúť. Odmala im my dospelí nenápadne dávame najavo, aký je dôležitý slimfit. Schudnúť = uspieť - aspoň podľa diktátu pre tretiakov na základnej,“ napísala rozhorčene Veronika. Vzápätí sa rozprúdila búrlivá diskusia, ktorá ľudí rozdelila na dva tábory. Do horúcej debaty sa aktívne zapojila aj samotná Ostrihoňová, ktorá priznala šokujúce tajomstvo. Je totiž jednou zo žien, ktoré si v minulosti prešli obrovským peklom. „Skúste sa porozprávať s niekým, kto poruchou príjmu potravy trpel. Ja som napríklad jednou z tých ľudí,“ uviedla bez okolkov blondínka s tým, že na vlastnej koži okúsila aj samotné dno.

 

„Sama som mala problémy s jedlom, verte mi, viem, o čom hovorím,“ prekvapujúco napísala Veronika. Nový Čas moderátorku oslovil, tá však viac o svojom bolestivom tajomstve z minulosti nechcela hovoriť. Podľa informácií Nového Času však sympatická blondínka trpela bulímiou, s ktorou našťastie úspešne zabojovala. Prečo sa však dostala do osídiel tejto psychickej poruchy, nevedno. Vzhľadom na problémy, ktoré ju trápili, však už veľmi nechcela hovoriť. „Za tým, čo som napísala, si stojím, ale nechcem o tom viac hovoriť,“ zneli jej slová.

Mohla zomrieť

V čase, keď Ostrihoňová bojovala s ťažkým psychickým problémom, však zrejme ani len netušila, aké následky jej môžu hroziť. Po­dľa psychológa Františka Skokana ide v týchto prípadoch dokonca o život. „Keď žena či dievča neprijíma potravu, telo nedostáva dostatok látok na to, aby zabezpečovalo všetky základné cytologické funkcie. Všetko sa to odzrkadlí na celkovom zdravotnom stave, čiže aj na psychickom. Ľudia, ktorí majú anorexiu, si idú za svojím cieľom, no sú schopní ísť s hmotnosťou dole, hrozí trvalé poškodenie zdravia až smrť,“ vystríha odborník.

Problém môže byť v rodine

František Skokan, psychológ

Základný problém pri poruchách príjmu potravy je v rodinnom pro­stredí. Bulímia je jednoducho povedané prejedanie a následný pocit viny, po ktorom prichádza vyvrátenie potravy. Anorexia je chorobné odmietanie stravy. Pri anorexii, ktorá postihuje percentuálne viac žien či dievčat ako mužov, je dosť často opisovaný zlý vzťah matky s dcérou. V podstate rodič nie je spokojný s dieťaťom a to si nevie vytvoriť reálny obraz o sebe. Veľmi dobré je, keď sa poruchy príjmu potravy podchytia hneď na začiatku a rodičia potom musia zmeniť prístup k dieťaťu. Najlepšia liečba je psychoterapia a naučiť dieťa, aby získalo určité stravovacie návyky.

Riziká poruchy príjmu potravy

Miloš Bubán, gastroenterológ

  • Vynechávanie menštruácie
  • Veľká slabosť
  • Strata záujmu o život
  • Podvýživa orgánov
  • Problémy s otehotnením
  • Suchá koža
  • Lámanie nechtov
  • Vypadávanie vlasov
  • Hrozba smrti

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mimi, dv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete