Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2018 14:20 | Správy | Domáce správy

SNS stojí za Andrejom Dankom: Tvrdá kritika Bugára a celého Mosta-Híd za ich postoj

Predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák, ako aj všetci poslanci SNS stoja za predsedom strany Andrejom Dankom.

Píšu to v stanovisku, ktoré zaslali médiám a v ktorom kritizujú Most-Híd a jeho predsedu Bélu Bugára. Most-Híd v súvislosti s prípadom rigoróznej práce uviedol, že by Danko mal urobiť osobné rozhodnutie.

"Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko má osobnú zodpovednosť jedine voči svojej rodine, voči nám poslancom SNS, členom SNS a voči voličom. O dôvere alebo nedôvere voči jeho osobe rozhoduje len snem SNS a vo voľbách voliči. Nik iný nemá právo na takéto vyjadrenia," reagoval Bernaťák.

Konanie Bugára a jeho Mosta-Híd považuje za neobjektívne. "Ak chce byť pán Bugár a Most-Híd objektívny, očakávame takéto verejné výzvy aj vo vzťahu k prezidentovi SR. U toho totiž, na rozdiel od pána Danka, už padlo súdne rozhodnutie o nezákonnom konaní," dodáva Bernaťák.

 

Klub SNS prekvapilo aj to, že Bugár len poslal Dankovi sms správu, v ktorej ho vyzýva na vyvodenie osobnej zodpovednosti. Takýto postup považujú národniari za neseriózny.

"Po troch rokoch poslať predsedovi SNS, koaličnému partnerovi, ktorý ho vždy podržal, len sms-ku, a to počas ťažkého rokovania V4 s Francúzskom a Nemeckom, v ktorej ho vyzýva na vyvodenie osobnej zodpovednosti, považujeme za neseriózne," uviedol Bernaťák, podľa ktorého na toto by mala slúžiť koaličná rada.

"Pretože bez dôvery v koalícii sa nedá pracovať a riadiť štát," zdôraznil Bernaťák. Dodáva, že ak si Most-Híd myslí, že súčasná koalícia a vláda nemajú budúcnosť, môže to ukázať pri hlasovaní o dôvere koaličnému partnerovi.

O naštrbenej dôvere v koalícii hovoril aj predseda SNS Andrej Danko na štvrtkovom brífingu, kde oznámil, že SNS podporí otvorenie schôdze Národnej rady SR, na ktorej sa chce opozícia pokúsiť o jeho odvolanie z funkcie šéfa parlamentu. O podporu otvorenia schôdze požiada aj svojich koaličných partnerov. "Chcem, aby bola prejavená dôvera alebo nedôvera v moju osobu, a to aj ako predsedu parlamentu, ale aj koaličného partnera," vyhlásil Danko s tým, že bez koaličnej dôvery sa vládnuť a pracovať nedá.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné