Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Na Slovensku odmietli chorého Nathaniela operovať: Prípad prešetrí generálna prokuratúra

Svitá jej nová nádej?! Alexandra Slobodová(41) z Radošinej (okr. Topoľčany) musí denne riešiť problémy so svojím milovaným synčekom.

Nik na Slovensku jej nevedel pomôcť. Nathanielovi(8) drží pohromade mozog len vďaka biokeramickým implantátom, ktoré mu operovali vo Viedni. Po tom, čo Nový Čas zverejnil jeho dojímavý príbeh sa rodine ozvala komisárka pre deti Viera Tomanová (70), ktorá chce dať celá prípad prešetriť na generálnu prokuratúru. Matke prisľúbila pomoc, ktorú jej doteraz nik nedal.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

"Po zverejnení článku v Novom Čase sa nám ozvalo veľa ľudí. Každý nám chce pomôcť, dokonca nám aj Spartan Race darovali pre celú rodinu na budúcu sezónu štartovné, čo je pre nás nesmierna pomoc, keďže je to pre našu rodinu veľká položka, " teší sa životom skúšaná mamička.

Najviac ju však prekvapila samotná Tomanová,ktorá Alexandre zavolala a pozvala ju k sebe. "Celý náš ťažký príbeh ju veľmi zaujal a je sklamaná z toho, že nie je na Slovensku doktor, lekár a ani žiadna inštitúcia, ktorá by nám pomohla. Bola šokovaná z toho, že lekári v trnavskej nemocnici nekonali okamžite, pretože by sme vôbec tieto problémy nemali a dnes žijeme úplne normálny život. Všetko bude riešiť aj samotná generálna prokuratúra, Tomanová podáva podnet, " informuje mama Nathaniela hneď po stretnutí. Aj ona sama mala ísť podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

 

"Eva Tomanová mi prisľúbila, že nájde pre nás pomoc. Je podľa nej úplne absurdné, aby sme nemali žiadneho lekára na Slovensku, ktorý by nám vedel pomôcť. Bolo pre ňu šokantné, že v prípade akéhokoľvek pádu či zhoršenia stavu musíme letieť do Viedne s tým, že vždy musíme mať peniaze na ošetrenie, pretože nám to nik nepreplatí, " opisuje mama, ktorá je ale veľmi skeptická v tomto smere. " Môj syn, keby som si doteraz všetko nevybojovala sama tu už nie je. Neviem, čo s nami bude a či nám poisťovňa bude v budúcom roku preplácať náklady, ale viem, že urobím všetko, čo sa bude dať, aby tu bol s nami čo najdlhšie, " uzatvára užialená mama, ktorá chce veriť, že stretnutie s detskou komisárkou malo aspoň trochu zmysel.

Nathanielovi príliš rýchlo zrástol lebečný šev ako bábätku a tak mu nemal kde rásť mozog. Keď si však mama všimla, že má väčšie čielko ako všetky deti v jeho veku, utekala za lekármi do trnavskej nemocnice, kde matke povedali, že je všetko v poriadku a vypuklé čielko si zakryje len vlasmi. Ona sa však nevzdávala a prelúskala všetko dostupné, až nakoniec našla nemocnicu v Prahe, kde jej syna museli operovať. Keďže však už mal viac ako dva roky, operácia bola náročná a na prvý raz sa nepodarila. Na Slovensku takéto deti operujú bežne do roka a sú úplne zdravé. Nathanielovi mama musela nájsť nemocnicu vo Viedni, kde chlapcovi museli implantovať biokeramické implantáty, ktoré mu držia mozog. Ak by sa však chlapček udrel alebo by spadol, mohla by to byť jeho smrť. Mama netuší čo bude ďalej pretože Nati bude ešte stále rásť a implantáty bude treba vymeniť. Prosí preto stále poisťovňu, aby jej náklady dokázali preplatiť. V tomto prípade ide o tisíce eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke