Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2018 20:53 | Šport | Hokej
Foto

Víťazstvo im pretieklo pomedzi prsty: Slovan prehral gólom z poslednej minúty

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Viťazom Podoľsk 2:3.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

"Belasí" vyhrávali po dvoch tretinách o dva góly, ale v záverečnom dejstve trikrát inkasovali, víťazný gól strelili hostia 19 sekúnd pred záverečnou sirénou. Zverenci trénera Vladimíra Országha zaknihovali tretiu prehru za sebou a v tabuľke Západnej konferencie sú priebežne na 10. mieste so ziskom 22 bodov. Na svojho piatkového súpera, ktorý je na ôsmom mieste, strácajú 6 bodov.

V druhom zápase aktuálnej domácej série privítajú "belasí" v nedeľu od 17.30 h Avangard Omsk. 
      
Slovan Bratislava - Viťaz Podoľsk 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Góly: 13. Lunter, 26. Bailey (Rau, Lunter) - 49. Rendulič (Makejev, Nikulin), 55. Švec-Rogovoj (Jevsejenkov, Stasenko), 60. Rendulič (Nikulin, Makejev). Rozhodcovia: Kulakov, Romasko – Golovľov, Savenkov, vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Baranov (Slovan) 5+DKZ za úder do hlay a kuku, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek - Gelinas, Sersen, Klok, Jánošík, Grman, Meszároš, Švarný, Bačik - Řepík, Taffe, Červený - Jeglič, Sukeľ, Liška - Lunter, Bailey, Rau - Baranov, Chipchura, Sloboda

 

Viťaz Podoľsk: Ortio - Mozík, Katičev, Stasenko, Jevsejenkov, Voronkov, Golovkov - Siomin, Hrivík, Aaltonen - Potechin, Nikulin, Makejev - Stoľarov, Švec-Rogovoj, Kokarev - Rendulič, Komarov, Vyglazov - Mojsejev
      
Zápas začali opatrne obe mužstvá. Hrali pozorne v obrane a v prvej tretine videli diváci minimum šancí. Tú prvú mal v 8. minúte Řepík, ktorého v samostatnom úniku faulovala obrana hostí. Útočník Slovana však mal napriek tomu dosť času na zakončenie, trafil však mimo. V presilovke Slovan nevymyslel nič a vzápätí sa musel brániť početnej prevahe hostí. V nej však Podoľsk chyboval a Mário Lunter toto zaváhanie potrestal gólovým zakončením - 1:0. Do konca prvej tretiny mali oba tímy k dispozícii ešte po jednej presilovke, ale skóre sa nemenilo.

Druhé dejstvo začal Slovan lepšie. V úvode viac korčuľoval a najmä v útočnom pásme dominoval v osobných súbojoch. Po jednom takomto obliehaní súpera v 26. minúte sa po dorážke presadil Casey Bailey a zvýšil na 2:0. Americký útočník strelil v 21. zápase svoj prvý gól za Slovan. Vzápätí však Baranov fauloval v strede klziska Vyglazova a strhla sa bitka, útočník Slovana následne dostal trest do konca stretnutia. Päťminútové kľúčové oslabenie prežili "belasí" bez ujmy a do kabíny išli s dvojgólovým náskokom.

Na začiatku tretej tretiny mali najskôr šance hostia, ale Slovan bránil pozorne a čo prešlo cez jeho hráčov, to spoľahlivo vyriešil brankár Štěpánek. Hráči Podoľska boli strelecky aktívnejší, rozdiel medzi oboma tímami bol však minimálny. V 49. minúte však Viťaz predsa len skóroval, na rozdiel gólu znížil presnou strelou Rendulič. To hostí nakoplo a v 55. minúte Švec-Rogovoj vyrovnal. Duel napokon do predĺženie nešiel, pretože 19 sekúnd pred koncom šokoval Bratislavčanov Rendulič, ktorý dorazil do siete odrazený puk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!