Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2018 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sväťo Malachovský otvoril 13. komnatu: Bolesť tajená pred svetom

Zvykli sme si, že herec Sväťo Malachovský je veľký zabávač a vtipkár. Dopomohol k tomu najmä jojkársky Panelák a markizácky Kredenc, ktoré z bývalého operného speváka spravili televíznu hviezdu. Teraz sa však utiahol do úzadia.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Sú za tým osobné problémy spojené s rozvodom a novým manželstvom s herečkou Petrou Molnárovou? Sväťo nám otvoril svoju 13. komnatu...

Ešte donedávna vás bolo vidieť v seriáloch Panelák, Dvojičky, Kredenc alebo v zábavných šou ako Tvoja tvár znie povedome... A teraz zrazu nič. Zabudli na vás televízie?

Nie, takto to nevnímam. Je pravda, že momentálne cítim pracovné vákuum, ale vytvoril som si ho sám. Veľa ponúk išlo do stratena, pretože sa chcem viac venovať rodine. Nechal som si len tie, ktoré boli pre mňa prioritou. Dostal som sa do veku, keď sa mi už nechce robiť pod tlakom a stresom. Viac ako na kvantite mi záleží na kvalite.

Okrem televízie ste roky hrávali aj v Radošinskom naivnom divadle. Stále to platí?

 

Odišiel som pred dvoma rokmi po vzájomnej dohode kvôli iným projektom a ťažšiemu obdobiu v mojom súkromí... V radošincoch som bol dlho a rád, ale bolo to náročné na čas, pretože radošinci sú často na zájazdoch a to som už absolvovať nemohol. Momentálne hrám v Divadle L+S vo dvoch predstaveniach a asi po ôsmich rokoch som sa vrátil k skupine Fragile. Sľuboval som to Braňovi Kostkovi dlho a teraz, keď nastalo vákuum, tak som to mohol splniť. Navyše kontakt s hudbou chcem mať stále. Tak­že teraz sa učím ich repertoár.

Vždy ste okrem hrania a spievania písali aj scenáre. Nemáte v hlave nejaký vlastný projekt pre televízie?

Už nejaký čas pripravujeme s Michalom Kubovčíkom autorský televízny projekt pre TV JOJ. Scenáre máme odovzdať do konca januára a od februára, marca by sme možno mohli začať nakrúcať. Ide o komediálny formát, seriál, kde to bude predovšetkým o nás dvoch. Bude to moja labutia pieseň, čo sa týka autorského písania skečov, lebo už po tých rokoch cítim únavu. Prispieval som do Haló, Kredenca, s René Štúrom do Ooops! a Ooops! Na čierno pre STV, takže toto beriem ako poslednú vec a chceme si dať s Miškom na tom extra záležať, aby to bolo dobré. Aj preto som veľa vecí odmietol. Navyše, v poslednom čase ma médiá premieľali zo všetkých strán a ľudia už toho museli byť presýtení.

Otvoriť galériu
Niektorí umelci okrem hrania podnikajú. Nerozmýšľali ste aj týmto smerom?

Mám podnikateľskú ideu, ale či sa zrealizuje, neviem. Ale nechcel by som sa umenia vzdať úplne.

Posledné dva roky boli pre vás dosť turbulentné. Nový vzťah s kolegyňou Petrou Molnárovou (31), rozvod s Ľubicou Čekovskou (43), smrť vašej mamy († 74), narodenie druhého syna Tima (1), tento rok vaša svadba... Ako ste to prežívali?

Rok 2016 bol pre mňa naozaj turbulentný. Bol to riadny tréning na psychiku a aj médiá mi to dostatočne osolili. Ale do istej miery to chápem. Musel som si predovšetkým vyriešiť veci sám v sebe. Nemal som už v podstate nikoho z rodiny, kto by mi pomohol okrem brata Martina, ktorého nadovšetko milujem. S ním a s Peťou som to všetko zdieľal. Tých tém bolo tak veľa, že sa k nim už ani nechcem vracať. Prežil som si to, dotkol som sa dna, odrazil som sa a myslím si, že už horšie byť nemôže.

Boli aj chvíle, keď ste si poplakali?

Samozrejme, prešiel som si aj takýmito štádiami. Čo horšie sa vám môže stať, ako to, že prídete o najbližších? A my sme s bratom prišli v krátkom čase o oboch rodičov. Vtedy som bol na chvíľu úplne mimo hry. Potreboval som sa nadýchnuť, vydýchnuť a naučiť sa s tým žiť. Rok 2016 považujem za absolútne šialený a veľmi ťažký v mojom živote a naozaj som sa niekoľko mesiacov prechádzal po tom pomyselnom dne.

Zohral v tom svoju úlohu aj rozvod s Ľubicou, s ktorou ste boli 6 rokov manželia?

Iste, len sa okolo toho vytvárala zvláštna atmosféra, ku ktorej sa mi nechcelo vyjadrovať, keďže je to vysoko intímna vec.

Otvoriť galériu
Zvykol si váš syn Teo (7), ktorého s ňou máte, že už ocko nebýva doma?

Teo je už školák, je veľmi bystrý a berie to úplne v pohode aj vďaka tomu, že to takto s Ľubicou kočírujeme. Jeden na druhého nepovieme nič zlé, vychádzame si v ústrety a čo sa výchovy týka, ťaháme za jeden koniec.

Nemáte striedavú starostlivosť?

Nie, ale máme to jasne zadefinované a nechávame to na Teovi. V škole má výborné výsledky a to ťažké obdobie prešiel bez akejkoľvek ujmy, čo bolo pre mňa alfou a omegou. Bolo jedno, ako sa s Ľubicou dohodneme, záležalo mi len na tom, aby dieťa nič zlé nepocítilo.

Ľubica Čekovská má z prvého manželstva syna Adama (15). Ten si za tie roky zrejme tiež na vás zvykol. Stretávate sa aj s ním?

Adama vídam pravidelne a neodpustil by som si, keby to tak nebolo. Je to perfektný zlatý chalan, šikovný futbalista, dobrý žiak a mám ho veľmi rád.

Ako sa k sebe majú Teo s malým Timom?

Timo má síce len 15 mesiacov, ale s Peťou sme prekvapení, že tak rýchlo napreduje a je veľmi vyspelý. V ôsmom mesiaci sa začal stavať na nohy, fázu štvornožkovania preskočil. Teraz už behá a začína rozprávať. Opakuje slová, je bystrý a všetkému, čo mu povieme, rozumie. A s Teom sú parťáci. Deti považujem za zmysel toho, prečo sme chvíľu na tomto svete.

Je Teo zmierený s tým, že má nevlastného brata z vašej aj z maminej strany?

Vedia, že sú bratia, že musia držať spolu a pomáhať si všetci traja, aj keď tu my už jedného dňa nebudeme.

Ako na váš vzťah s Peťou zareagovala vaša rodina? Dožila sa toho ešte vaša mama?

Moja rodina vždy stála pri mne a, žiaľ, zrod môjho nového vzťahu sa dial v pre mňa najťažšom období, v období, keď mi odchádzal najbližší a najdôležitejší človek - moja mamina. Vedela, čo sa deje a jediné, čo chcela, bolo, nech som šťastný...

Otvoriť galériu
Rodina stála pri vás. Čo kamaráti, prišli ste o niektorých?

Určite sa to vyfiltrovalo, je to prirodzená vec, že sa niekto prikloní na inú stranu a do istej miery je mi to ľúto. Som benevolentný človek, neprekáža mi to a keď ich stretnem, tak sa k nim správam aj naďalej kamarátsky, nemám dôvod tak nerobiť.

V pomerne krátkom čase ste sa ocitli vo dvoch svojich rodinách. Zvykne sa hovoriť, že človek ide z blata do kaluže. Je to tak alebo cítite rozdiel?

Napriek tomu, že som sa rozviedol, verím v inštitúciu manželstva. Každé má svoje výhody aj nevýhody. Ľubica má veľa kladov, ktoré nikdy nebudem opomínať. Je to výborná mama, super človek, perfektná žena a sme dobrí kamaráti. Teraz som s človekom, ktorý je pre mňa šitý na mieru. Peťa je tolerantná, má veľa pozitív, je to človek, s ktorým som rád. A porovnávať by som si nedovolil.

Nie je to o tom, že predsa len ste ešte do Peti zaľúbený?

Máme sa radi, zabávame sa spolu, Petra je starostlivá mama. Vždy to bol rebel, obrovský živel a všetci ju tak poznajú. Dnes, keď ju vidíte s kočíkom, je z nej nádherná mama. A z jej sestry Lucky tiež. Bývame blízko seba a medzi našimi chlapcami je rozdiel tri týždne.

Nespočíva jej výnimočnosť v tom, že sa ženám materstvom zmenia priority?

Nehovorím o výnimočnosti, ale že je výborná mama.

Čím si vás Peťa získala, čo vám zaimponovalo?

Keďže sme hrali v rovnakých predstaveniach v Radošinskom naivnom divadle, trávili sme spolu dosť času a veľa sa rozprávali. Peťa mi sadla, dopĺňame sa, je mi s ňou dobre. Páči sa mi, samozrejme, aj ako žena, ako vychováva dieťa, jej názor na život, páči sa mi jej zmysel pre humor... Jasné, že má aj negatíva, ale kto ich nemá. Je to o kompromisoch a sú to negatíva, ktoré viem prehliadnuť alebo tolerovať.

Otvoriť galériu
Po prvý raz ste sa ženili pred ôsmimi rokmi, druhý raz v júni 2018. Bol v tom rozdiel?

Nerád by som porovnával, na svadbe s Peťou sme mali 110 ľudí - boli tam len tí, ktorí nám náš vzťah priali. Bolo to také poďakovanie, že počas dvoch rokov stáli pri nás. Svadba s Ľubicou bola tiež krásna, ale iná - večera s najbližšími a zábava až do rána.

Povedali ste, že máte obdobie vákua, čo sa týka práce. Nie je teda ťažké uživiť rodinu, keďže Peťa je na materskej dovolenke?

Peťa začala opäť hrať v radošincoch, takže už fungujeme na kalendári - kto kedy a kde. O prácu nemám nú­dzu, len som na chvíľu odišiel z obrazovky. V júli som dotočil seriál Autoškola, ktorý bude vysielať TV Markíza. Je to vtipný seriál. Hrám po boku pána Emila Horvátha a hrať po jeho boku bolo skvelým zážitkom, okrem toho, že je to profesionál každým cólom, je to aj úžasne vtipný človek a mám ho veľmi rád. Režíroval to výborný Tomáš Jančo, ktorý má okrem iného na konte aj seriál Horná Dolná a bola to celkovo perfektná spolupráca.

Minulý rok ste za dva mesiace schudli 32 kg. Ako sa to dá?

Oslovila ma firma špecializujúca sa na redukciu hmotnosti a keďže ja som v tom období aj tak potreboval schudnúť, išiel som do toho. Prvý mesiac necvičíte, len pijete proteínové nápoje a jete bielu a zelenú zeleninu vo veľkom množstve. Vzal som to vážne a 32 kg bolo dole. Potom som pribral 17 kg, ale nešla hore celá hmotnosť. Momentálne som na začiatku druhej fázy, ale už to nie je len o proteínových nápojoch, ale je to kombinácia zdravého jedla a pohybu. A behať môžem iba skoro ráno aj to len vtedy, keď nemusím Tea viezť do školy. Timo sa budí okolo 7.30, takže dovtedy prídem, urobím raňajky a deň pokračuje….

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu