Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2018 11:58 | Šport | Šport mix

Úprimné slová Vlhovej: Počíta sa najmä pódium

Jedna po druhej odpadávali súperky Petry Vlhovej v cieli druhého kola sobotného obrovského pohára.

Zdalo sa, že by si mohla vo Svetovom pohári vytvoriť maximum v disciplíne, ktorá je považovaná za kráľovskú z hľadiska technického prevedenia. Lenže prišla Švajčiarka Wendy Holdenerová a hoci na medzičasoch za slovenskou lyžiarkou zaostávala, v cieli ju tesne odsunula. Dve stotinky rozdiel, dvoje lyží pred tvár, ako reakcia Vlhovej, ktorá bola automatickým stredobodom záujmu prenosovej kamery v cieli. "Samozrejme, keď prišla do cieľa, tak ma to mrzelo. Ale v konečnom dôsledku šieste alebo siedme miesto je jedno, keďže sa počíta najmä pódium," zdôraznila Vlhová v nahrávke cez WhatsApp. 

Siedma priečka tretíkrát v kariére sa zrodila za špecifických okolností. Svah v Killingtone je z hľadiska obrovského slalomu výnimočný v tom, že nemá síce selektívny kurz, ale absenciu výrazných prechodov a zmien sklonu vyvažuje od začiatku do konca nárokmi na koncentráciu a presnosť oblúkov.

Je to pomerne strmý kopec a v homologizačných regulách najširšie postavené bránky bez zradných zákutí ponúkli na krátkom kurze dynamické preteky. S týmito okolnosťami a s mäkšou zmesou prirodzených podmienok a mechanického zasnežovania sa najlepšie vyrovnali pretekárky, ktoré okrem rýchlosti predviedla aj priam dokonalú technickú precíznosť. To práve nie je optimálna okolnosť pre slovenskú lyžiarku, ktorá obľubuje ľadové povrchy a agresivitu v oblúkoch i v atakovaní bránok.

 

V týchto podmienkach Vlhová zašla tretí čas druhého kola, teda mimoriadne nádejná správa. Zdolali ju iba 21-ročná Rakúšanka Katharina Liensbergerová, ktorá využila v druhej jazde výhodné štartové číslo 3 a víťazná favoritka Federica Brignoneová, ktorej podmienky najviac sadli a momentálne je v top-forme.

Po dojazde Vlhovej však manko zaznamenalo šesť pretekárok v rade a hoci sa po výkone Holdenerovej zdalo, že to bude 8. miesto, vypadnutie Viktorie Rebensburgovej Slovensku posunulo. Pritom z celkového pohľadu boli na dosah aj dve superfavoritky, Francúzka Tessa Worleyová a domáca šampiónka Mikaela Shiffrinová.

"V prvom kole som neurobila výrazné chyby, ale chýbal mi trochu dôraz a preto som mala stratu. V druhom kole som išla do toho naplno a aj keď som urobila drobné chyby, výrazne som sa posunula. Vrch som mala geniálny a v tej strmine som robila chyby, ktoré ma stáli nejaké stotiny, ale v konečnom dôsledku je siedme miesto dobré. Ja sa budem snažiť na sebe pracovať a každé kolo ísť lepšie a lepšie, aby som sa prepracovala vyššie a vyššie," konštatovala 23-ročná reprezentantka.

Prirodzene že v nedeľnom slalome (16.00/19.00 SEČ) mala Vlhová ambície zajazdiť dobre obe kolá, v tejto disciplíne u nej výraz "dobrý" znamená minimálne pódium s atakom najvyššieho stupňa: "Obrák ma veľmi dobre naladil a budem sa snažiť v oboch jazdách podať čo najlepší výkon a uvidíme, čo z toho bude." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!