Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2018 09:43 | Šport | Futbal

Dezertér Vlado Weiss bez servítky: Za Hapala som skončil!

Ako si to mohol dovoliť?! Arogancia slovenského futbalistu Vladimíra Weissa ml. (28) nabrala nové rozmery. Kontroverzný reprezentant sa v 79. minúte zápasu Slovenska s Českom po treťom striedaní trénera Pavla Hapala zdvihol a odišiel zo striedačky do útrob štadióna. Tam si nedával servítku pred ústa!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Weiss očividne neprehltol trpkú príchuť, ktorú mu v ústach zanechalo Hapalovo rozhodnutie nenasadiť ho do zápasu s Čechmi či doma proti Ukrajine. Po poslednom striedaní trénera Slovenska vo federálnom derby preto začal trucovať. Hapal sa totiž rozhodol v 79. minúte poslať na trávnik Adama Nemca. Weissa to natoľko rozzúrilo, že sa vyrútil z lavičky preč.

Zatiaľ čo novinári čakali po zápase v mixzóne pred tímovým autobusom na jeho spotených spoluhráčov, očividne podráždený Weiss sa týmto priestorom prehnal v civilnom oblečení ako blesk, pričom organizátorov zúfalo prosil, aby mu ukázali najbližší východ. Po ceste von vyjadroval nespokojnosť pikantnými komentármi. V zápale emócií zo seba dokonca vypustil, že v reprezentácii končí! "Za Hapala som skončil, vyjadrím sa v najbližších dňoch," citovalo stredajšie vydanie denníka Plus Jeden Deň bývalého hráča Manchestru City, Glasgowa Rangers, Espanyolu Barcelona či Olympiakosu Pireus.

Otvoriť galériu
Hapal má počas pauzy o čom premýšľať.
Zdroj: tasr, han, futbalsfz.sk
„Vlada veľmi dobre poznáme. Vieme, akým spôsobom hrá. Rozhodli sme sa pre tento variant a do zápasu sme ho nepustili. Nie je však nikde napísané, že v ďalších stretnutiach nebude hrať,“ bránil svoje rozhodnutie na pozápasovej tlačovke s Českom Hapal. „V priebehu zápasu som si nevšimol, že Weiss odišiel. Koučoval som totiž mužstvo. Dozvedel som sa to, až keď som vošiel do kabíny. Budem sa snažiť s hráčom si to nejakým spôsobom odkomunikovať. Zistím, čo ho k tomu viedlo, a uvidíme, čo sa bude diať ďalej,“ povedal Hapal. Neskôr pri odchode zo štadióna iba stroho dodal, že si s Weissom podal ruku, no ten mu nepovedal ani slovo.

 

Je pochopiteľné, že po absolvovaní dlhého letu z Kataru Weissa mrzela herná neaktivita. To mu však nedáva právo správať sa takýmto spôsobom. To, že sa v silnej konkurencii spoluhráčov nedokázal presadiť, predsa nie je trénerova chyba.

Otvoriť galériu
Dušan Galis.
Zdroj: anc

Extréneri reprezentácie o úteku Weissa ml. z lavičky počas zápasu: Galis mu radí iný spôsob odchodu

Zbohom reprezentácii? Ak to chcel naznačiť Vladimír Weiss ml. (28) útekom z lavičky v závere zápasu Ligy národov Česko – Slovensko (1:0), tak zvolil ten najprimitívnejší spôsob. Je veľmi pravdepodobné, že týmto konaním chcel dať najavo svoj hnev a urazenosť, že na dvojzápas proti Ukrajine a Česku letel z ďalekého Kataru zbytočne. Nový kouč Pavel Hapal (49) mu nedoprial v Trnave či v Prahe na ihrisku ani minútku.

Na to nebol Weiss u Jána Kozáka zvyknutý. „Mne sa to tiež stalo. Ako tréner reprezentácie som vystriedal v zápase tuším Filipa Šeba, ktorý sa hneď nato prezliekol a išiel si sadnúť medzi divákov,“ zaspomínal si bývalý tréner reprezentácie Dušan Galis.

Správanie Weissa v pozícii náhradníka nebolo podľa neho štandardné. Len čo vystriedal posledný možný hráč Adam Nemec, nespokojný krídelník sa zdvihol a zmizol zo striedačky. „Ak je pravda, že Weiss chce skončiť v reprezentácii, tak to má riešiť iným spôsobom. Môže napríklad zvolať tlačovú konferenciu a na nej oznámiť svoj odchod, ale nie utekať z lavičky.“

Galis zaradil Weissa medzi tých, ktorí nedokážu zniesť, že ich tréner nepošle na ihrisko. „Má na svojom poste veľkú konkurenciu hráčov, ktorí pôsobia v Európe. Sú na očiach. On nie. Najviac by mu pomohlo, keby prestúpil do európskeho klubu, aby ho bolo vidieť. V Katare výkonnostne určite neporastie.“

Tréner Stanislav Griga viedol spolu s Michalom Hippom reprezentáciu, keď si práve Weiss s Hamšíkom, Stochom a Guédém odskočili po dueli v Litve na diskotéku. Kvartetu vtedy zrušili odmeny do konca kvalifikácie MS 2014. Griga sa nechcel púšťať do diskusie o Weissovom konaní. „Toto je otázka pre trénera, ktorému to hráč urobí. Treba zistiť, ako sa to stalo a nestrkať hlavu do piesku, ale riešiť celú záležitosť.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!