Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2018 12:00 | Správy | Zahraničné správy

Tragédia Slovenky Silvie v Taliansku: Žiarlivý manžel sa chcel jej pomstiť, zabil ich syna († 11)!

Hrozná tragédia, pri ktorej zomrelo dieťa rukou vlastného otca! Slovenke Silvii, ktorá žila v Taliansku, sa chcel pomstiť jej násilnícky manžel strašným spôsobom. Dom, kde bývala spolu s troma deťmi, podpálil! Zahynul pritom prostredný syn rozhádanej dvojice, 11-ročný Marco.

Silvia, ktorá pochádza z Bojníc, žila v Taliansku už vyše 20 rokov. V roku 2002 sa tam vydala a porodila troch krásnych chlapcov. Jej manžel Gianfranco Zani (53) pracoval ako maliar-natierač. Aj keď spočiatku bolo ich manželstvo ukážkové, rokmi sa všetko úplne zmenilo. Silvia sa muža rozhodla opustiť, za čo Gianfranco začal Silviu týrať a prenasledoval ju. Nešťastná žena požiadala tamojšie súdy o ochranu pred tyranom a o zákaz priblíženia k nej aj ich deťom.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Útek pred mužom

Úrady poskytli matke s deťmi chránené bydlisko, kde našli útočisko pred násilníkom a 15. novembra sudca vydal zákaz, aby sa Gianfranco nepribližoval k rodine bližšie ako na 100 metrov. Silvia verila, že tým sa ich trápenie skončí a vrátili sa späť do svojho domu v Sabbionete neďaleko Parmy.

 

Muž sa však rozhodol žene pomstiť a vo štvtok okolo 16. hodiny, dva dni po jej návrate domov, ich dom podpálil! Silvia bola s najstarším synom Alexom (17) a najmladším Fabiom (3) práve vonku, doma však zostal tretí chlapec Marco († 11). Keď prichádzali autom k domu, cestu im zatarasila dodávka, ktorú šoféroval jej muž. Ten sa autom niekoľkokrát rozbehol proti ženinmu autu a zastavil iba pár centimetrov od nej. Napokon v dodávke ušiel. Vystrašená žena zastavila pred domom, to ešte netušila, čo ju tam čaká. „Keď som vošla, zacítila som dym, veľa dymu, ktorý sa valil z horného poschodia a s hôzou som si spomenula, ako sa mi veľakrát vyhrážal, že podpáli náš dom aj s nami štyrmi vnútri,“ opísala tragédiu Silvia talianskemu denníku Corriera della serra.

Marco sa podľa miestnych médií snažil dostať von, ale dvere boli zrejme zaseknuté. Užialená matka sa nádeja: „Možno si ani neuvedomil, čo sa deje...“ Keď sa privolaní hasičskí záchránári k chlapcovi dostali, v bezvedomí ho odviezli do nemocnice, kde však krátko nato zomrel na zastavenie srdca.

Polícia okamžite vyhlásila pátranie po páchateľovi. Zaniho útek netrval dlho, polícia ho chytila pri neďalekom bare. Prisahal, že o prítomnosti syna doma nevedel. Skončil za mrežami.

Na psychiatrii

Rodina a známi nešťastnej Silvie sú z hroznej udalosti v šoku. „Silvia je úžasná matka a skvelá žena. Toto je veľké nešťastie... Úplne sa zrútila a je momentálne v nemocnici,“ povedala jej kamarátka Lenka z Bojníc. Talianske médiá tvrdia, že ju hospitalizovali na psychiatrickom oddelení, aby nespáchala samovraždu. „Oni mali s manželom neustále nejaké zvady. Muž ju prenasledoval, bol žiarlivý a prekážalo mu aj to, že ona bola nábožná a on nie. S ním sa nedalo žiť a ani vydržať...“ povedala s plačom Silviina známa. „Synov milovala nadovšetko. Marco bol úžasný chlapček. Vždy ju bozkával, hladkal a dával na ňu pozor,“ dodala Lenka. Marco už bude teraz dávať pozor na mamičku z nebíčka.

„O tejto udalosti vieme len z talianskych médií, nikto z príbuzných a ani talianska polícia zatiaľ slovenské veľvyslanectvo v Ríme neinformovali,“ uviedol Igor Skoček, riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, abe

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje