Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2018 12:00 | Šport | Futbal

Nové okolnosti tragickej smrti futbalistu Halenára († 35): Životná poistka na státisíce?!

Prečo ešte nie je uzavreté vyšetrovanie nečakaného úmrtia známeho futbalistu? Vyšetrovatelia od júna pracujú na objasnení príčiny smrti Juraja Halenára († 35), ktorého nehybné telo našli v jednom z bratislavských parkov.

Okrem časovo náročných znaleckých posudkov sa objavili nové informácie, ktoré by mohli vysvetľovať pridlhé čakanie na záver vyšetrovania. Novému Času sa podarilo zistiť, že Halenár mal uzatvorenú životnú poistku na obrovskú sumu!

Hoci zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by bola smrť bývalého hráča Petržalky, Slovana či Interu spôsobená cudzím zavinením, vyšetrovanie stále nie je ukončené. Rodina verzii o samovražde prirodzene neverí, a tak v médiách opakovane zaznieva otázka, či Jurajovi predsa len niekto nepomohol na druhý svet.

Najnovšie sa objavila informácia, ktorá by mohla prípad ešte viac skomplikovať. Juraj Halenár mal mať uzatvorenú životnú poistku na sumu v státisícoch eur! Podľa našich informácií by však poistné plnenie z nej neprináležalo Halenárovmu synovi ani expartnerke Romane Procházkovej. Ako osoba na jej vyplatenie je totiž určený niekto úplne iný!

 

Partnerka o ničom nevie

„Neviem o tom, že by mal Juraj poistku na takú vysokú sumu, ani komu ju odkázal. Všetky náležitosti okolo dedičského konania rieši notár, ktorý čaká na ukončenie vyšetrovania,“ potvrdila nám Romana Procházková. Podľa nej mali s otcom Nicolasa dobrý vzťah a Juraj mohol byť so synčekom, kedykoľvek o to požiadal.

Otvoriť galériu

Ak polícia potvrdí vyšetrovaním najpravdepodobnejšiu verziu o samovražde, bude vyplatenie poistnej sumy ohrozené. Potvrdzuje to aj Lucia Muthová z Allianz Slovenská poisťovňa: „Do poistnej ochrany nie je zahrnutá samovražda alebo pokus o ňu,“ povedala nám. Ak nie je možné potvrdiť, že išlo o samovraždu, rieši sa nárok na poistné plnenie ako pri každom inom úmrtí.

Vysoké sumy

Halenár ako dobre zarábajúci športovec mohol uzavrieť poistku - alebo aj viac poistiek - ešte v čase aktívnej kariéry. Preto si mohol dovoliť ísť až do takýchto vysokých poistných súm - a tiež vysokých pravidelných vkladov! „Ak by sa chcel profesionálny športovec poistiť pre prípad smrti na poistnú sumu 800 000 eur, jeho mesačné poistné by mohlo byť približne 450 eur,“ uviedol Maroš Ovčarik z portálu Finančný kompas.

Juraj Halenár sa prestal blízkym ozývať deň po svojich 35. narodeninách. Napokon sa jeho telo našlo na ďalší deň vo Vrakunskom lesoparku - len pár metrov od bytu, v ktorom bývala jeho sestra Kristína a Juraj k nej často chodieval. Práve z neho si mal vziať kuchynský nôž, ktorý je podľa doterajších zistení smrtiacou zbraňou. Na jeho tele našli rany na zápästí a hrudníku.

Podľa známych mal po skončení kariéry finančné problémy a po rozchode s partnerkou Romanou Procházkovou dokonca navštevoval odborníkov, aby mu pomohli so zvládaním psychických problémov. Toxikologické vyšetrenia na alkohol aj návykové látky podľa našich informácií dopadli negatívne.

Čo sa vie o prípade?

  • Telo Juraja Halenára našli 30. júna 2018 s reznými ranami na zápästiach a s bodnou ranou na hrudi vo Vrakunskom lesoparku.
  • Na mieste úmrtia sa našiel kuchynský nôž, ktorý mal byť z bytu Jurajovej sestry Kristíny.
  • Polícia prípad vyšetruje a doteraz nevylúčila cudzie zavinenie, uzavretie sa očakáva po vypracovaní znaleckých posudkov.
  • Futbalista mal stále kontrakt v rakúskom klube Gafl enz (4. liga).
  • V minulosti mal fi nančné problémy, rovnako aj psychické problémy, vyhľadal aj odbornú pomoc.
  • S expartnerkou Romanou mal dobrý vzťah, so synom Nicolasom sa pravidelne stretával.
  • Rodina - najmä otec Alojz a sestra Kristína - spochybňuje verziu o samovražde.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rk, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide