Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Samko poprosil babku, aby cez cestu prešli podľa predpisov: Po zrážke na priechode boj o život chlapčeka

Zmietol ich z cesty. Alžbeta (65) sa vo štvrtok podvečer vracala s vnúčatami Lenkou (6) a Samkom (6) z prechádzky domov. Cestou spomínali na to, čo pekné v ten deň zažili.

Krátko pred priechodom stihol ešte Samko povedať starkej: „Babka, poďme cez priechod, aby nás nezrazilo autíčko.“ Rodinku však od nešťastia nezachránilo ani chlapčekovo upozornenie. Na konci priechodu do nich doslova vpálil šofér bieleho SUV. Večne usmiaty Samko teraz bojuje o život v nemocnici.

Obrovský náraz a potom zlovestné ticho. Nepochopiteľnú nehodu, ktorá sa stala na Nábrežnej ulici v Nových Zámkoch, si nik nevie vysvetliť. Šikovný Samko sa v škôlke učil, že cez cestu treba prechádzať po priechode pre chodcov a v ten osudný podvečer na to upozornil aj svoju babku.

Otvoriť galériu
Podľa zistení Nového Času auto nemalo žiadnu brzdnú dráhu. Babka aj s dvoma deťmi zostali ležať niekoľko metrov od priechodu. „Vodič vozidla Volvo pravdepodobne z dôvodu nedostatočného venovania sa vedeniu vozidla neskoro spozoroval chodcov na priechode. Došlo k zrážke, pri ktorej sa zranila 65-ročná žena a dve šesťročné deti. Ich zranenia si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú niekoľkomesačnú rekonvalescenciu,“ informovala Renáta Čuháková, nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

 

Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. „V tejto súvislosti je začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorého znalecký posudok pomôže odhaliť presnú príčinu zrážky. Alkohol v dychu vodiča políciou zistený nebol,“ dodala Čuháková.

Rodina prosí o modlitbu

Babka Alžbeta má mnohonásobné zlomeniny a Lenka vyviazla z nehody s ľahšími poraneniami. Jej braček Samko, ktorý veril, že na priechode sa im nemôže nič stať, dopadol najhoršie. V bratislavskej nemocnici bojuje o život. Aj po štyroch dňoch od havárie bol včera v umelom spánku.

Otvoriť galériu
Rodina je na tom psychicky zle a na sociálnych sieťach prosia ľudí o podporu modlitbou. „Ďakujem všetkým, čo myslia na moju rodinu. Ak ste veriaci, tak sa za nás modlite. Ak nie ste veriaci, držte nám palce. Ďakujeme za všetku podporu, čo sa nám dostáva,“ píše vo svojom statuse matka malých detí. V Bratislave už vyplakala niekoľko vreckoviek, ale verí, že jej synček sa konečne prebudí. O vyjadrenie Nový Čas požiadal aj šoféra auta, do uzavierky sa nám však neozval.

Vodič sa nepozeral pred seba

Jozef Drahovský, dopravný analytik

V meste musí ísť vodič predpísanou rýchlosťou a všade, kde je priechod, musí predpokladať, že sú na ňom chodci. Keďže boli už na konci priechodu, to znamená, že sa šofér nevenoval dostatočne riadeniu vozidla a nepozeral sa pred seba. Priechod by mal byť nasvietený tak, aby bolo vidieť na chodcov,“ povedal Drahovský. Priechod v tomto prípade, aj keď je v blízkosti školy, osvetlený nie je.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti