Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2008 17:18 | Šport | Futbal

Novým trénerom AS Trenčín je Galád

TRENČÍN - Novým trénerom futbalového tímu AS Trenčín sa stal Ivan Galád.

Štyridsaťpäťročný kormidelník podpísal v piatok popoludní v bratislavskom hoteli Crowne Plaza s klubom spod hradu Matúša Čáka ročný kontrakt bez opcie. Na trénerskej lavičke tak v lete nahradí odchádzajúceho Martina Stana.

"V hre na post hlavného kormidelníka bola štvorica kandidátov, dvaja zo zahraničia a dvaja Slováci. Ivan Galád dostal prednosť, pretože má skúsenosti, vie pracovať s mladými hráčmi, čo dokázal aj počas pôsobenia v Nitre. Navyše sa chce futbalovo ďalej vzdelávať. Jednoducho je to typ, vhodný pre filozofiu a zamerania trenčianskeho klubu," uviedol na margo angažovania nového kouča generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček. Ten spolu s I. Galádom odcestovali už v utorok do Holandska a v Haagu sa stretli a rokovali s majiteľom klubu Tschenom La Lingom.

"Myslím si, že je lepšie, aby v tejto situácii po zostupe z najvyššej súťaže viedol mužstvo slovenský tréner. Takýto návrh sme prezentovali aj pánovi La Lingovi. Som rád, že po rozhovoroch a vzájomnom spoznaní sa s Ivanom Galádom to majiteľ aj odobril a schválil," doplnil R. Rybníček. Na otázku, či si 45-ročný rodák z Krupiny nedával "prehnané" podmienky, generálny manažér AS Trenčín odpovedal: "Nie. Rozhovory s ním sme viedli už dlhší čas, boli vždy veľmi korektné. Nijaké problémy či prekážky nenastali."

Bývalý tréner FC Nitra a FC Senec Ivan Galád, ktorý po vlaňajšom októbrovom predčasnom odchode z lavičky tímu od Slnečných jazier pracoval vo Venglošovej futbalovej akadémii, nedostal od vedenia klubu striktné ciele. "Určite by sme boli najradšej už o rok späť medzi slovenskou elitou, o návrat do Corgoň ligy sa samozrejme pokúsime. Dôležitejšie však bude štandardizovať a stabilizovať pomery v klube a vytvoriť v tíme zdravú konkurenciu. Hráči musia držať pokope a ísť za spoločným cieľom, aj v tomto smere budeme hľadať vhodné typy. Chceme angažovať aj skúsenejších futbalistov. Ivan Galád je ambiciózny tréner, verím, že napokon dokáže hráčov skĺbiť do kompaktného súkolia," poznamenal ďalej generálny manažér AS Trenčín.

Na otázku, aká budúcnosť čaká na doterajšieho hlavného trénera Martina Stana, Róbert Rybníček doplnil: "Ponúkli sme mu inú prácu v štruktúrach nášho klube, podľa najčerstvejších správ ju neakceptoval, a tak v lete u nás končí. Do piatich dní chceme zabezpečiť kompletný realizačný tím, ktorý si vyberie nový tréner Galád po konzultáciach s vedením klubu."

Ivan Galád, o ktorého služby sa nedávno zaujímal aj Slovan Bratislava, si "dobré" meno urobil najmä na nitrianskej lavičke. Mužstvo spod Zobora viedol 3,5 roka. Galád prevzal FC Nitra začiatkom roku 2004 ešte v druhej najvyššej súťaži, po postupe medzi slovenskú elitu v lete pred tromi rokmi skončila Nitra v sezóne 2005/06 pod jeho vedením na 5. mieste v konečnom poradí a v ročníku 2006/07 doviedol "Nitričku" na 6. priečku. V Senci vydržal vlani na jeseň iba 13 kôl, potom ho vystriedal asistent Branislav Kriška.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené