Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.12.2018 21:21 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Najlepšie platení hudobníci podľa Forbes: Tesné víťazstvo U2, Američania sa do prvej trojky nezmestili

Najlepšie platenými hudobníkmi na svete sú v tomto roku írski U2. Štvorčlenná rocková kapela založená roku 1976 tento rok zarobila 118 miliónov dolárov (2,7 miliardy Sk).

Nasledujú britskí Coldplay s 115,5 milióna dolárov, na tretej priečke sa umiestnil britský spevák Ed Sheeran (110 miliónov USD). Vyplýva to z rebríčka 30 najlepšie platených hudobníkov, ktorý v utorok zverejnil časopis Forbes. Rebríček uzatvárajú nestarnúce legendy rocku The Rolling Stones.

Do zárobkov štvorice z Írska sa bezpochyby pretavila aj časť tržieb z ich posledného úspešného turné. Forbes pripomína, že U2 na každom vystúpení turné hrali všetky songy zo slávneho albumu Joshua Tree, ktoré vyšlo pred viac ako 30 rokmi. Len turné Joshua Tree Tour utŕžilo 316 miliónov dolárov, keď prilákalo na 2,7 milióna fanúšikov skupiny. Išlo o najlukratívnejšie turné minulého roka, poznamenal Forbes.

Štvrtú až ôsmu priečku obsadili Američania: Bruno Mars s príjmami 100 miliónov dolárov, Katy Perry (83 miliónov USD), Taylor Swift (80 miliónov USD), Jay-Z (76,5 milióna USD) a Guns N 'Roses (71 miliónov USD ). Prvú desiatku uzatvárajú niekdajší basgitarista britskej kapely Pink Floyd Roger Waters a americký raper Diddy. Druhú desiatku načína americká speváčka Beyoncé, ktorej tento rok na účet došlo 60 miliónov dolárov. Do druhej desiatky sa vošli napríklad ešte The Eagles, Depeche Mode, Pink či devätnásta Lady Gaga, ktorá zarobila rovných 50 miliónov dolárov.

 

Tretí desiatku načína Paul McCartney (47,5 milióna USD) a uzatvárajú ju Rolling Stones s 39 miliónmi zarobených dolárov. V tretej desiatke najlepšie platených hudobníkov figurujú aj mená ako Drake, Jennifer Lopez, Foo Fighters, Elton John alebo Metallica. Kým kanadský raper Drake figuruje v rebríčku Forbes na 22. mieste, pre poslucháčov najrozšírenejšej streamovacej služby Spotify je rovnako ako v rokoch 2015 a 2016 jednotkou.

Firma Spotify v utorok oznámila, že album Scorpion 32-ročného Kanaďana Drakea je najpočúvanejšou kolekciou piesní medzi užívateľmi služby a Drakeov hit God's Plan je zase najčastejšie prehrávanou piesňou. Tento rok už na Spotify zaznamenala 1,1 miliardy prehraní. Drakeova tvorba potom mala dohromady 8,2 miliardy prehraní. Druhú priečku medzi najhranejšími hudobníkmi na Spotify obsadil americký hudobník Post Malone a tretiu raper XXXTentacion, vlastným menom Jahseh Onfroy. Ten bol tento rok v júni zavraždený počas lúpežného prepadnutia v Deerfield Beach na Floride. Práve jeho smrť zdvihla záujem o jeho tvorbu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých