Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2018 11:00 | Šport | Futbal
FotoVideo

Nový tréner Pavel Hapal rieši prvé nepríjemnosti: Bude mať Weissove zdúchnutie dohru?

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal (49) čelí prvým nepríjemným chvíľam vo funkcii.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Po úspešnom debute proti Ukrajine (4:1) prišla prehra na trávniku Česka 0:1, pre ktorú sa mu nových zverencov nepodarilo udržať v B-divízii Ligy národov.

Pre Hapala sa premiérový asociačný termín na lavičke národného tímu začal minimálne z výsledkovej stránky idylicky, no Ukrajina už mala postup vo vrecku a v Trnave nenastúpila v najsilnejšom zložení. Zato Čechom rovnako ako Slovákom išlo v pondelok v pražskom Edene o zotrvanie v druhej najvyššej divízii.

"Stretnutie sa mi hodnotí ťažko nielen z pohľadu výsledku. Nemyslím si, že sme hrali tak zle, aby sme mali prehrať. Česi dali jeden gól z brejku a my sme na to nedokázali zareagovať. Hrali sme s kvalitným súperom, treba priznať, že Česi majú vzostupnú tendenciu herne i výsledkovo. Strelený gól ich upokojil, boli dôraznejší v osobných súbojoch," zhodnotil Hapal.

 

Štyridsaťdeväťročný český kouč sa ešte so slovenskou dvadsaťjednotkou predstavil v prípravnom súboji v Karvinej, prvýkrát však viedol tím na pôde svojich krajanov na takejto scéne a pred vyše 16,5-tisícovou návštevou: "Emócie ani publikum som nevnímal, sústredil som sa na mužstvo, riešil som naše herné poňatie. Tešil som sa na zápas, som sklamaný z výsledku. V určitých pasážach sme boli lepší ako Česi, prehrali sme jednou situáciou, ktorú sme, žiaľ, mohli vyriešiť lepšie. Určite sme čakali viac šancí, ale zápas celkovo mal minimum príležitostí. Bolo to o čakaní na chybu súpera, my sme urobili tú osudnú a inkasovali sme."

Slovensko obsadilo v tabuľke 1. skupiny tretie miesto s troma bodmi. S Českom prehralo aj druhé vzájomné stretnutie v Lige národov, čo okrem zostupu do C-divízie znamená aj zaradenie do tretieho výkonnostného koša pri žrebe kvalifikácie majstrovstiev Európy 2020. Ten sa uskutoční 2. decembra v Dubline. Zloženie košov určí celkové poradie Ligy národov, do tretieho padnú reprezentácie na 21. až 30. priečke a Slovensko skončí práve na 21. pozícii. Európska futbalová únia (UEFA) potvrdí definitívne rozdelenie v stredu.

"Dôležité je, že sme spoznali starších a skúsenejších hráčov, s ktorými sme boli v kontakte veľmi málo. Je ťažké vyhodnotiť to za týždeň, musíme si zanalyzovať dvojzápas, aby sme sa v kvalifikácii rozhodli pre správnych hráčov," povedal Hapal. Jeho tímu hrozí v bojoch o EURO 2020 náročná skupina, keďže v druhom koši čakajú okrem uplynulých protivníkov Česka a Ukrajiny aj Dánsko, Rusko či Švédsko a v závislosti na utorňajšom vývoji sa v ňom ocitne Poľsko alebo Nemecko: "Budeme sa snažiť zafixovať hru s Ukrajinou, proti ktorej sme boli priamočiari, kolmí, víťazili sme v osobných súbojoch a boli sme produktívni. O tom je podľa mňa futbal. Teraz sme hrali nesmierne komplikovane, to nechceme do budúcnosti."

Hapal sa bude zaoberať aj situáciou Vladimíra Weissa. Krídelník zostal v novembri bez minutáže v najcennejšom drese a keď sa na ihrisko nedostal ani pri treťom pondelňajšom striedaní, zamieril počas stretnutia do šatne.

"V priebehu zápasu som si to nevšimol, lebo som koučoval mužstvo. Dozvedel som sa to, až keď som prišiel do kabíny. Budem sa snažiť vykomunikovať to s hráčom, čo ho k tomu viedlo, a uvidíme ďalej. Vieme, akým spôsobom hrá, rozhodli sme sa pre tento variant. Nepustili sme ho do zápasu, ale nikde nie je napísané, že nebude hrať v ďalších dueloch, takže v tom nevidím žiadny problém."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky