Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.11.2018 06:00 | Správy | Krimi
Foto

Darina († 29) tragicky zahynula pri poľovačke: Srdcervúce momenty krátko pred smrťou

Po nešťastí žiaľ, ale aj ďalšia poľovačka! Len pred týždňom v sobotu tragicky zahynula pri poľovačke psovodka Darina († 29) a na tom istom mieste sa v piatok konal ďalší lov.

Šéf poľovníckeho združenia Norbert Čanaky sa bráni, že bol plánovaný dlho predtým a zúčastnili sa ho prevažne zahraniční poľovníci. Zároveň prezradil, že on bol ten, kto po nešťastí ako prvý dával zranenej žene prvú pomoc.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Na poľovníkov v Mojmírovciach (okr. Nitra) sa po tom, čo v piatok nezrušili lov v miestnom revíri, zniesla vlna kritiky. Necelý týždeň predtým tam pri poľovačke prišla o život Darina († 29), ktorá sa jej zúčastnila ako honec so svojím psom, keď jednému z poľovníkov pri prebíjaní vystrelila zbraň. Broky nešťastne zasiahli Darinu priamo do chrbta, tragédii sa prizeral jej milovaný partner Dominik, ktorý stál asi meter od nej. Žena, žiaľ, v nemocnici zraneniam podľahla. „Sme hlboko zarmútení a sklamaní prístupom členov PS Bažant Mojmírovce k pamiatke našej zosnulej členky Dady. Je pre nás nepochopiteľné, že ako priami účastníci tragickej udalosti z minulej soboty túto plánovanú poplatkovú poľovačku uskutočnili ešte pred konaním poslednej rozlúčky s človekom, ktorý v ich bažantnici prišiel o život. Zároveň nás úprimne mrzí, že takýto neúctivý prístup jednej poľovníckej spoločnosti vrhá zlé svetlo na celú poľovnícku verejnosť,“ uviedli na svojej stránke členovia Viszla Clubu Slovakia.

Minúta ticha

 

Šéf poľovníkov, ktorý lov organizuje, sa bráni. „Akcia bola plánovaná už trištvrte roka a bola zložená prevažne zo zahraničných účastníkov. Z nášho združenia sa nikto lovu ani nezúčastnil, všetci sme z tej tragédie zdrvení, bol som tam ja ako organizátor a hneď na začiatku sme si jej pamiatku uctili minútou ticha,“ vyjadril sa Norbert Čanaky. Bol to práve on, kto Darine dával prvú pomoc. „Kľačal som pri nej, jej priateľ ju objímal a postupoval som podľa pokynov z tiesňovej linky. Bolo to hrozné, do konca života to budem mať pred očami. Ešte chvíľu predtým som s ňou cez prestávku hovoril, spolu sme dávali psom piť,“ pokračuje smutne. Mladá žena bola podľa neho pred tragédiou z poľovačky nadšená a vravela, že určite ešte príde. „Videli ste už chlapov plakať? Tak takto to teraz je s nami, čo sme tam boli,“ zakončil. „Mala obrovský vzťah k prírode, to máme v rodine. Jej priateľ chce pokračovať v chove tých psov, ale čo bude a ako, to ukáže až čas,“ povedala jej babka Helena (84).

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku