Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2018 20:24 | Šport | Šport mix

Slovenské basketbalistky zdolali Island a vedú skupinu: O Európe rozhodne posledný zápas

Slovenská basketbalová reprezentácia žien zdolala v Reykjavíku domáce hráčky Islandu 82:52 v sobotňajšom stretnutí A-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019 do Srbska a Lotyšska.

Zverenky trénera Petra Kováčika dokázali nadviazať na domáce víťazstvo nad týmto súperom z vlaňajšieho novembra (78:62). Slovenky boli od úvodnej štvrtiny lepším tímom. Zaslúžene si pripísali na svoje konto štvrté víťazstvo a naďalej im patrí prvá priečka v skupine. V poslednom kvalifikačnom stretnutí sa v stredu 21. novembra predstavia pred domácimi fanúšikmi v Ružomberku v zápase proti Čiernej Hore.

Začiatok stretnutia priniesol vyrovnaný basketbal. V druhej polovici prvej štvrtiny odskočili Slovenky súperkám šnúrou 7 bodov na 15:8. Náskok si aj vďaka pozornej defenzíve udržali až do konca štvrtiny, ktorá skončila výsledkom 22:14. V úvode druhej časti hry sa podarilo domácim hráčkam znížiť na 18:22. Po druhom faule si išla sadnúť na lavičku Sverrisdóttirová. Slovenky využili neprítomnosť najlepšej islandskej hráčky a postupne zvyšovali svoj náskok. Efektným blokom sa zaskvela Oroszová. Za stavu 32:18 pre SR si domáci tréner vyžiadal oddychový čas. Do hry sa vrátila Sverrisdóttirová, no slovenské reprezentantky aj naďalej kontrolovali dianie na palubovke. Do šatní išli tímy za stavu 43:31 v prospech hostiek.

V tretej štvrtine zaznamenali oba výbery po 15 bodov. Slovenky nedovolili súperkám znížiť, no zároveň sa im nedarilo zveľadiť náskok. Do poslednej štvrtiny nastupovali hráčky za stavu 58:46 pre hosťujúci tím. Úvod patril slovenským basketbalistkám, ktoré ušli súperkám na 66:46. Slovenky dominovali v záverečnej štvrtine a v stretnutí nakoniec zvíťazili 82:52. Reprezentantky SR boli technicky aj silovo lepšie vybavené ako ich súperky. Mali dispozícii až 31 trestných hodov, kým domáce hráčky iba 8. Dve Slovenky zaznamenali double-double. Sabína Oroszová pridala k 17 bodom aj 13 doskokov a Žofia Hruščáková mala v stretnutí bilanciu 10 bodov a 11 doskokov.

 

Výsledok - A-skupina - sobota:
Island - Slovensko 52:82 (14:22, 17:21, 15:15, 6:24)

Najviac bodov Islandu: Sverrisdóttirová 20 bodov (3 trojky), Kjartansdóttirová 8, B. Gunnarsdóttirová 5

Zostava a body Slovenska: Oroszová 17, Bálintová 15, Páleníková 14, Hruščáková 10, Mištinová 4 (Deptová 10, Jakubcová a Slamová po 4, Mikulášiková a Stašová po 2, Felixová 0)
TH: 8/6 - 31/24, fauly: 22 - 17, trojky: 8 - 4,

rozhodovali: Unsworth, Williams (obaja V. Brit.), Cziffra (Maď.)

Hlasy (zdroj: oficiálny web SBA):

Peter Kováčik (tréner Slovenska): "Pocity sú veľmi priaznivé, pretože sme potvrdili úlohu favorita. Celý čas sme kontrolovali vývoj zápasu, najmä v druhom polčase sme sa presadili. Som nesmierne rád, výsledok hovorí za všetko.“

Barbora Bálintová (hráčka Slovenska): "Je to super, vyhrali sme o 30 bodov. Aj keď to možno výsledkovo vyzerá, že to bol ľahký zápas, ale nebolo to tak. Island hrýzol, predovšetkým v prvom polčase a do polovice tretej štvrtiny. Potom sme však viac zamakali v obrane, pritlačili sme ich, získali sme nejaké lopty a premenili sme ľahké koše. Máme radosť, že sme to zvládli.“

Žofia Hruščáková (hráčka Slovenska): "Úspešne sme zvládli náročný zápas na Islande, v ktorom sme potrebovali potvrdiť úlohu favorita. Boli úseky hry, v ktorých sme nehrali úplne ideálne, ale bojovnosťou a tímovou hrou sme to zvládli. Úspešne sme to dotiahli do konca.“

Tabuľka A-skupiny:
1. Slovensko 5 4 1 400:360 9
2. Čierna Hora 4 3 1 301:227 7
3. Bosna a Hercegovina 4 2 2 326:310 6
4. Island 5 0 5 280:410 5

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!